bildirgec.org

pillikutu hakkında tüm yazılar

pilli kutu?

Socratesjr | 10 June 2007 10:41

merhaba arkadaşlar;

pilli kutu’yu bloggera ekleyemiyorum. kodun içinde javascript olduğu için olsa gerek blogger kabul etmiyor. nasıl halldebilirim?

Tüyo: pillinetwork Yazılarınızı Blog Sitenize Nasıl Ekleyebilirsiniz?

aftermath | 08 November 2006 23:58

Kişisel sitenize gelen ziyaretçilere pillinetwork sitelerinde yazdığınız yazıları tanıtarak daha çok okunmasını ve dolayısıyla sağladığı kazançları arttırmanız mümkün. Belirlediğiniz bir miktardaki güncel yazılarınızı otomatik olarak sitenize yerleştirebilecek bir aracımız da mevcut.

Kullanımı:

  1. www.{pillinetwork site adresi}/pillikutu/yazdiklari/{kullanıcı adınız} (örn: 1, 2) adresine girip sitenizin tasarımına uygun bir pillikutu oluşturun.
  2. Sayfanın altında bulunan kodu alıp sitenizin kodlarına gömün.

pillikutu dışında; yazdığınız yazıları çeşitli web sitelerinden linklemek, arama motorlarının o yazıya vereceği değeri arttırmasına, arama sonuçlarında yükselerek kazançlarınıza olumlu etki etmesine neden olacaktır.

pillikutu nasıl üretilir?

aftermath | 02 June 2006 01:33

pillikutu üretebilmek için öncelikle yazılarını pillikutu ile yayınlamak istediğiniz siteye girmelisiniz. girdiğiniz sitede, sağ kolonun en altında bulunan pillikutu görseline tıklayarak imalathaneye ulaşabilirsiniz. (örnek imalathane)

üretim için takip edeceğiniz adımlar:

  1. kutu türü: amacınıza uygun türü seçin. türlere ait açıklamaları şurada bulabilirsiniz. tür olarak “bir kullanıcıya ait son yazılar” veya “bir kullanıcının son tuttuğu yazılar”ı seçerseniz bu kullanıcının adını girmeniz gereken bir kutu daha belirir. kendi adınızı veya başka bir yazarın adını girebilirsiniz. “bir etikete ait son yazılar”ı seçtiğiniz taktirde ise bu etiketin girileceği bir kutu belirir.
  2. kutu başlığı: seçtiğiniz türe göre başlık otomatik değişir. bu alanı doldurmak zorunda değilsiniz. ama kutunuza bir başlık vermenizi; başlıkta hangi sitenin yazılarını önerdiğinizi belirtmek ziyaretçinizin işini kolaylaştıracaktır.
  3. başlık rengi: başlığınıza vereceğiniz rengin html kodunu girmelisiniz. bu veya bu araç renk belirlerken işinize yarayabilir.
  4. kutu genişliği: kutunuzun piksel cinsinden enidir.
  5. kutu boyu: içerisindeki yazı adedine ve kullanacağınız yazı karakteri boyutuna göre boyu arttırıp azaltmanız gerekebilir.
  6. gösterilecek yazı adedi: 1 ile 10 adet arasında değişebilir.
  7. zemin rengi: kutunuzun başlık dahil tüm iç alanının zemin rengidir. eğer şeffaf olmasını istiyorsanız transparent olarak bırakınız.
  8. kodu göster tuşuna tıklayarak yaptığınız değişiklikleri içeren kodu aşağıdaki kutuya yazdırmış olursunuz. ayrıca değişiklikler sağ taraftaki önizleme kutusuna da yansır ve eserinizin son halini görmüş olursunuz. istediğiniz kadar değişiklik yapıp tuşa tıklayarak kodu güncelleyebilir, yeni kodu kopyala ile alabilirsiniz. eğer kutunuzu daha da geliştirmek istiyorsanız “detaylı ayar yapmak isterseniz tıklayın” linkinden devam edelim. linke tıkladığınızda çeşitli yeni ayarlar belirir.
  9. font:yazı tipini sitenize uygun seçebilirsiniz.
  10. satır boyu: yazı başlıkları arasındaki boşluktur. arttırdıkça satırlar birbirinden uzaklaşır. sitenizin tasarımına uygun satıraralığı belirlemek için kullanınız.
  11. font boyu: başlıkların yazı boyutudur. sitenizin yazı karakter boyutuna uygun seçim yapınız.
  12. link rengi ve ziyaret edilmiş link rengi: başlıkların rengidir. ziyaret edilmiş linkler, yanı ziyaretçileriniz tarafından daha önceden okunmuş yazıların link rengini farklı yapmak isterseniz buradan gerekli rengi girebilirsiniz. link rengi ile ziyaret edilmiş link rengini farklı yapmak, daha önceden okuduğunuz yazıları size belirtmesi açısından kullanım kolaylığı sağlar.
  13. liste stili: başlıkların başında bulunan liste karakterinin tipini değiştirmenizi sağlar. değiştirip kodu göster tuşuna tıklayarak seçenekleri önizleme kutusundan görebilirsiniz.
  14. gerekli ayarlamaları yaptıysanız “kodu göster” tuşuna son bir kere daha tıklayıp altında bulunan yazı alanındaki kodu alınız.
  15. sitenizin kaynak kodunda görünmesini istediğiniz yere yapıştırınız.

eğer kutuyla ilgili problem yaşarsanız, veya sormak istediğiniz bir soru olursa kapıyı çalmanız yeterli. sorunu çözmeye gönüllüyüz.

pillikutu nedir?

aftermath | 02 June 2006 00:52

pillikutu; site sahiplerine, pillinetwork sitelerine ait yazıların başlıklarını sitelerine koymalarını sağlayan bir aparattır. pillikutu imalathanelerinden üretilen kodu sitenize yerleştirdiğinizde kutunuz çalışmaya başlar ve her yeni yazı eklenişinde kendisini günceller.

pillikutu tanıtım yazısını okumak ve örnekleri görmek için buraya göz atabilirsiniz.

Site Sahipleri için “pillikutu”

aftermath | 29 May 2006 09:05

Site sahiplerine, pillinetwork sitelerinde yer alan içeriği sitelerine koyma şansı sunan pillikutu adlı ürünümüzün test yayını sona erdi. Artık resmi olarak kullanıma açıldı. pillikutu site sahiplerine şu olanakları veriyor:

  1. Son yazılar: Bir pillinetwork sitesine ait son yazılarını bir kutu içerisinde sunabilirsiniz. Bu sayede hem ziyaretçilerinize okuyacakları yazılar sunup hem de yazarlarını desteklemiş olursunuz. Bir siteye direk link vermektense o sitenin yazılarına link vermek, ziyaretçiye yazıları başlıklarından hareketle seçme şansı verdiği için daha etkin olabiliyor.
  2. Bir yazarın son yazıları: İster kendi yazılarınızı, ister taktir ettiğiniz bir yazarın yazılarını pillikutu ile ziyaretçilerinize sunma şansı veriyor. Bu şekilde yazdığınız yazıların tanıtımını zahmetsizce kendi sitenizde yapıp pillinetwork kazançlarınıza olumlu etkide bulunabilirsiniz. Aynı yöntemi kullanarak beğendiğiniz bir yazarın kazançlarına da olumlu etkide bulunabilirsiniz.
  3. Bir üyenin son tuttukları: Biliyorsunuz ki pillinetwork sitelerinde “tuttum” aracını kullanarak beğendiğimiz yazıları işaretleyebiliyoruz. Kendi sitenizde beğendiğiniz (yani seçtiğiniz) yazıları ziyaretçilerinize bu yöntem ile önerebilirsiniz. Yahut beğenileriniyle hemfikir olduğunuz bir arkadaşınızın tuttuklarını pillikutu ile ziyaretçilerinize sunabilirsiniz.
  4. konulu yazılar: pillikutu’nun neredeyse en güzel özelliklerinden biri de bu. Eğer spesifik bir konuya adanmış bir siteniz varsa (örneğin; google forumu, sinema blogu, tasarım portalı gibi) o konuya ait yazıları (örneğin; google yazıları, sinema yazıları, ipod hakkındaki yazılar, istanbul hakkındaki yazılar vs) ziyaretçilerinize sunabilirsiniz.

Kutu imalathanesinde (bildirgeç, hafif, zamazing ve 3ayak için imalathane linkleri) karşılaşacağınız basit ayarları kullanarak pillikutunuzu her şekle sokmanız mümkün. Hele biraz da css bilginiz varsa aşağıdaki örnekler gibi çeşit çeşit kutular üretebilirsiniz.