bildirgec.org

phoenix hakkında tüm yazılar

Leptop Bios Şifresini Bilmeyenler Buraya

birkanbagdat | 12 February 2009 12:08

Arkadaşlar merhaba öncelikli olarak sizlere böyle bir sorunla karşılaşmamanızı temenni ederek olaya başlamak istiyorum diyelimki leptopa format atıkcasınız ancak bios şifrenizi bilmiyorsunuz peki ne yaparsınız valla ben bütün gece uğraştıktan sonra buldum sizlerinde bilmesi için buraya yazmak istedim bu site adı Pc Cmos Cleaner olan bir program geliştirmişler herseyi bu uygulama yapıyor aynı zamanda kaybolan vista admin şifreniz içinde bunu kullanabilirsiniz.Yani hem bios çözen bir program hemde vista admin parolasını unutanlar için yapılmış İSO bağlantılı programlar mevcut ben sizlere,laptopu olan ve BİOS şifresini bilmeyen,unutan,karıştıran birinin nasıl bios’a girebileceğini anlatıcam öncelikli olarak buradan siteye girip iso dosyasını indiriyoruz.Daha sonra bu indirdiğimiz iso dosyasını nero sayesinde cd’ye yazdırıyoruz,daha sonra 4 aşamadan oluşan bu bölümü uyguluyoruz…

NBA All Star 2009 kadroları belli oldu

ekimdusu | 25 January 2009 14:10

NBA All Star 2009‘da Phoenix’te yapılacak Batı ve Doğu konferanslarının mücadelesinin kadroları internette yapılacak oylama sonucu belli oldu. NBA.com internet sitelerinin üyelerinin seçtiği adayların arasında Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu da vardı, ancak milli basketbolcularımız kadrolara seçilemediler.

Batı konferansı kadrosu: Kobe Bryant, Amare Stoudemire, Tim Duncan, Chris Paul, Yao Ming

Doğu konferansı kadrosu: LeBron James, Kevin Garnett, Dwyane Wade, Allen Iverson, Dwight Howard

İlk kez bu sene NBA.com üyelerine tek bir oy hakkı verilmedi. Üyelere her 24 saatte bir oy kullanma hakkı verilmişti. Bu nedenden dolayı kullanılan oy sayıları bir hayli arttı. Oylamada birinci sırada yer alan Dwight Howard 3,150,181 oy alırken, all star tarihinde bir oyuncunun almış olduğu en fazla oyu aldı. Mehmet Okur oylamada 437,106 oy alırken, Hidayet Türkoğlu 632,051 oy aldı. Oylamada bütün oyuncuların aldığı oy sayılarını görmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Çalınan laptop’a SMS çözümü!

IntoTheWild | 29 November 2008 17:29

Çalınan laptop’ta kayıtlı bilgilerinizin yabancı ellere geçmesini istemiyorsanız bu laptop tam size göre!

hırsız
hırsız

Teknoloji geliştikçe her ürün gibi bilgisayarlar da küçülmeye devam ediyor ve bilgi her daim yanımızda oluyor. Bu durumun her zaman kullanıcılar için bir avantaj olarak düşünülmemesi gerekiyor. Çünkü yükte hafif pahada ağır gelen teknolojik ürünler son zamanlarda hırsızların sözdesi durumunda.

Günlerce uğraştığınız proje belgeleriniz, son tatilinizde çektiğiniz fotoğraflar ve kaydettiğiniz tatil videoları, yazdığınız kitap, hazırladığınız sunum, bitmesine az kalmış teziniz ve bunun gibi önemli bütün bilgiler, laptop’ın ederini düşündüğümüzde daha bir önem kazanıyor.

Lenovo, bios geliştiricisi Phoenix ile işbirliği yaparak bu duruma bir çözüm sunmaya hazırlanıyor. Laptop içinde bulunan bir aparat sayesinde GSM ağlarına bağlanarak, herhangi bir hırsızlık olayında, sahibi tarafından gönderilen tek bir sms ile bilgisayarı şifreleyip, kilitliyor!

anka kuşu (phoenix) masta!

shakaci | 28 May 2008 09:26

mars
mars

insanoğlu yüzbinlerce yıllık memleketi olan dünyada sınırlarını zorlamaya devam ediyor. son olarak 10 ay gönce fırlatılan anka kuşu (Phoenix) ismindeki uzay aracı, pazartesi türkiye saatiyle 02.55’te marsa indi. indikten kısa süre sonra da yaşadığı sevinci göndediği fotoğraflarla bizlerle paylaştı.

saatte yaklaşık 21 kilometre hızla 10 ay süren uzay macerasından sonra Anka Kuşu’nun Mars’a başarıyla indiği anonsu Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nde (nasa) büyük sevinçle karşılandı.

Anka Kuşu’nun Mars’a inişi NTV’de

CarlSagan | 24 May 2008 14:13

Görevi Mars’ta yaşam izi aramak olan Phoenix’in (Anka Kuşu) Mars a inişi canlı yayınla bu pazar NTV de.

Anka Kuşu yaklaşık 10 ay önce NASA tarafından fırlatılmış ve bugüne kadar 680 milyon kilometre yol katetmiş.

Eğer siz de bu muhteşem yolculuğun son durağına tanıklık etmek isterseniz Pazar gecesi NTV başına geçmeyi unutmayın!

Dünyalaştırma (Terraforming)

nihilanth | 03 May 2008 16:29

Bilim ve Teknik dergisi 485. sayıda (Nisan 2008) Uzayda yaşam isimli, Gökhan Tok’un hazırladığı geniş bir makale bulunuyor. Makalenin benim en dikkatimi çeken kısmı “Dünyalaştırma” denilen olgu. Terraforming‘in anlamı yer şekillendirme. Ve bu kavram da, bilim yardımıyla dünya dışı bir yeri dünyaya benzetme olarak açıklanabilir kısaca.

Astrobiyoloji, dünyalaştırma sürecine yardımcı olmak üzere yabancı gezegenlerdeki yaşamın nasıl olabileceği yönünde araştırmalar yapan bir disiplin.

Günümüzde astrobiyolojik alanda yapılan çalışmalar ve makalede sözü edilen gelişmelerden bahsedelim.

Astrobiyolojiye göre zor koşullar altında yaşayan hatta çevresini etkileyebilen canlılar dünya üzerinde incelenerek, uzaydaki yaşamın nasıl olabileceği üzerine tahminler hatta müdahaleler yapılabilir.

Kutuplarda, kutup denizlerinin diplerinde, çöllerde ve benzeri pek çok yaşanması güç koşulda rahatlıkla yaşayabilen canlılar var. Bu da bize gelecekte ne tür canlıların uzayda yaşayabileceğini anlamamıza yardımcı oluyor.

Öncelikle dünyalaştırmanın amacı elbette diğer gezegenlere sadece turistik gezi yapmak yerine oraların yerleşim ve yaşama uygun hale getirilmesidir.

Öyle görünüyor ki insan başka bir gezegene yerleşirse biyolojik anlamda bazı sorunları çözmek zorunda kalacak. Jüpiter büyüklüğünde bir gezegende yaşamakla, Ay büyüklüğünde bir gezegende yaşamak birbirinden farklı şüphesiz. Dünya dışı yaşam düşüncesinin o kadar başındayız ki, şu anda ortaya sürülen bütün çözümler bilimkurgu gibi geliyor.