bildirgec.org

pet şişe hakkında tüm yazılar

plastik şişelerden yüzen ada!

hoodly | 08 December 2008 11:23

yüzen bir ada! nasıl böyle bir şey olur diye düşünebilirsiniz. bir hayal mi sizce? “birisi” için olmadığı kesin. çevreci, aynı zamanda müzisyen, sanatçı ve marangoz bir ingiliz olan richie sowa Meksika’nın karayip sahillerinde 1998 yılında hayalini gerçeğe dönüştürmüş.

önce plastik şişeler ağlara dolduruluyor. kontrplak ile bambu kullanılarak oluşturulan taban gövdesinin altına konulan şişe dolu ağlar bu kısmın suyun üstünde kalmasını sağlıyor.

Yağmuru Ziyan Etme “Ürün Bu!”

serversistemci | 16 November 2008 14:02

Rain drops
Rain drops

Nüfusumuz da ki hızlı artış, yağan yağmurun azlığı, su sıkıntısını da beraberinde getirmekte ve hepimizde sıkıntı yapmakta.
Doğal kaynakları öyle pervasızca kullanır olduk ki geçtiğimiz senelerde de gördüğümüz gibi, su kesintileri bir biri ardına geldi. Önümüzdeki senelerde de bol bol göreceğimiz bu kesintiler de az da olsa kendi ihtiyacımızı karşılamak için düşünülmüş bir ürüne bakacağız.

Rain drops
Rain drops

İşte bu “Rain drops” isimli zamazingo, yağan yağmur suyunu ayrıştırıp yanlarındaki plastik şişelere doldurarak, el yıkama, çiçekleri sulama ya da araba yıkarken ihtiyaç duyduğumuz suyu karşılamak için mükemmel düşünülmüş. Bu ürünle su ihtiyacımızı doğadan sağlayabilir çevreye az gibi görünse de büyük bir katkı sağlayabiliriz. Ürüne biraz daha göz atmak için..

Rain drops
Rain drops

Çöplerimiz ve Doğaya Karışma Süreleri

admin | 08 August 2008 18:42

Çöpe attığımız bir pet şişe 5000 yılda,pet şişeye göre daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz cam şişe 400 yılda ve basit bir sakız 2 yılda doğaya karışıyor. Alışveriş tutkumuzu dizginleyemediğimiz ve çöplerimizi geri dönüştürme yoluna gitmediğimiz sürece doğaya ve kendimize zarar vermeye devam edeceğiz. 1 litre sıvı yağ lavaboya döküldüğünde 1 milyon litre su kirleniyor. Yapılması gerekenler belli. Daha duyarlı olmalıyız. Çöplerimizi geri dönüşüm için ayrıştırmalı ve dünyamızın daha uzun yıllar yaşanabilir bir yer olarak kalması için çabalamalıyız.Konuyla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Pet Şişeden Dökme Şeysi

kapuska | 24 July 2008 20:18

Resimden de görüleceği üzere mantığı gayet basit olan bu pet şişeden içecek dökme zamazingosu 20$’lık fiyatını hakeder mi denemek lazım.

Tam dökerken kayıp etrafı berbat edebileceği de düşünüldüğünde eski yöntem daha mantıklı geliyor. Yine de fikir enteresan ve geliştirilebilir. Ben alırım denemek isterim diyenleri buradan alalım. PATENT

plastik

ziuw | 01 July 2008 10:50

Kelime kökeni eski yunancada plastikostan gelir, bu şekil vermeye elverişli demektir. Yapımında kullanılan ham maddeler maden kömürü, hava, su, kireçtaşı ve tuzdur.
Plastiklerden ilk kullanılan bakalittir, fakat temel plastikler polistiren viniller ve diğerleri 1828 yılında Fransız bilimcilerce keşfedilmiştir.
Gelişme ve yayılma sebebi hayli ilginç; 19. yüzyılda fildişinden yapılan bilardo topları bulunmaz olunca Newyork’lu bir yapımcı, bilardo topu yapımında kullanılabilecek bir plastik türü bulana 10.000 dolar vereceğini söyledi.
İlk plastiklerin üretimi teknolojik sorunlar nedeniyle çok pahalıya gelmekteydi, 2. Dünya Savaşı sırasındaki ve ardından gelen çalışmalarla plastik türleri zenginleşip yapım maliyeti ucuzladı.
fenol, üre, melamin, naylon, orlon belli başlı kullanılan plastiklerdendir ve yeryüzündeki petrolün % 4 lük bir kısmı plastik üretiminde kullanılmaktadır.

Hayatımıza kattığı büyük kolaylığın yanı sıra, kanserojenliği ve doğada 40 000 yılı aşan sürede yok olması başta olmak üzere bir çok da eksisi bulunmakta.

metal kutu aparatı

hkmt | 01 June 2008 15:08

metal kutu içeceklerini doyasıya içmek gerçekten zordur. içerken metal kutu yüzeyine biriken içeceğin yanısıra sonunu getirmek için tepemize 90 derece diker yine de yüzde yüz tüketemeyiz. snap capp ile artık metal kutu içeceklerimizi pet şişe kolaylığıyla içebileceğiz. metal kutu üzerine tutturulan bu aparatı hijyen amaçlı kullanılabileceğimiz gibi bitiremediğimiz içeceklerimizi daha sonra tüketmek amacıyla saklamak için de kullanabiliriz.1, 2, 3

Çevreyi Koruyan Ahtapot

frodolives | 14 September 2007 23:37

Çocuklara çevre temizliği bilincini aşılamak için güzel bir buluş, özellikle sahillerde. Oyuncak ahtapotun 8 bacağı kayıp, çocukların bacak yerine geçecek 8 adet pet şişe bulup ahtapota bağlamaları gerekiyor. 8 bacağı da tamamlandığında, ahtapot suda yüzebiliyor. Tabi sonra o şişeleri çöpe atmak gerektiğini de söylemek lazım çocuğa.

pet şişe yiyerek ölen rahmetli aslan

asiti kacmis kola | 19 July 2007 15:31

geyik yesen daha iyi olmaz mıydı?
geyik yesen daha iyi olmaz mıydı?

hayvanları doğal ortamlarından koparıp onları kafeslememizin yetmediğine inanan Çin’in Linping isimli hayvanat bahçesinin ziyaretçileri, aslan kafesine attıkları pet şişeyi yiyen bir aslanın ölümüne sebep olmuşlar.
yemek yemeyi reddeden ve birkaç gün sonra ölen dişi aslana yapılan otopside, aslanın ölüm sebebinin midesinden çıkan pet şişe ve plastik poşetler olduğu anlaşıldı.
şimdi burada yorum yapmadan edemeyeceğim. hadi fındık fıstık attınız hayvanatlara da pet şişe neyin nesi oluyor? kafesin üzerinde eşek kadar lion yazıyor, hiç mi belgesel izlemedin, hiç mi bilmezsin aslanların petşişeobur değil, etobur olduğunu?

Şişe kapağı kumbara sayacı zamazingosu…

atakner | 22 June 2007 10:43

Evet yanlış duymadınız. Şişe Kapağı Kumbara Sayacı… Bu zamazingoyu standart bir şişenin kapağın oturtuyorsunuz ve kendi kumabaranızı yapıyorsunuz. Bu arkadaş da size kaç para biriktirdiğinizi söylüyor. Ah biz küçükken böyle şeyler yoktu ki. Para biriktirip bi sayalım deyince o para hemen harcanırdı. 😀 Zamane çocukları şanslı valla…

Devamı için:::