bildirgec.org

öğretim hakkında tüm yazılar

Rumeli’ye Geçiş

hnzl01 | 02 August 2010 13:13

Selçuklu Devleti’nin bir uç beyi olan Ertuğrul Gazi Bizans’a bağlı Rum beyliklerinin
topraklarını kendi topraklarına katarak meskun bulundukları alanı genişletmesini bilmişti.Kayı’ya, Selçuklu Sultanı tarafından “Beylik” ünvanı verilirken, beyliğin başına da Osman Bey geçmişti.Osmanlı Beyliği kök salıp genişlemeye başladığı bu dönemde, Anadolu’da
siyasî birlik parçalanmış, kendi başına hareket eden beylikler ortaya çıkmıştı.

Ploteus (Avrupa Portalı)

admin | 23 November 2009 15:24

Ploteus Sitesi avrupa komisyonu tarafından oluşturulmuş ve avrupa’da eğitim görmek isteyen, erasmus gibi programlarda kimler ile bağlantıya geçilmesinden tutun, eğitim sistemleri arasındaki farklara ışık tutan, kalacak yer bulmak için gerekli sitelere yönlendiren genel bir paylaşım platformudur.
çok dilli olan sitenin bir dili de türkçedir.

Bu site aracılığıyla avrupa’da eğitim konusunda en hızlı şekilde istediğiniz kanallara ulaşabilirsiniz.

Ancak şu aşamada bu projeyi önereceğiniz linklerle geliştirmek de elinizde. özellikle türkiye konusunda bilgi edinmek isteyenlere ilgili türkçe sitelerinizi tavsiye edebilir ya da bu eğitim programları aracılığıyla yurtdışında bulunduysanız yararlandığınız siteler henüz orada yer almıyorsa tavsiye edebilirsiniz.

internetteki en büyük web geliştirme sitesi

axanc | 19 August 2009 12:14

web üzerine öğrenip öğrenebileceğiniz neredeyse herşey bu sitede anlatılıyor ve hepsi de ücretsiz. anlatılan konular üzerinde size temel ve orta seviyede uygulama bilgisi anlatılıyor. ve bu bilgiler oldukça değerli olduğu için de, çabuk ve kolay bir öğretim sergiliyorlar. peki bir web geliştiricisi nereden başlamalı? w3schools bu soruyu sizin için cevaplayacak ve sizin profesyonel bir web geliştiricisi olmanızı sağlayacak kesin bir kaynak ve sizi geleceğe hazırlayacak. her konuda web öğretimleri, kendi kendinize yapabileceğiniz kolay örnekler, web geliştirmesi üzerine standart referanslar ve belki de en önemlisi web sertifikasyonları yapıyorlar.

  1. HTML Öğretimleri
    html öğrenin!
    xhtml öğrenin!
    css öğrenin!
    tcp/ip öğrenin!
  2. XML Öğretimleri
    xml öğrenin!
    dtd öğrenin!
    xml dom öğrenin!
    xslt öğrenin!
    xquery öğrenin!
    xlink öğrenin!
    xforms öğrenin!
    soap öğrenin!
    wsdl öğrenin!
    rss öğrenin!
    wap öğrenin!
    web servisleri öğrenin!
  3. İstemci Script Öğretimleri
    javascript öğrenin!
    html dom öğrenin!
    dhtml öğrenin!
    vbscript öğrenin!
    ajax öğrenin!
    e4x öğrenin!
    wmlscript öğrenin!
  4. Sunucu Script Öğretimleri
    sql öğrenin!
    asp öğrenin!
    ado öğrenin!
    php öğrenin!
    asp.net öğrenin!
    .net mobil öğrenin!
  5. Multimedya
    medya öğrenin!
    smil öğrenin!
    svg öğrenin!
    flash öğrenin!
  6. Web Geliştirme
    web geliştirme öğrenin!
    web i̇stemcileri öğrenin!
    web sertifikasyonu öğrenin!
    web sağlayıcı öğrenin!
    web w3c öğrenin!
    web kalitesi öğrenin!
    web semantic öğrenin!
  7. Web Standart Referansları
  8. Karakter Setleri
  9. Örnekler
  10. İstatistikler
    istemci istatistikleri
    platform istatistikleri
    çözünürlük istatistikleri
  11. Sınavlar
  12. Sertifikasyon
  13. Doğrulama

ilköğretim online e-dergi

biSGen | 23 March 2009 16:19

Yayım hedefini; “disipliner ve/veya disiplinler arası bir yaklaşımla, eğitim-öğretim sürecinin ilköğretim basamağında bilgi, kuram, öğretimde nitelik ve her türlü öğretim tasarım ve teknolojilerinin bu süreç içerisinde uygulamalarını tartışan yayınları yaymayı ve bu alanda bilgi üretimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır” şeklinde ortaya koyan ve ilk sayısı 2002 tarihde yayınlanan ilköğretim online e-dergisi şu ana kadar 16 sayı yayınlanmış durumda. Ücretsiz olan e-derginin yayın kuruluna buradan, hakem kuruluna şuradan daha önceki Sayılarına ise buradan ulaşabilirsiniz. Tanım, kapsam, yayın hedefi ve iletişim için ise şurayatıklayınız. Eğer yazılarınızı araştırmalarınızı paylaşmak-yayınlatmak istiyorsanız da öncelikle şurayauğramanız gerek.
faydalı olması dileklerimle…

Bülent in teyzesinin adı nedir?

BodrumSibel | 20 January 2009 17:59

http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=siyaset&KategoriID=&ArticleID=1048014&Date=16.01.2009&b=Kitaptaki%20kazik%20soru&ver=03

Yabancı Dil Öğretemediklerimizden Misiniz?

SuBirikintisi | 18 January 2009 13:42

4. sınıftan itibaren İngilizce öğrenenlerdenim(öğrenmeye çalışanlardanım), yani bu ülke şartlarında normal bir yurdum insanıyım. İngilizce derslerine sırf yüksek not almak için çalışanlardandım ben de, ta ki artık yüksek nottan fazlasına ihtiyaç duyana kadar(Yüksek notun ortalamadan başka bir getirisi olmadığını geç de olsa anladım) .

Şöyle bir düşününce 4. sınıftan itibaren üniversite 1. sınıfa kadar 10 yılı aşkın süredir(her fırsatta hazırlık okumuş biri olarak konuşuyorum) İngilizce eğitim alıyorum. Buradan bakılınca filolog olacak kadar haşır neşirim İngilizceyle ama hala filmleri(aslında genelde dizileri) altyazı ile izliyorum. Ne anladım ben onca yıllık çabadan. Madem bazı insanlar altyazıları hazırlama zahmetine katlanıyor ben okurum arkadaş, zaten okulda anlatıldığına göre İngilizce bir robot dil(!). Benim kullandığım İngilizce he/she/it görünce direk am/is/are’ı hazırlamaktır. Ama nedense dizilerdeki arkadaşlar zahmet edip bu kurallara uymaya pek meyilli değiller, ben niye bu kadar bağlıyım anlayamadım. Acaba neden filolog olamadım ben diye düşünürken konuyu yüzeysel ele almayı bırakıp derinlere inmeye karar verdim. Baktım her taraf kelimelerle dolmuş. İngilizce için ayırdığım dosyada kelimeden başka bir şey yok neredeyse. Araştırmaya, düşünmeye devam. Sınavlar harici pek elime almadığım kitaplardan biri olan Edebiyat kitabını okurken hiç beklemediğim bir şey oldu, cevap tam karşımda duruyordu. “Dilde esas olan cümledir.Cinayeti çözmüş gibi bir edayla: “İşte şimdi taşlar yerine oturdu.” dedim.

Yabancı dildeki seviyenizi anlamak için kelime sorulması mantığı birden acayip gelmeye başladı. Kelimelerin hepsini bildiysen hemen “10 numara İngilizce biliyor.”diye vur damgayı ama çık konuş bakıyım desek belki de kem küm edecek. Başlayacak Tarzanca konuşmaya. Ama yok, ille de kelime. Kelimeye o kadar odaklanmışız ki, İngilizce öğrenen birisine sorsan hemen kelime eksiğim var, biraz daha kelime bilsem o zaman süper olacak diyor. Acaba dili bir kalıp falan mı sanıyoruz. Kelimeyi koy o sana uygun hali verir, sen dert etme tek bilmen gereken kelime gibisinden düşüncelere falan dalmışız herhalde. Al sözlüğü konuş desem ne yapacak merak ediyorum. Tekdüze bir konuşma şekli çıkar ortaya, dilin akıcılığından kıvraklığından hiç eser yok. Belki de bu yüzden anlamını bilmediğimiz, değişik bir kelimeyi kullanan birini görünce “bu adam işi biliyor, kapmış İngilizceyi” diyoruz.

Meslek Yüksekokulları 3 sömestre Olacak

wowo | 28 November 2008 16:11

yök ; mesleki ve teknik eğitim veren ” meslek yüksek okulları “ nı yeni bir sisteme geçirebilmek için hazırlık yapıyor. abd ve avrupa ‘ daki okullarla müfredatların eşitlenmesi için yapılan bu çalışmaların sonucunda, bir ders yılı üç sömestre olacak. toplam öğretim görülen süre yine iki yıl kalıp yarısı uygulamalı, yarısı teorik geçecek. meslek liseleri’nde olduğu gibi uygulama yapılan süre boyunca sigortalanıp, maaş alınacak. öğrencilerin abd veya avrupada bir

“Affeder misiniz?”

aggali | 27 October 2008 15:38

AF; ne kadar ilginç bir sözcük. Genel anlamda af; işlenen bir kabahatten ya da suçtan dolayı alınan cezanın kaldırılması olarak nitelendirilebilir.

Ancak birinin ya da birilerinin affedilmesi için mutlaka bir kabahat ya da suç işlemesi gerekmez. Bazan yapılması gerekenler yapılmayınca da ortada affedilmesi gereken bir durum oluşabilir.

Affetmeye muktedir kişi ya da kurum kimdir? Ne yer, ne içer? Affedilecek kişide ya da kişilerde bulunması gereken özellikler nelerdir? Bir kişinin affedilmesi için ne gibi niteliklere haiz olması gerekmektedir? Gördüğünüz üzere liste ve kriterler istenildiği gibi belirlenebilir.

Profesör iPod (!)

crstalite | 27 August 2008 12:26

Profesör iPod
Profesör iPod

Buradaki bir haberde hala dünyada ki bir çok okulda iPod yasaklanmaya çalışılırken, Güney Carolina eyaletindeki bir ortaokulda planlanan yeni bir program gereği, tüm okul öğretmenlerine ve öğrencilerine birer iPod Touch verilmesi düşünülüyormuş.
Okul yönetimi programın amacını ise öğrencilerin ilgi ve isteklerini teknolojik gelişmeler doğrultusunda ele almak ve son teknoloji ürünlerini varolan müfredatlarını geliştirmek ve eğitsel birer amaç/araç olarak kullanmak olduklarını söylemişler.
Yazıya göre bu kış sezonundan önce 230.000 $’lık bir gelir ile bütün öğrenci ve öğretmenler birer iPod Touch sahibi olabileceklermiş ve öğretmenlerin sınıfta iPod kullanmaya başlamaları konusunda hevesli oldukları da görülmüş.

Yazının devamı için buraya bakabilirsiniz.

© Copyright pillinetwork 2006 - 2012. All Rights Reserved.