bildirgec.org

parola hakkında tüm yazılar

Sesli Parola

Runyy | 26 October 2011 15:40

Telefonunuza küçük bir mikrofon ile sesli parola koymak ister misiniz?

Çip
Çip

Evet, telefonunuzun içine küçük bir mikrofon yerleştirilerek bir çok işinizi sesli bir şekilde halledebilirsiniz. Parola sistemi diye adlandırılması belki yanlış olmuş. Zira diğer özellikler de işimize yarayabilir. Belki de bir çok kişinin hayalini gerçekleştirecek olan bu çip; ileride teknolojide vazgeçilmezlerden olabilecek.

5 Şifre Güvenlik Aracı İle Şifrenizi Test Edin

LeBron | 09 April 2011 15:18

Birçok site ve kullanmış olduğumuz sisteme giriş için şifre kullanıyoruz. Kullanmış olduğunuz şifrelerin ne kadar güvenli olduğunu hiç düşündünüz mü? Örnek vermek gerekirse, ‘123456’ şifresinin en çok kullanılan 500 şifreden biri olduğunu, ‘abcdefg’ gibi bir parolanın da 32 saniye içerisinde kırabileceğini duymamış olabilirsiniz.

Ülkemizde pek dikkat edilmemesinden dolayı çok sayıda hesap çalınma durumu ortaya çıkıyor. Parola içerisinde özel karakter kullanılmaması, büyük-küçük harf’e dikkat edilmemesi başlıca nedenlerden biridir.

Aşağıda parola seviyesini kontrol edebileceğiniz kullanışlı uygulamalara ulaşabilirsiniz.

1. How Secure Is My Password

google chrome 10 – 11 beta

lazaronnie | 21 February 2011 13:59

chrome crankshaft versiyonu ve v8 javascript motorunun hız artış grafiği
chrome crankshaft versiyonu ve v8 javascript motorunun hız artış grafiği

google, dün daha fazla kararlılık ve uyum vaad eden, beta 10 kullanıcı sürümü ve geliştiriciler için beta 11 olmak üzere iki yeni sürüm duyurdu. geçtiğimiz 6 haftalık süre zarfında da google yine boş durmamış, kilometre taşı sayılabilecek silent-auto update mechanism (sessiz güncelleme motoru) özelliğiyle adından söz ettirmeyi başarmıştı. ancak görülüyor ki yeni sürümde de yine boş durmamışlar. bir çok önemli özelliğin kullanıma sunulduğu yapılan açıklamalar arasında.

Tarayıcınızda Bulunması Gereken 10 Eklenti

Atomic Bomb | 10 November 2010 15:00

10. Web of Trust (WOT)

Web of Trust veya kısaca WOT, daha güvenli bir gezinti için oluşturulmuş tarayıcı eklentisi. Örneğin google’dan bir arama yaptınız diyelim. WOT, her arama sonucunun yanına renkli dairelerle sitenin güvenirliğini gösteriyor. Yeşil sitenin güvenilir olduğunu, sarı dikkatli olmanız gerektiğini, kırmızı ise bu siteden uzak durmanız gerektiğini gösteriyor. Bu renki daireleri tıkladığınızda siteye ilişkin değişik kategorilerdeki bilgileri görüyorsunuz.
Örneğin bir siteden alışveriş yapacaksınız, site hakkında bilgiye sahip değilsiniz, o zaman diğer WOT kullanıcılarının siteye verdiği puanı görebilirsiniz.

WOT firefox, opera, chrome ve internet explorer uyumlu.

9. Google Translate

Web çeviri siteleri zaten vardı ancak bunlar bilmediğiniz bir dildeki siteleri çevirdiği zaman gerçekten yararlı oluyor. Örneğin italyanca bir siteye girdiniz, bilgi almak niyetindesiniz ama italyanca bilmiyorsunuz, siteyi bildiğiniz bir dile çevirip gereken bilgileri alabilirsiniz.

Firefox için buradan, Safari için buradan, opera için de buradan eklentiyi indirebilirsiniz.

wordpress için gravatar

silver530 | 26 August 2010 13:17

gravatar
gravatar

gravatar.com‘da hesabı olanlar buraya yükledikleri avatar resimlerini internette gravatar destekleyen tüm web sitelerinde herhangi bir yazı için yorum yaptıklarında bu yorum için gravatar hesaplarında kayıtlı e-mail lerini girdiklerinde hemen yorumlarının yanında avatar olarak belirdedikleri resim otomatik olarak görülecektir.

gravatar’ın kendi wordpress sitenizde işe yaraması için önce admin panelinde ayarlar menülerinden birisi olan “tartışma” ayar menüsüne giriyoruz. açılan sayfada “varsayılan avatar” olarak “gravatar logosunu” seçiyoruz. bu sayede gravatar hesabı olan herkesin resimlerini sitenizde görmesini sağlamış oluyorsunuz.

şimdi gelelim gravatar hesabı oluşturmaya.

gravatar hesabı oluşturmak:

1 – bunun içinde hemen gravatar.com‘a giriyoruz.
2 – açılan sayfada kayıt olmak için yukarıdan “sign up” a tıklıyoruz.
3 – e-mail imizi girip linke tıklıyoruz.
4 – şimdi gravatar bizim email’imize bir onay mail’i gönderdi.
5 – bu onay email’ini bulmamız gerekiyor o nedenle hemen email hesabımıza gidiyoruz.
6 – gelen email’deki onay linkine hiç vakit kaybetmeden tıklıyoruz. i̇steyenler email’deki ingilizce açıklamaları okuyabilirler.

gizli parolararı görelim

cuneyt789 | 17 August 2009 18:13

bilgisayarınızda bazı programlara, sitelere ve ya modemimize girdiğimizde karşımıza çıkan ****** şeklinde paroları görüpte acaba ne yazmıştım diye hepimiz düşünmüşüzdür. işte snadboy’s revelation programı sayesinde ****** şeklindeki karakterlerin altındaki parolaları görebiliyoruz. programın kullanımı çok kolay. programdaki hedef simgesini mausun sol tuşuna basarak ****** şeklindeki karakterlerin üzerine sürüklüyoruz ve parola artık görünür durumda hepsi bukadar.

programı indirmek için buraya tıklayın

Gizlilik İkilemi

firederick | 30 January 2009 22:05

veri gizliliği hayati önem taşır
veri gizliliği hayati önem taşır

Hayatlarımız neredeyse online hale geldi ancak hala bilgilerimizin gizliliği kesin değil. Ve bu zamanla daha da kötü olabilecek bir durum. Her ne kadar internet siteleri ve site yöneticileri gizlilik bildirileri ile bizi rahatlatmaya çalışsalar da Flickr, Facebook, Twitter gibi siteler hackerlar ve bilgi hırsızları ile dolu.

Gizlilik ikilemine sıkışmış olan bizlerin yapacağı çok fazla şey yok. Çünkü bilgilerimizin çalınması daha çok üye olduğumuz ve bilgilerimizi verdiğimiz internet sitelerinin güvenlikleri ile alakalı bir durum. Yine de üzerimize düşen güçlü, harf ve sayılardan oluşan şifre ve parolalar oluşturmak, asla ve asla kredi kartı numaraları gibi bilgileri kimseyle paylaşmamak. Hatta mümkünse alışveriş yaptığımız veya bilgilerimizi aktardığımız sitelerin TRUST gibi güvenlik sertifikalarına sahip olmalarını arayabiliriz.

tek parola ile internette dolaşmak gerçek mi oluyor?

tarihci20 | 19 October 2008 16:48

Sizlerde benim gibi aradığınız bilgiyi veya programı google‘da bulmaya çalışıyorsunuzdur. Google bizi ya bir foruma ya da bir blog sitesine götürüyor. Bu forumlarda gereği tartışılır bir şekilde üyelik istiyor. Sizde benim gibi bundan hazzetmeyenlerdenseniz imdadınıza beta aşamasında olan bir proje yetişiyor. Sitemiz tekparola.com İnteraktif proje tarafından gerçekleştirilen proje ile tek bir mail adresi ve parola ile binlerce siteye girmeniz kolaylaşacak.

İnternette en sık kullanılan parolalar

angelofmercy | 14 September 2008 12:15

Modern lifeblogunun makalesinde en sık kullanılan 10 parolaya değinilmiş.

10. ‘thomas’ (0.99‰)
9. ‘arsenal’ (1.11‰)
8. ‘monkey’ (1.33‰)
7. ‘charlie’ (1.39‰)
6. ‘qwerty’ (1.41‰)
5. ‘123456’ (1.63‰)
4. ‘letmein’ (1.76‰)
3. ‘liverpool’ (1.82‰)
2. ‘password’ (3.780‰)
1. ‘123’ (3.784‰)

“Parolamı unuttum” başınıza dert olabilir

Xas | 28 August 2008 15:32

10 sene önce internet bugün olduğu kadar yaygın değilken ve hemen herkes sosyal ağlarda kişisel bilgilerini uluorta vermezken, e-mail servislerinin ve web sitelerinin parolasını unutan üyelerine kişisel bilgilerini sorması mantıklıydı.

bugün üyelik gerektiren sitelerin “parolamı unuttum” seçeneği web güvenliğinin en zayıf halkası sayılıyor.

bir sitede parolanızı unuttunuz. “parolamı unuttum” linkine tıkladıktan sonra “annenizin kızlık soyadı”nı ya da “en sevdiğiniz evcil hayvanınızın adı”nı girdikten sonra parolanıza kavuşuyorsunuz. peki ya bunu başkaları yapmaya çalışırsa?