bildirgec.org

panda hakkında tüm yazılar

hangi antivirüs daha iyi 2011

0slck0 | 22 April 2011 20:07

artık bilgisayarlarımızın vazgeçilmez parçası olan antivirüsler ne kadar iyi? hangisi daha çok zararlı buluyor? bunları merak ediyorsanız işte
av-comparatives sitesi bizim için bu testi gerçekleştiren hatrı sayılır sitelerden biri. hatrı sayılır diyorum çünkü bir çok antivirüs programının sitesinde ödüller kısmında av-comparatives amblemini görebiliriz. bu detaylarını vereceğim test şubat 2011 e ait son testtir.

ilk olarak şunu belirtelim. test sonuçlarında verilen sertifikalara etki eden iki faktör var. bunlar:
1- tarama sonundaki bulma oranı
2- yanlış alarm sayısı (zararlı olmadığı halde zararlı gibi görme)

Antivirüs 2011

koskun | 03 February 2011 10:52

Antivirüs programlarına, gerçekten ihtiyacım var mı, diye ben de kendi kendime soru sormuştum. Çözüm olarak mı ne yapıyorum? parama kıyıp profesyonel sürümleri alıyorum. Çünkü gerçekten işe yarıyorlar ve sizlere en iyi ve popüler olanları bu yazımda anlatacağım. Öncelikle herkesin kendine sorduğu soru şu: “aman canım, ben sadece internette maillerime, facebook ve diğer sosyal paylaşım sitelerine girip duruyorum, şifrelerimi çalarlarsa ne olur?” demeyin, en azından sizin sayfalarınız veya mail adresleriniz üzerinden suç işleyebilirler. en basit örnek; bir başkasına hakaret edebilirler ve bu olay da size hakaret davası olarak yansıyabilir.
Lafı fazla uzatmadan kimlik hırsızlıkları ve virüslere karşı kullanılan en yaygın antivirüs programlarını, inceleyelim. (not: aşağıda yapacağım program sıralamasının, en iyiler sıralaması ile ilgisi olmayıp, programlar rastgele sıralanmıştır.)

1-Kaspersky

Kaspersky 2011 versiyonu, daha önceki versiyonlarına göre oldukça geliştirilmiş. Gerçek zamanlı korumayı, bilgisayarınızı fazla yormadan sadece şüphe duyduğu dosya veya aktivitilere odaklanarak sağlar. Ayarları yapmanız son derece kolaylaştırılmış kullanıcı dostudur. Phishing (oltalama)lere karşı oldukça iyi korur. Casus yazılımlara karşı koruma, bulma ve silme konusunda son derece başarılıdır. Sanal klavye uygulaması da sağlar. Akıllı tarama mevcut olan ve daha henüz tespit edilememiş kötü amaçlı yazılımlara karşı oldukça etkili koruma sağlar.

AV-test.org güncel virüs programlarını test etti.

Zortlakportlak | 23 August 2010 13:14

Microsoft Security Essentials

Av-test.org Microsoft’un kullunacılarına sunduğu ücretsiz virüs programı olan MS Security Essentials da dahil olmak üzere güncel pek çok anti virüs programını test etti. Güvenlik testinden başarılya geçen security essentialsın diğer virüs programlarıyla karşılaştırmalı puanları şöyle:

Her biri 5 puan üzerinden yapılan 3 testten alınan toplam puanlar:

MS security essentials 1.0 : 14
Norton internet security 2010: 16
McAfee Internet Security 2010: 10.5
Trend Micro Internet Security Pro 2010: 11.5
Avast Internet Security 5.0: 12.5
AVG Internet Security 9.0: 14.5
Avira Premium Security Suite 10: 13.5
BitDefender Internet Security Suite 2010: 14
Kaspersky Internet Security 2010: 16
Panda Internet Security 2010: 16

İlginç Bir Panda Hoparlör

omeroguz | 24 November 2009 17:36

Adından da açıkça anlaşıldığı gibi, bu büyük bir USB panda hoparlör. Yüzünün asık olduğu da gözlerden kaçmıyor sanırım ruhani lider gibi bir şey.

Her neyse, Panda kafa, USB ya da doğrudan MP3 çalar olarak kullanılabiliyor. Herhangi bir bilgisayara bir 3.5mm ses fişi üzerinden bağlayabilirsiniz. Pandanın döner kulakları ses ve başı kontrol ediyor.

USB sürücünü aşıla! – Panda USB Vaccine

cxc | 14 October 2009 19:52

Panda USB and AutoRun Vaccine, panda güvenlik şirketinin usb sürücülerimiz için geliştirdiği bedava güvenlik yazılımı. programı bilgisayarınıza kuruduğunuzda usb, cd/dvd sürücülerin otomatik başlama özelliğini devre dışı bırakıyor. böylece siz sürücü ikonunu tıkladığınızda sürücüdeki program otomatik olarak başlamıyor sonuç olarak zararlı yazılımlar yüzünden başınız ağrımıyor.

Programın Önyüzü
Programın Önyüzü

üstteki bahsettiğim özellikler bir koruma yazılımı için yeterli olsada yazılımın yenilik getiren özelliği; Aşı (Vaccine) olarak tabir edilen sistem sayesinde usb sürücünüzdeki autorun.inf (sürücüdeki otomatik başlamayı sağlayan dosya) değiştirilemez / okunamaz hale geliyor. bu durumda zararlı yazılımların ana yayılma mekanizmasını devre dışı bırakmış oluyoruz. aşılanan sürücü zararlı yazılım taşıyan başka bir bilgisayara takılsa dahi zararlı yazılım sizin bilgisayarınıza bulaşamıyor.

Panda3D ile ilk Fiziksel Deneyimimiz

admin | 31 August 2009 11:51

Bugün Panda 3D nin fizik kütüphanesini anlatmaya çalışacağım. Aslında Panda 3Dnin iki adet fizik kütüphanesi var, ben bunlardan ODE yi yani Open Dynamics Engine yi uygun buldum.

Kutumuz yer çekimine karşı koyamıyor
Kutumuz yer çekimine karşı koyamıyor

Bu yazımda diğer yazılardan farklı olarak herşeyi tek bir örnekte herşeyi açıklamaya çalışacağım. Çünkü örnek biraz uzun ve bunu bölmek yazıyı gereksiz yere uzatacaktır

Bu örnekte göreceğimiz şeyler;
1.Fiziksel dünya ve yerçekimi
2.Uzay ve otomatik çarpışma kontrolü
3.Ve dolayısıya bir fizik simülasyonu

Panda3D ile Kamera Ayarları

admin | 30 August 2009 20:01

Panda3D ile yaptığımz 3Boyutlu bir uygulamada eğer kameraya bir görev vermezsek kamera yaptığımız ortamda fareyle serbest dolaşabilir.
Örneğin araba yarışı oyunu yaptığımız zaman kameranın sürekli arabayı takip etmesini sağlmalıyız, aksi taktirde oyuncu arabayı göremeyecektir.

Kameramızın hareketlerini görebilmek için ilk önce Panda3D ye kendi modellerinden olan “environment”ı ekliyoruz.

1
2
3
4
5
6
7
8
import direct.directbase.DirectStart
from direct.task import Task
from direct.actor import Actor
environ = loader.loadModel("models/environment")
environ.reparentTo(render)
run()

Basit bir çevre oluşturduk. Şimdi sıra geldi kameramızı sabitlemeye. Bilmemiz gereken şey şudurki kameraya görev vermediğimiz anda yine serbest dolaşma moduna geçecektir.
Bu yüzden onu bir döngüye sokacağız ve sabitleyeceğiz.

Antivirüs piyasasında devrim : Cloud antivirüs

bteoman | 15 May 2009 13:00

panda
panda

“Cloud computing” işletim sistemlerinden daha önce bildirgeçte bahsedilmiş, cloud computingin hayatımıza yavaş yavaş gireceğini hissetmiştik. Özellikle Microsoft’un Windows Cloud’ı duyurması bu piyasada ciddi bi kapışma olacağının haberini verir gibiydi.

Madem Cloud böylesine hayatımıza girecek peki güvenliği nasıl salanacak diye hiç düşündünüz mü?

panda
panda

Panda Antivirus yeni cloud antivirüs yazılımı Panda Cloud’ı duyurdu bile. Bütün cloud uygulamalar gibi Panda’da çok hafif olmasıyla ve sevimli arayüzüyle göze çarpıyor.Uygulama kısmen bilgisayarınıza yüklenirken diğer kısmı internet üzerinde barındırılıyor. Bilgisayarınız internete bağlı değilkende kullanabileceğinizi de belirtmekte fayda var. Ayrıca virüs veritabanı cloud sistemlerinin ortak avantajı sayesinde, yani uygulamanın zaten internet üzerinde barınması sayesinde, sürekli gücel kalacak. İnternet bağlantınız olmadığında, kullanabilmeniz için veritabanı bilgisayarınızda önbelleklenip kullanıladabiliyor.

panda
panda

USB Bambu Hoparlör

78model | 06 March 2009 11:40

Dünyanın en sağlam ve en iyi rezonans imkanı sağlayan doğal malzemelerinden biri olan bambunun pandaların besin ihtiyaçlarını gidermenin dışında farklı bir sürü kullanım alanı var. İşte bunlardan güzel bir örnek.

Panda
Panda

Bambu Hoparlör
Bambu Hoparlör

Üzerindeki 3,5 mm lik stereo jak girişi ile desktop ve dizüstü dahil hemen hemen tüm mp3 player’lara ve ipod’lara uygun olarak tasarlanmış. 426gr ağırlığında olan ürün, enerji ihtiyacını da USB’den alıyor. 27$’dan satışa sunulmuş. Satın almak için ve diğer detaylar için burayı inceleyin.