bildirgec.org

portre hakkında tüm yazılar

türk grafikerlerin başarısı

pilibis2 | 19 December 2010 14:54

bir zamanlar internette tıklanma rekorları kıran ve haber kanallarında boy gösteren japon ressamın yaptığı sanat eseri 103 ünlü simadan oluşuyordu. ancak bu simalar arasında atatürk’ün resmi yer almıyordu. bu işe el atan türk grafikerler yaptıkları harika montajla cumhuriyetimizin kurucusunu tablo içerisine yerleştirmeyi başarmışlardır. tabloyu görüntülemek için buraya, orijinal boyutta indirmek için buraya tıklayınız.

hdr fotoğraflarda portre

chirkinordek | 28 October 2010 16:16

hdr fotoğraflar geçtiğimiz 2 yıldan beri gerçekten çok yaygın. Özellikle çok fazla netlik, gerçekçilik kattığı için fotoğrafçıların genel olarak kullandığı metodlardan biri diyebiliriz.

benim sormak istediğim:

hdr bir portre
hdr bir portre

bu fotoğraf gibi fotoğraflar sadece hdr metodunun kullanılmasıyla mı oluşturulmuş, yoksa farklı metodlarda barındırıyor mu? sadece böyle bir portre oluşturmak için bildiğiniz, linkini verebileceğiniz bir hdr tutorial’ı var mıdır acaba?

doyasıya fotoğraf 2

xururuca | 23 February 2010 13:07

Roeselien Raimond'a ait bir çalışma
Roeselien Raimond’a ait bir çalışma

2photo.ru:Fotoğraf müdavimlerinin aşina olduğu,
meraklılarının ise acilen göz atması gerektiğini düşündüğüm birbirinden harika fotoğraf çalışmalarına websahipliği yapan rus menşeili fotoğraf sitesi.
web2.0 ile yoğurulup,tasarımını yenileyerek takipçilerinin karşısına yeni ingilizce yüzüyle çıkan site de 3d,hdr,
siyah/beyaz,fantastik,portre,spor,macro/micro,
reklam gibi konu başlıkları altında toplanmış yüzlerce fotoğraf meraklılarını bekliyor.yeni tasarımıyla videolar başlığı da eklenen siteye,dilerseniz üye olarak puanlama da yapabilirsiniz. eski hali daha güzeldi,yatay sitelere alışamadım diyenleri de böyle alalım.
not:sitedeki erotik içerikli bazı fotoğraflar ziyaretçileri rahatsız edebilir.

peter callesen'e ait bir çalışma
peter callesen’e ait bir çalışma

resim programı

yucel5454 | 28 January 2010 11:41

resim programı
resim programı

Bu program resimlerinizi karakalem ve ressamlar gibi çizilmiş hale getiriyor ve program resimlerinize 100 çeşit çerçeve kullanma imkanı sağlıyor.bilgisayar kameranızdan resim alma ve ekleme özelliğine de sahip.kısaca süper bir program

The Crying Boy: Meşhur Ağlayan Çocuk Portresi

onuryilmaz | 16 August 2009 16:31

Ağlayan Çocuk, 1980’lerde İngiltere’de bir hayli gözde olan ve İtalyan ressam Bruno Amadio (Bragolin olarak da bilinir) tarafından yapılan bir tablodur.

The Crying Boy (Ağlayan Çocuk) portresinin reprodüksiyonlarından bir tanesi...
The Crying Boy (Ağlayan Çocuk) portresinin reprodüksiyonlarından bir tanesi…

Söylenenlere göre 1985 yılında İngiltere de yanan bir evden kurtulan tek şey bu tablodur ve içinde bulunduğu ev tamamen yanmış olduğu halde, bu resme bir şey olmamıştır.

The Sun gazetesine konuşan İngiliz itfaiyeciler; pek çok yangında bu resmin benzerlerinin bir şey olmadan bulunduğunu ve bu yüzden lanetli olduklarını düşündüklerini söylemişlerdir.

Tipografik Portrelere 25 Güzel Örnek

filezza | 03 August 2009 14:51

Typography Portraits
Typography Portraits

Bu aralar sık sık karşınıza çıkabilecek, büyük tasarım trendi, portre oluşturmak için tipografi kullanımına örnek 25 güzel tipografik portre çalışması, ilham almanız ve zevkle incelemeniz için aşağıda listelenmiştir.

Screaming

Typography Portrait
Typography Portrait

Rembrandt; Işığın ve Gölgelerin Ressamı

Galanthus | 27 July 2009 11:48

Hollanda’nın altın çağında yaşayan bir ressam… Işığın ve gölgelerin ressamı… Birbirinden değerli 38 adet self portre… ve daha nice portreler, gravürler… Bahsettiğimiz kişi tam adıyla Rembrandt Harmenszoon van Rijn.

17. yy’ın önemli resim ve baskı ustası Rembrandt Harmenszoon van Rijn 15 Temmuz 1606 Leiden , Cornelia ve Hermen Gerittz’in oğlu olarak Hollanda’da dünyaya gelir. Bir değirmencinin oğlu olan Rembrandt’ınailesi onun eğitimiyle yakından ilgilenir.

Tanrı bilim, klasik edebiyat ve tarihe ağırlık veren bir ortaöğretim döneminden sonra Leiden Üniversitesi’nde öğrenim görür. Öğrenimi sırasında Jacob Van Swanenburg’un takdirini kazanır ve öğrencisi olur. Ne ilginçtir ki, Swanenburg hakkında az bilgiye sahip olabiliyorken, Hollanda’nın altın çağında yaşayan Rembrandt adını Işığın ve Gölgelerin Ustası olarak tarihin tozlu sayfalarına yazdırmıştır.

20 Mükemmel HDR Portre Örneği

Gwain | 08 July 2009 16:01

High Dynamic Range (HDR) resimler fotoğrafçılığınızı bir adım öteye taşımanıza yardımcı olabilir.

Buna rağmen etkili HDR resimlerin yaratım süreci, Photoshop’un sahte HDR teknikleri ve bunlara benzer efektlere rağmen, ustalık isteyen bir konudur.

HDR portre yaratımı ise daha ayrıntılı bir konudur, çünkü insan uzuvları HDR fotoğraflarda tekniğin sınırlarını zorlayıcı bir yapıya sahiptir.

Aşağıda birbirinden profesyonelce ortaya çıkartılmış, etkileyici 20 adet HDR portre derlenmiştir.

Kaynak : webdesignerdepot

Bu lideri tanıdınız mı?

photonnn | 17 June 2009 09:10

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=940834&Date=16.06.2009&CategoryID=77&CMessageID=467773&CRes=1#fc467773

Gözlüğün Geçmişine Yolculuk ve Camın Hikayesi

nacak | 05 June 2009 09:04

Gözlüğün olmadığı dönemlerde görme sorunu olan insanların nasıl sorunlarla karşılaştıklarını hiç düşündünüz mü? Hele de göz numaraları çok yüksek olan insanların. Evden çıkmayıp, sosyal hayata karışmamış olmaları ihtimal dahilinde. Tabii eğer soruna başka türlü bir çözüm bulamadılarsa. Ben yine de bir şekilde bu soruna da çözüm bulmuşlardır diye düşünüyorum. Geçmiş çağları araştırınca, o devir insanlarının beyinlerinin daha fazla bölümünü kullandıkları belli. Teknolojik aletlerin de olmadığını düşünürsek hele ki internet gibi her aradığını insanın önüne anında çıkaran ve beyin yormak zorunda bırakmayan bir icadı düşününce başka çareleri olmadığını anlamamak da mümkün değil zaten. Tek çözüm sorunlara çare üretmek.

Antik çağ insanlarının optik camlar hakkında bilgileri olduğu biliniyor. Girit’te yapılan kazılarda M.Ö 1000 yılına ait büyüteç bulunmuş. Gözlüğü ilk bulan kişinin kim olduğu ise muammasını koruyor. Bilinmeyen bu şahsa teşekkür mü etmek gerek yoksa kızmak mı gerek bilemiyorum. Zira gözlük icad edilmeseydi belki lazer ameliyatlara çok daha önceden başlanabilirdi. Bu da garip bir yaklaşım oldu galiba.

Gözlüğü bulan kişi bilinmese de Venedik’te yaşamış birisi olduğu düşünülüyor. Zira ortaçağda Venedik cam üretimiyle çok ünlenmişti. 13. yy’a doğru unutulup giden renksiz cam yapma tekniğini Venedikli cam ustaları yeniden canlandırmıştı.