bildirgec.org

news hakkında tüm yazılar

iOS 4.2 Yayınlandı

angelsdemos | 28 November 2010 16:18

Apple kullanıcılarının sabırsızlıkla beklediği, Apple’ın mobil işletim sistemi iOS’un yeni sürümü yayınlandı. iPhone ve iPad kullanıcıları için geliştirilen iOS‘u artık ikinci sürüm iPod touch’larda da kullanabileceksiniz.

Yeni Sürümde Neler Var?
iPad’larda artık çoklu klasör sistemi kullanabileceksiniz. Yani her kullanıcı kendine özel klasör oluşturabilecek. Ayrıca eş zamanlı program çalıştırırken pil ömrünün daha fazla dayanması için de değişiklikler yapıldı. Notlar içerisinde yazı tipi artık değiştirilebiliyor. 30 uluslararası klavye ve sözlük, 50’den fazla dil iPad’a eklendi. Artık iPad’ı herkes rahatça kullanabilecek. iPhone’da olan fakat iPad’da olmayan birleştirilmiş e-posta kutusu özelliği iPad’a eklendi. Artık kullanıcılar birden fazla e-posta hesabını iPad’dan yönetebilecek.

Facebook ve Twitter ne kadar güvenli?

angelsdemos | 12 November 2010 10:00

FireSheep, adlı Firefox uygulaması geçtiğimiz haftalarda popüler web sitelerinde güvenlik krizi yaratmıştı. Google, Facebook, Twitter, Amazon gibi büyük web sitelerinde kablosuz ağlar üzerindeki hesaplara kolaylıkla ulaşım sağlayabildiğiniz ve kullanıcıların erişemediği sayfalara erişim sağlayan FireSheep uygulaması büyük web sitelerinin aslında o kadar da iyi korunmadığının göstergesiydi.

Bu olayın ardından Digital Society, 11 popüler internet sitesi üzerinden güvenlik araştırması yaptı. Aralarında Facebook, Twitter, Hotmail, Gmail, Ebay, Flickr, Yahoo, Amazon gibi büyük sitelerin bulunduğu araştırma sonucu pek iç açıcı değil. Özellikle Facebook ve Twitter’ın durumu oldukça kötü.

Google Arama Artık Önizlemeli

angelsdemos | 10 November 2010 09:55

Popüler arama motoru Google, geçtiğimiz aylarda Instant Search özelliğini duyurmuştu. Instant Search sayesinde artık kelimeleri tamamlamadan altta benzer popüler kelimeler geliyor ve bu sayede arama hızımızı arttırıyordu. Şimdi ise sırada arama sonuçlarının önizlemeli olmasında..

Instant Search sayesinde aradığımız kelimeyi Google, bizim yerimize tamamlıyor. Başlangıçta sadece belirli kullanıcılara ve beta sürümü sayfasında yer alan özellik daha sonra herkese açıldı. Aynı politika izlenen Instant Search Previews’de daha sonra tüm kullanıcılara açılacak.

YouTube Yasağı Kalkıyor Mu?

angelsdemos | 30 October 2010 10:57

Dünyanın en geniş video platformu YouTube, Mustafa Kemal Atatürk‘e hakaret içerikli videoların yer alması yüzünden Türkiye tarafından yasaklanmıştı. Ayrıca Google‘ın Türkiye dahil birçok ülkede reklam gelirlerinden oldukça fazla miktarlar kazanmasına rağmen vergi vermemesi de olayı kızıştırmış bazı Google sunucuları da engellenmişti.Fakat geçtiğimiz günlerde YouTube’un Türkiye’deki politika danışmanı Cem Duna Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım‘ın yanına giderek yaklaşık 1.5 saatlik bir görüşme yaptı. Ardından yasağın kaldırılacağına dair olumlu sinyaller verdi.

Mozilla Labs’tan Chromeless

angelsdemos | 27 October 2010 12:43

Mozilla Labs yaptığı duyuru ile yeni projesi Chromeless‘i tanıttı. Popüler internet tarayıcısı Firefox‘un en sade halinden itibaren siz kendi tarayıcınızı; herhangi bir arayüz, tema, eklenti olmadan HTML, CSS ve JavaScript gibi standart web dilleri ile tasarlayabileceksiniz.

“Chromeless: Build your own Browser UI using HTML, CSS and JS” (Chromeless : HTML, CSS ve JS ile Kendi Tarayıcını İnşa Et) başlığı ile yeni ürününü tanıtan Mozilla Labs takımı, yeni projeleri sayesinde kullancıların kişiselliğine önem verdiğini bir kez daha vurguladı. Mozilla Labs’ın XUL kullanımı yerine web dillerini kullanması projeyi oldukça geniş bir kitleye yaydı. Önceden sadece birtakım geliştiricilerin kullanabildiği XUL yerine artık tarayıcınızı değiştirebilecek ve istediğiniz zaman değişiklik yapabileceksiniz.

Youtube’dan Zaman Makinesi

angelsdemos | 20 October 2010 09:31

Dünyanın en popüler video paylaşım platformu YouTube, 1860’tan bu zamana kadarki zaman dilimini birleştiriyor.YouTube Time Machine (YouTube Zaman makinesi) günümüze kadar olan tüm önemli olayları videolar ile size gösteriyor.

1860 – 2010 tarih aralığını seçebileceğiniz ve bu zaman aralığındaki kategorilize edilmiş önemli olayları görebileceğiniz bu muhteşem web sitesini YouTube ekibinden Justin Johnson ve Delbert Shoopman hazırladılar. Geçmişten günümüze video oyunları, Televizyon, Spor, Filmler, Güncel Olaylar ve Reklamları inceleyebilirsiniz.

Google Me Geliyor

angelsdemos | 29 September 2010 19:45

Sosyal ağlar hayatımızın vazgeçilmezleri haline geldi.Facebook, Twitter, FriendFeed, Buzz gibi farklı sosyal platformlar sayesinde birçok kişi ile aynı anda farklı mekanlarda bile olsak iletişim kurabiliyoruz.

Google oldukça büyük bir şirket olsada sosyal ağ konusundaki atılımları sonuçsuz kaldı.Önce Facebook benzeri uygulaması Orkut, büyük bir hayal kırıklığı uğratarak oldukça zayıf kaldı.Daha sonra Buzz büyük bir etki yaratsada Google’ın beklediği ilgiyi görmedi.

Facebook’a Yeni Güvenlik Özelliği

angelsdemos | 07 September 2010 12:19

Dünyanın en kalabalık ve en gelişmiş sosyal ağı Facebook, kullanıcılarının güven sorunundaki endişeleri üzerine yeni bir özelliği kullanıma açmak üzere. Bu yeni özellik sayesinde hesabınızın şifresinin çalınıp çalınmadığını veya başkaları tarafından kullanılıp kullanılmadığı endişesinde kalmanız gerekmeyecek.

Hesap güvenliği” bölümü altında olacak bu yeni özellik sayesinde hesabınızın hangi zaman aralığında, yerini, saatini, hangi tarayıcı ve hangi cihaz ile ulaşıldığını öğrenebileceksiniz. İsterseniz o cihaz üzerinden ulaşımı da engelleyebilecek ve oturumu kapatabileceksiniz.