bildirgec.org

online music hakkında tüm yazılar

Müziğin Keyfini Online Çıkartın!

Atomic Bomb | 29 September 2010 09:30

Önceki günlerde çevrimiçi müzik dinleyebileceğiniz beş siteyi incelemiştik.

Aslında Youtube’un kendi sitesinden listeler (playlist) yaratıp sırasıyla videoları dinleyip izleyebiliyorsunuz. Ancak vereceğim siteler bu listeleri gelişmiş özelliklerle birlikte sunuyor ve insanı görsel anlamda da tatmin ediyor.

StreamDrag
Bu site youtube’dan listeler yaratmanızı ve dinlemenizi sağlıyor. Siteyi kullanmak için kayıt olmanıza gerek yok, ancak kayıt olursanız birden çok playlist yaratabiliyorsunuz. Playlist yaratmak için tek yapmanız gereken istediğiniz şarkı / şarkıcıyı aratıp, istediğiniz öğeleri +’ya basıp listenize eklemek. Sitenin İngilizce ve Almanca desteği var.

MuzakBox

Siyah temasıyla biraz iç bunaltsa da, fonksiyonları gayet kullanışlı bir site. Aradığınız sanatçı ismi ile size bir liste yaratıyor ve çal butonuna bastığınız andan itibaren çalmaya başlıyor. Ancak şunu not edelim, eğer üst üste aynı sanatçıyı dinlemekten sıkılanlardansanız bu site size uygun olmayabilir.

Yeni Siteler Keşfedelim – VI

Atomic Bomb | 14 September 2010 11:57

Yahoo rss feed: Yahoo E-Mailize gelen mailleri rs feed(besleme) şeklinde görmek ister miydiniz? O zaman bu site işinizi görecektir. Böylece mail beklediğinizde sürekli hesabınıza girmek zorunda kalmayacak, rss okuyucunuzdan(reader) takip edebileceksiniz.

İskenderiye Kütüphanesi: Bu site kağıda basılı kitapları e-kitap olarak ücretsiz indirme imkanı sunuyor. Hemen aklınıza illegal siteler gelmesin bu site bu işi legal olarak yapıyor. Bu konuda şöyle bir bot da düşmeyi ihmal etmemişler: İlkesel olarak hemen her kitabı yayınlamaya çalışırız, ancak yazar ve çevirmenlerin de zarar görmesini istemeyiz. Bu nedenle yeni basılan kitapları paylaşıma açmayı düşünmüyoruz. Daha çok telif hakkı süresi bitmiş eserleri, yazarından ya da çevirmeninden izin aldığımız eserleri ya da alenileşmiş eserleri yayınlayacağız.”

Web siteniz için 8 ücretsiz MP3, Flash, Video ve Ses oynatıcısı

wanadooo | 15 September 2009 10:28

Oynatıcılar, web sitenizde yayınlamak istediğiniz MP3, Flash, Video ve Ses dosyalarını kolay bir şekilde web sitenize taşımanıza yardımcı oluyor.

  • Bu Flash Video oynatıcı eklentisi WordPress için çok kullanışlı ayrıca basit bir şekilde videoları blogunuza ekleyebiliyorsunuz/gömebiliyorsunuz.
Flowplayer
Flowplayer
  • Flowplayer, açık kaynak bir video oynatıcısı. Videolar için (embed) gömme işlemini yapabiliyorsunuz.
  • Blogda yer alan bütün şarkılar tek tıklamayla playlistte çalınabiliyor. Sadece javascript dosyalarını eklemeniz yeterlidir. En güzel örneği punkreas.org adresinde yer alan oynatıcıda.
  • Video paylaşım sitelerinde (YouTube, Vimeo, DailyMotion) yer alan popüler videolardan kendinize özgü playlist oluşturabiliyorsunuz.
WP Audio Player
WP Audio Player

WP Audio Player, açık kaynak flash mp3 oynatıcısıdır ayrıca WordPress eklentisi. Yazılarınızın içinde yer verebiliyorsunuz. Wordpress kullanıcıları için kişiselleştirmek için birçok seçenek bulunuyor. Kullanım kılavuzu burada

Web Siteniz İçin 10 Harika Flash Tabanlı Mp3 Player

LeBron | 31 August 2009 17:01

Flash mp3 player‘lar harikadır. Çünkü web geliştiricileri ve blogcular için websiteleri üzerinde kolay bir şekilde kişiselleştirilebilir bir müzik oynatma özelliği sağlar.

Bu online müzik oynatıcılar ile kolayce şarkı listelerinizi ekleyebilirsiniz. Burada bulunan müzik çalarların çoğu kişiselleştirilebilir olduğu için tasarımınıza uygun bir şekilde eklenebilir.

1. Audio Player

Audio Player, açık kaynak MIT lisansı altında yayınlanmasına müsade edilmiş açık kaynak flash mp3 player’dır. Bu aslında bir wordpress eklentisidir ama geliştirici bunu herhangi bir web sitesi üzerinde kullanılabilecek bir sürümünü hazırlamıştır. Wordpress kullanıcıları için kişiselleştirmek için birçok seçenek bulunuyor.

2. Flabell Flash Mp3 Player

Web siteniz için tamamen kişiselleştirilebilir müzik oynatıcısıdır.

Last Fm devrediliyor

gadget3 | 15 June 2009 12:01

Last.fm’in kurucuları Martin Stiksel, Felix Miller ve Richard Jones yönetimi bırakacaklarını açıkladılar.

10 Haziran’da Last.fm‘den ayrılacaklarını belirten Felix Miller, Martin Stiksel ve Richard Jones Eylül 2009’da yeni yöneticiler gelene kadar ise danışman olarak görevde bulunacaklar.

2002’de Last.F kurulmasından bu yana görevde olan Stiksel ve Miller gelecek için plan yapmadıklarını ve bunun stresi içerisine girdiklerini belirttiler.

Just Hear It İle Ücretsiz Müzik Yayımı ve Çalma Listesi Oluşturumu

pinkfloyd | 13 February 2009 21:02

Çevrimiçi müzik sitelerine bir yenisi daha eklendi. Servis her ne kadar henüz kapalı beta olarak yürürlükte olsa da kullanıcılarına çevrimiçi çalma listeleri oluşturmak ve onları dinlemek için hızlı ve ücretsiz bir yol sunuyor.

Nicolae Ivanescu ve Cosmin Panait adındaki iki öğrenci tarafından geliştirilmiş olan Just Hear It, “dünya üzerindeki her şarkıyı web üzerinden arayabilmenizi” sağlıyor.

Seeqpod ve Songza‘ya benzer özellikler taşıyan Just Hear It kayıtlı olan ve olmayan kullanıcılara şarkı arama ve çalma listesi oluşturmak gibi tüm işlemleri doğrudan Internet tarayıcısı üzerinden yapabileceğiniz kullanışlı bir arayüz sunuyor. Kayıtlı kullanıcılar çevrimiçi müzik kolleksiyonları oluşturmak için medya kütüphaneleri hazırlayabilirler ve bunları dünyanın herhangi bir yerinden dinleyebilirler. Servis üzerinden ayrıca birden fazla çalma listesi, çalma geçmişi ve şarkıları yeniden adlandırabilmek mümkün.

pict.fm ile sevdiğiniz sanatçıların resimlerinden avatar oluşturun

eburhan | 24 December 2007 12:46

pict.fm ile, sosyal müzik servisi olan last.fm üzerindeki sanatçı resimlerden animasyonlu avatarlar oluşturabilirsiniz. Hem de yalnızca 2-3 adımda…

pict.fm sitesine girdikten sonra avatar oluşturmak için 2 seçeneğiniz var. 1. seçenekte last.fm hesabınızdaki sanatçıların resimlerinden avatar oluşturabiliyorsunuz. 2. seçenekte ise herhangi bir sanatçının resimlerinden avatar oluşturabiliyorsunuz.

Adobe Apollo Örnekleri, FineTune ve Uygulama

ceyhun aksan | 28 May 2007 17:06

adobe apollo
adobe apollo

Adobe Apollo nedir?
Adobe Apollo * *, Adobe’nin 2007 senesinin ilk yarısında çıkarmayı düşündüğü, programlamacılar için bir framework olarak kurgulanan ürünüdür. Apollo kullanarak bir uygulama hazırlayabilecek ve istediğiniz platformda çalıştırabileceksniz. Flash Player ve Acionscript üzerine inşa edilecek ve PDF ve HTML’i de destekleyecek olan Adobe Apollo, Flash Player gibi ücretsiz dağıtılan bir ürün olacak. Kaynak

Son zamanlarda boş vakitlerimde oldukça haşır neşir olduğum bu teknoloji ile hoş vakit geçirdiğimi belirtmek isterim. Özellikle Adobe Labs bünyesinde sunulan örnekler size Apollo`nun neler sunabileceğinin sadece bir özeti. Hayal gücü ile birleştiğinde neler yapılabildiğini de birazdan anlatacağım.