bildirgec.org

national geographic hakkında tüm yazılar

Doğa, Mucizeler ve Büyük Göçler Koleksiyonu

Chat Noir 1 | 23 February 2011 12:39

Daha önce gazeten kuponla bir belgesel seti almamıştım. Şimdi ise elimde 49 kupona aldığım National Geographic’in “Doğa, Mucizeler ve Büyük Göçler Koleksiyonu” var. Ümitle beklemek ve sabretmek güzeldi. Bu setin içinde otuz dvd, onların kitapçıkları ve iki tane üç boyutlu gözlük var. Bu dvdler deniz canavarları 3d, büyük göçler bir, iki, üç, leoparın gözleri, çöküş, Akdeniz’in kayıp gemileri, Gelibolu karanlıktaki sırlar, kayıp filo, ikinci dünya savaşının bilinmeyen hikayeleri, mavi balina krallığı, Mısır ölümsüzlüğe giden yol, olağanüstü öyküler vampirler, anne karnında ikizler, üçüzler, dördüzler, anne karnında hayvanlar, muhteşem makine insan vücudu, Afrika’nın ölüm makinaları, Hindistan’daki on iki öldürücü hayvan, Amazon’un katil hayvanları, Okyanusların ölümcül hayvanları, Şehirdeki canavarlar,Manş tüneli, Petronas kuleleri, Airbus A380, cruise gemisi, çarpışma rotası, zaman bombaları, yıldız kapıları, evrende başka canlılar var mı ?, uzay fırtınaları başlıklarını taşıyor.

Kayıp halka: İda

darkhorn | 22 May 2009 09:35

Darwinius masillae
Darwinius masillae

“İda”, Almanya’da bulunan ve basında büyük yankı yaratan küçük “kayıp halkaya”ya verilen ad.

Fosil bilimcisi Jorn Hurum önderliğinde 47 milyon yıllık fosili analiz eden takım, İda’nın primat evriminde önemli bir kayıp halka olduğu düşüncesine vardı.

Jorn Hurum, İda’nın maymunlar, insanlar ve goriller gibi gelişmiş primatlarla lemurlar gibi az gelişmiş pritlar arasındaki evrimsel kopukluğu birbirine bağladığını belirtiyor.

Oslo, Norveç’teki Doğal Tarih Müzesi’nde konuşan Hurum, İda’nın insanların bilinen en eski atası olduğunu söyledi.

İda, bilimsey adıyla Darwinius masillae, başka bir benzeri olmayan bir anatomiye sahip. Lemur benzeri bir iskeleti bulunuyor fakat karakteristik özellikleri gelişmiş primatları andırıyor; açık eller, farklı yönde hareket eden baş parmak ve görece küçük kollar.

tanınmış fotoğrafların lego versiyonları

beyrek | 28 April 2009 17:00

dünyaca ünlü fotoğraf kareleri legolarla yeniden yorumlanmış.
astronot buzz aldrin 1969’da ay yüzeyinde insanoğlunun ilk adımları. neil armstrong tarafından çekilen fotoğraf.

buzz aldrin
buzz aldrin
buzz aldrin (lego)
buzz aldrin (lego)

1932’de charles ebbets tarafından çekilen lunch atop a skyscraper adlı fotoğraf.

lunch atop a skyscraper
lunch atop a skyscraper
lunch atop a skyscraper (lego)
lunch atop a skyscraper (lego)

ingiltere başbakanı winston churchill‘in portresi.

winston churchill
winston churchill
winston churchill (lego)
winston churchill (lego)

1985’te national geographic dergisi’nin kapak resmi olduktan sonra ünlü olan, afgan kızı, şarbat gula (sharbat gula)

sharbat gula (şarbat gula)
sharbat gula (şarbat gula)
sharbat gula (şarbat gula) lego
sharbat gula (şarbat gula) lego

başka bir çok ünlü fotoğrafın lego versiyonu flickr‘daki bu albümde bir araya getirilmiş.

Jet adam Manş Denizini uçarak geçti

webdedektifi | 30 September 2008 23:43

National geographic kanalında reklamını belki de izlemişsinizdir? İsviçreli maceracı Yves Rossy Manş denizini ev yapımı jet güdümlü kanatlarıyla geçmeyi başardı. Rossy önce bir uçaktan paraşütle atladı ve sonra jetleri ateşledi. Fransa’da Calais’ten İngiltere Dover arasındaki 22 mil(yaklaşık 35 km) mesafeyi 15 dakikada geçmeyi başardı. Louis Blériot bundan 99 yıl önce planörle manş denizini geçmeyi başaran ilk kişi olmuştu. Ayrıntılı bilgiye buradan ve kaynağa ise buradan ulaşabilirsiniz.

National Geographic ‘in ramazana saygısı

be_goodie | 16 September 2008 13:41

efenim siz de benim gibi, televizyon kanallarında seyredecek program bulmakta zorlanan, boşuboşuna açık kalacağına, kim bilir belki yumurta ile tavuk arasındaki yarışın galibinden haberimiz olur diye belgesel kanallarıyla zaman geçirenlerdenseniz national geographic tvden haberiniz vardır.

ah ne güzel zamanlardı seneler önceydi bu kanalın ilk hayatıma girdiği günlerdi. yemeden içmeden kesilip yatmadan önce yüz fırça darbesine inat yattığı yerde yüz dumur olmuş surat ifadesi şeklinde 2-3 gün geçirmiştim. sonra anlaşıldı ki bu kanal devamlı tekrar eden programlardan ibaretti ama olsundu diğer kanallar hala marifetmiş gibi *ezevenklik şovlarıyla *rospuluğu televizyon yayınıyla yapıldığında ardından göbek atılacak kadar güzel birşeymiş gibi gösteren yada herçeşit farklı konsept dahilinde bir araya getirilmiş ucubeleri yarıştıran, bir anlamda ucube tokuşturmaca olarak da tanımlanabilecek tv programlarıyla doluydu.

National Geographic’den “Maceranı Paylaş”

ColorDesign | 16 August 2008 10:00

National Geographic Sony Ericsson ile birlikte “Maceranı Paylaş” isimli ödüllü bir fotoğraf yarışması düzenliyor. National Geographic; doğa koşullarına dayanıklı ve daha kaliteli fotoğraf çekiminin yansıtıldığı yeni cep telefonu modeli ile birlikte bizlere reklam tadında bir yarışma sunuyor.

Şuan itibari ile katılım oldukça yoğun sayılır.Sitede katılımcıların fotoğraflarını hangi bölgelerde çektiklerini gösteren bir harita mevcut, resminizi yüklemeden önce haritadan ilgili noktayı seçmeniz isteniyor. Ödüller ve diğer ayrıntılı bilgiler için bir tık

Aşkın Bilimi – Nasıl ve Neden Aşık Oluruz?

agurbuz | 18 July 2008 15:28

Ng-Belgesel
Ng-Belgesel

Bilim adamları üşenmemiş ‘aşk‘ı da araştıralım demişler. İlk başta garip gelsede seyrettikçe ilginiz artıyor diyebilirim. Aşık olan insanın vücudunda gözlemlenen değişimler, nasıl aşık oluruz (adım adım canlandırma ve insan vücudundaki olaylar), aşkın gücü ve aşkın ölümü (sönmesi veya bitmesi) gibi konulara ışık tutmaya çalışmışlar.

En can alıcı bölüm ise denekler ile yapılan testler ve araştırmalar. Bazı ortam ve durumlarda ve kavga ile başlayan aşkların fazla uzun sürmediğini bilmekteyiz. Bununla ilgili güzel bir sallanan köprü testi bulunmakta.

Bir diğer test ise belli konularda konuşmaları istenen iki deneğin (bir bayan – bir erkek) aşık olan çiftlerde gözlemlenen vücut değişimlerini gösteriyor ve aşık çiftler gibi yakınlık (güven) hissi duyuyor olması.