bildirgec.org

post hakkında tüm yazılar

facebook önemli yeni profil ayarı

ANDER | 18 February 2011 17:48

Facebook’un son günlerde yeni düzenlemelere gitmesi şüphesiz bazı problemleride beraberinde getirdi.
Bu problemlerden biri de profilinizde ki paylaşımlarınızın sadece belli bir arkadaşlarınız tarafından görüntülenmesi ve aynı şekilde sizde belli arkadaşlarınızın paylaşımlarını görmeniz.

Blog tasarımı nasıl yapılır?

maxhoper | 01 February 2011 11:08

Blogdesingblog.com blog tasarlerken dikkat edilmesi gereken noktaları 9 parçaya ayırarak anlatıyor. Bu başlıkların Türkçe karşılıklarından çok genellikle İngilizce adlarına yatkın olunduğu için İngilizce adlarını da beraber vermek bu anlatım için daha yararlı olacaktır.
Bu dokuz alt başlık şöyle.

Başlık (Header)
İçerik Alanı (Content Area)
Birincil yönlendirici(primary navigation)
İkincil yönlendirici(secondary navigation)
Manşetler (Headlines)
Yorumlar (Comments)
Makale Sonu (Post’s Footer)
Sayfa Altı (Footer)
Reklamlar (Advertisements)

HEADER – başlık

Başlık ziyaretçilerin siteye girişlerinde karşılaştıkları ilk bölge olduğu için sitenin en önemli kısımlarından biridir. blogu diğer bloglardan ayırabilecek ve öne çıkarabilecek bir yapıda olduğu için üzerinde önemle durulması gerekir. Başlık benzersiz ve hatırlaması kolay olmalıdır. Bu yüzden blog tasarımcıları başlık üzerinde son derece titiz çalışırlar, öyle ki sadece hazır bir tasarımı kullanan bloggerlar dahi başlık kısmını kendilerine uyarlamaya çalışırlar. Blog başlığı tasarımını populer kılmak için Vinh Le’nin kaleme aldığı şu makaleye göz gezdirmekte fayda var.

not: 2008 yılında yayınlamış bir makale olmasından dolayı verilen örneklerden bazılarında tasarımlar değişmiş. Ancak bu makalenin orjinalinin yayınlandığı siteye giderek orada kaydedilmiş olan örnekleri inceleyebilirsiniz.

Birkaç mükemmel header örneği

1.Octwelve

octwelve
octwelve

octwelve header da bir çizgi karakterin kullanıldığı iyi bir örnek.

WordPress.com 200 Milyon Gönderiyi Geçti!

algoz | 21 June 2010 17:41

Blog dünyasının gözde markası WordPress, ücretsiz olarak indirilebilen “kendin kur kendin yayınla” versiyonunun (WordPress.org) en yeni verisyonu olan Wordpress 3.0‘ü henüz kullanıma sunmuşken, yine ücretsiz olan “host edilmesi bizden” versiyonu olan WordPress.com aracılığı ile kurulduğu günden bu yana web alemine gönderilen gönderi (post) sayısının 200 milyonu geçtiğini de duyurdu.


WordPress’in kendisi ile ilgili istatistiksel bilgileri yayınladığı buradaki sayfada bulunan bilgilere göre, 200 milyon gönderi sayısını gerçekleştiren blog sayısı 11.4 milyon. İndirilebilir versiyonundaki blog sayısı ise 13.8 milyon. Yani toplamda 25 milyonu aşan Wordpress yayıncısı/blogu bulunmakta.


blog artışı

120’den fazla dil ile gönderi yapılan WordPress.com’da en fazla kullanılan dil %66 oranıyla ingilizce. İngilizce’den sonra ise, İspanyolca (%8.7) ve Portekizce (%6.5) dilleri gelmekte. Türkçe %0.8 ile 11. sırada olsa da, en fazla büyüme hızı gösteren diller arasında.

RSS Beslemenizi Ping.fm’le Sosyal Ağlara Gönderin!

algoz | 10 April 2010 16:04

6 bir yanımızı saran onlarca Sosyal ağ siteleri ile aramızda bir köprü vazifesi gören Ping.fm *, Sosyal ağlardaki hesaplarımıza tek tek gitmek yerine, tek bir noktadan yapacağımız bir girdi/post ile tümünü birden güncelleyebilmemizi sağlamakta.


Bu senenin başlarında Seesmic tarafından satın alınan ve 50’ye yakın Sosyal ağa gönderim yapabilmemizi sağlayan Ping.fm, eklediği yeni bir özellik ile; RSS beslemelerimizdeki içeriğimizi, tüm Sosyal ağlardaki hesaplarınıza kolayca gönderebilmenizi sağlamakta.

RSS besleme içeriklerinin, Sosyal ağlara otomatik olarak göndermek için neredeyse her bir Sosyal ağ için farklı bir yöntemin/aracın kullanılması gerektiğini düşünürsek, Superfeedr tarafından desteklenen RSS by Superfeedr özelliği, web sitesi ve blog sahipleri için oldukça yararlı olabilecek bir özellik olarak gözükmekte.

Bu özelliğe Ping.fm’de, Services/Tools sekmesindeki, yönetim panelinden ulaşabilirsiniz.

çin’in en büyük alışveriş sitesi “TAOBAO”

wowo | 06 April 2010 13:17

Alibaba Group tarafından 2003 yılında kurulan taobao‘nun 170milyon kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. 2009 yılındaki işlem hacmi 29 milyar $ olan taobao çin’de ki toplam perakende ticaretinin yaklaşık %1.98 ine sahip. her çeşit ve fiyatta şeyin satıldığı sitenin malesef yurtdışına satışı bulunmuyor. Ancak orada yaşayan bir tanıdığınız aracılığıyla siteden alışveriş yapılabilir. kargo masraflarına ragmen birçok şeyi türkiye’den ucuza mal etmek mümkün! ülkemizde bulunmayan şeyler de satılıyor..

Alışveriş için mesajla bana ulaşabilirsiniz.

blog yapmanızı geliştirecek 8 etkin araç ve yöntem!

vlknkng | 08 October 2009 12:11

blog yapma olayı her zaman zor olmuştur. hatta yeni blog yapmaya başlayan insanlar birkaç aydan sonra dayanamayıp bırakırlar bu işi zorluğundan dolayı. fakat blog yaparken doğru araç ve teknikleri bulmak ve onları en iyi şekilde kullanmak bu olayı zevkli hale getirecek ve inanılmaz kolaylıklar sağlayacaktır.
aşağıda incelemeleri verilmiş olan 8 adet blog tekniği, zorlukları sevmeyen ve sabırsız olan insanları bile blog yapmak için ikna edici özelliklere sahip. çünkü blog yapma süresi uzadıkça zorluk derecesi artarken sabredip katlanabilme süreci azalıyor. bu araç ve teknikler ise bu süreyi azaltmaya yönelik başarılı birer unsur oluyorlar ve blog yapmak kolay bir hal alıyor.

1.google reader ve newsstand kullanarak parlak fikirler bulun
google reader aklınıza gelebilecek her türlü fikri araştırabileceğiniz, hikayesini öğrenebileceğiniz ve bunlardan yola çıkarak ilhamlar alacağınız bir blog portalı.

newsstand ise bilgisayar üzerinde google reader ile yapabileceğiniz tüm işlemleri iphone’nunuz üzerinden yapabilmeyi sağlayan muhteşem bir iphone uygulaması.
newsstand’i tanıtan ufak bir video izlemek için tıklayabilirsiniz.

HTML 5 Geliyor! Biraz Önizleme yapalım…

admin | 23 July 2009 12:00

Bu makalede sizlere HTML 5’in yeni gelen özelliklerini tanıtmaya çalışacağım. Emin olun sizi tatmin edecek 🙂

1. Canvas :
Canvas elementi sayesinde artık web üzerinde resim çizdirebileceğiz. Bu resimler animasyon olabilecek, sürekli olarak kontrol edilebilecek. Üstelik canvas sayesinde web tabanlı oyunlar bile yapılabilecek. Buna şimdilik 3 tane örneğim bulunmakta :
http://canvex.lazyilluminati.com/
http://www.benjoffe.com/code/games/torus/
ve canvasla ilgili bulabileceğiniz bir ton örneklerle : http://www.canvasdemos.com/

Flickr’dan Tweetleyin!

algoz | 02 July 2009 18:43

Flickr, hayata geçirdiği Flickr2Twitter özelliği ile Flickr’dan Twittter’a içerik gönderebilme (tweetleme) olanağı sunuyor.

Flickr2Twitter özelliğini aktif hale getirmek için; Flickr hesabınızdaki Your account>Blogs bölümünde bulunan aşağı açılır menüden Twitter’ı seçip Next butonuna tıklayın ve gelen sayfadaki GO TO TWITTER TO AUTHORIZE butonu ile Twitter hesabınızı onaylayın.

İçeriğinizi tweetlemek için fotoğrafların yanında bulunan Blog This butonuna tıklayarak, fotoğrafınızın kısaltılmış linki ile beraber gönderiminizi (mikro-blog gönderimi) düzenleyip tweetleyebiliyorsunuz.

jQuery ile Kolay AJAX Uygulamaları Üretin

lazaronnie | 26 March 2009 14:33

Bildiğiniz gibi jQuery bir çok javascript işlemini daha basit ve anlaşılır hale getirmiş bir kütüphanedir. AJAX’ta javascript’in en büyük nimetlerinden biri olduğu için, en ünlü kütüphanelerde olduğu gibi jQuery içindeki yerini almıştır. Proje geliştirebilmek için öncelikle web sayfalarınıza kütüphanenin son sürümünü sitesinden indirerek dahil etmelisiniz.

Şimdi bir örnek verelim;

1
<script src="http://arsiv.pilli.com/jquery.js"></script>

1
2
3
4
5
6
7
8
$.ajax({
type: "POST",
url: "http://google.com",
data: "q=kodaman&deneme=abcd",
success: function(mesaj){
alert(mesaj);
}
});

type nesnesi, yapacağınız isteğin yollanma türüdür. Nasıl ki html formlarda veri gönderimi yapabiliyorsak, ajax ile de yapacağımız talebin yanında çeşitli değişkenleri sunucuya gönderebiliyoruz.

AĞACIN MASALI

admin | 05 March 2009 09:35

İnsan ve ağaç,bu ikili, yüz binlerce yıllık beraberliği olan bir geçmişe sahip. İnsan ruhunda ağaç kadar iz bırakan bir nesne düşünemiyorum. Uygarlıkla birlikte ağaç, estetik bir duygu olarak yüzyıllarca gelişti. Ancak günümüze gelene kadar… İkiliden ağaç, insanoğlundan habersiz, kendi yaşamını sürdürürken, insanın ağaçla birlikteliği çok özel bir ayrıcalıktır. Yeryüzünün her yerinde insanlara bağışlanmamıştır ağaç.

İki uç nokta buzullarla kaplanmış, en geniş alanı olan orta kısım güneşle kavrulmakta, çöl ve kum yeşili yaşatmamaktadır. Ancak , bu iki kısım arasında kalan geniş alanlar insanla ağacı bir araya getirmaktedir.