bildirgec.org

ocr hakkında tüm yazılar

Hadi E-Book Yapalım!

Beacool | 16 January 2011 11:19

Hadi E-Book Yapalım!

Kitap kurtlarının software buglarına dönüşmeye başladığı bir dönemdeyiz. Kalın camlı gözlüklerin yerini kalın çerçeveli ince camlı gözlüklere bıraktığı, İnekliğin (Nerd lüğün) dalga konusu değil (İngiltere’de) moda olduğu bir zamanın parçalarıyız.

Ion Audio’s Book Saver Book Scanner Bu kadar kitabı kim ereaderlar için dönüştürecek? Ben değil!
Bu kadar kitabı kim Ereaderlar için dönüştürecek? Ben değil!

Hal böyle olunca zamanının kalın kitapları bu trende uyup birer ereaderlarda okunmak için ebook (bundan sonra e-kitap diyeceğim) lara dönüşüyor. Ama bu noktada ortaya şu sorun çıkıyor. Bu kadar kitabı kim tek tek en baştan yazacak ya da taratıp ocr la dönüştürecek? İnanılmaz bir iş gücü ve zaman kaybı olan bu duruma var olan en güzel çözüm Ion Audio (ismi garip mi ne?) adlı bir firmadan geliyor.

el yazısını anlayan iphone geliyor

lazaronnie | 21 July 2010 12:18

fotoğrafı çekilmiş bir kartvizit
fotoğrafı çekilmiş bir kartvizit

creaceed, prizmo isimli yazılımına birkaç ay önce yaptığı güncelleme sayesinde kamera destekli taranmış resimlerin perspektif düzeltimlerini sağlamayı başarmıştı. bu gelişmeler “iphone ne zaman optik karakter tanımlama (ocr) yapabilecek?” sorusunu gündeme getirmişti.

yazılım perspektif ayarlaması yapıyor
yazılım perspektif ayarlaması yapıyor

eğer apple onayından geçerse, ocr işlemeyi başaran yazılım birkaç hafta içinde apple yazılım indirme servisinde yayınlanacak. yazılımın geleceği çok parlak. çünkü ilerleyen zamanlarda kötü perspektifleri daha doğru düzeltme ve desktop pc’ler ile daha iyi uyumluluk getirecek. yazılım sizden sadece kamerayı metin içeren objeye yöneltmenizi ve deklanşöre dokunmanızı istiyor.

mac icin ocr

stnbl | 08 February 2010 12:02

mac icin fine reader tarzi ocr programi ariyorum- ucretsiz 🙂 bildiginiz bir program varmi?

google dökümanlar ve ocr

pilock | 02 October 2009 15:01

googlesystem.blogspot tarafından Google Dökümanlarla ilgili bir yenilik daha duyuruldu. Artık jpg, gif ve png formatlarını ocr’ye dönüştürebiliyoruz.
Ocr, ”Optik Karakter Tanıma (Optical Character Recognization)” demektir. Ocr, sayısal görüntüler üzerindeki karakterlerin yüzeyindeki yazılı bilgilerin okunarak ASCII koduna dönüştürülmesini sağlar.

Ve gelelim ocr’yi kullanmaya. Buradan google hesabımızla giriş yapıyor ve karşımıza gelen ekranda ”erişime izin ver”iyoruz. Ve deneme olarak, bu linki kopyalayıp, erişime izin verdiğimiz sayfadaki ilgili yere yapıştırıp ocr’nin bize kattığı keyfe bakıp şenleniyoruz.

Google Docs, OCR özelliğini deniyor

vukuf | 01 October 2009 16:18

Google, Microsoft Office’e rakip olarak çıkardığı ve büyük yankı uyandıran servisi Google Docs‘e bu özelliği ekleme çalışıyor. OCR (optik karakter algılama/optical character recognition) özelliği, görüntü ve resimlerdeki yazıları, insan gözüne benzer bir teknikle okuyup yazıya çeviren bir teknoloji. Excel, Word gibi yazılımları sayın alma ihtiyacını ortadan kaldıran bu servise OCR özelliği de eklendiğinde, artık FineReader gibi yazılımları satın almamıza gerek kalmayacak. Peki Google Docs’teki bu OCR özelliği hayatımızda tam olarak neyi değiştirecek?

google reCAPTCHA’yı satın aldı

skid | 19 September 2009 18:38

geçtiğimiz günlerde google, resmi blog sitesinde, recaptcha‘yı satın aldığını açıkladı. captcha’yı hepiniz duymuş, çoğunuz kullanmışsınızdır. recaptcha herhangi bir captcha uygulamasının aksine o anda üretilen bir görüntüyü değil, new york times gazetesinin eski basımlarının ocr tarafından tanımlanamamış bölümlerini kullanıcının karşısına getiriyordu.

google ise bu hizmeti satın aldığını ve artık bu hizmeti Google Books ve Google News Archive‘deki eski arşivleri dijitalleştirme işlerinde kullanacaklarını, şu an 100 bin civarında olan üye sayısını ve hizmet kalitesini arttıracaklarını açıkladı.

 border=
recaptcha nedir

Ocr programı tavsiyeniz

Aruz | 23 May 2008 08:10

İki kitabı e-kitap haline getirmem lazım. Tarayıcım yok. Telefon var. Sağlam ve ücretsiz bir ocr programı lazım. Hangisini tavsiye edersiniz. Nette sağlam programlar bulamadım. Teşekkürler…

TurkTelekom Dünya’da spam birincisi

delizade | 20 February 2008 09:51

bir süre önce O’reilly radar* sitesindeki yorumlarda büyük bir terslik farkedilir. Bu sorun görülür görülmez mesele araştırılmış ve sonuçta bir spam atağı görülmüş.

>”nasıl olur da spam algılayıcı sistem geçilebilir?”

Kullandıkları sistem “reCaptcha” isminde ücretsiz bir insan-bilgisayar algılama aracı. Bu araç, hepimizin yakından bildiği “gör-ya da duy,algıla ve yaz” sistemi ile girişin insan tarafından yapılıp yapılmadığını tespit ediyor.

reCaptcha: robot musun, yoksa insan mı?

delizade | 13 February 2008 15:30

bir site girişi esnasında robot-insan ayrımı yapmak artık ir zorunluluk. Bu sorunun çözümü harika bir fikirdi: gördüğünü ya da duyduğunu algılayarak,seçerek giriş yapmak. Bunu ancak bir insan yapabilir çünkü.

reCaptcha bu araclardan biri. Captcha* sistemini oldukça ayrıntılı ve hassas olarak uygulamaya çalışan Captcha sisteminin ücretsiz bir versiyonu. Şu ana kadar 20.000 kadar sitenin kullandığı, 2000 insanın tam gün çalışması ile girilebilecek kadar kitabın dijital ortama alınarak analizinin yapılığı bir sistem.

daha önce girdiğim bir bildiride de reCaptcha ‘dan bahsetmiştim. Bu araç, bünyesinde barındırdığı metin okuma analizleri datası ile bu hizmeti kusursuz sunmaya çalışıyor. Nasıl mı?