bildirgec.org

mürekkep hakkında tüm yazılar

Sesinizi kağıda yazıp gönderin

sCoRPionTR | 03 September 2010 17:49

Yuri Suzuki ve Oscar Diaz artık çok az kullanılan kasetlerdeki manyetik bant teknolojisini biraz geliştirerek kağıt üzerine sesiniz ile mesaj bırakmanızı sağlayan ve bunun dinlenmesini sağlayan 2 adet kalem yapmışlar.

Elektrik üreten gazete!

lazaronnie | 06 May 2010 12:33


kağıttan yapılan ilk güneş pili

mit‘de görev alan bazı bilim adamları enerji üretimi için kağıtları güneş piliyle kaplayarak yeni bir çığır açtılar.

bölüm müdürü vladimir bulovic salı günü düzenlediği basın toplantısında ürettikleri güneş hücrelerinin hala araştırma aşamasında olduğunu, ticari kullanım için üretilmesinin yıllar sürebileceğini açıkladı.

bulovic, tıpkı mürekkep püskürtmeli yazıcılardaki sisteme benzer bir yöntemle kağıdı kapladıklarını belirtti. bu şimdilik pratikte pek verimli bulunmamış. ancak gelecekte bir kağıda güneş pili özelliği kazandırmak için elyaf benzeri bir maddeden faydalanılabileceği, bunun da şimdilik maliyetleri yükselttiğine dikkat çekildi.

mit araştırmacıları, hücreleri oluştururken ışık dönüştürme verimliliği %1.5 – 2 olan karbon bazlı boyalardan faydalanmışlar.

Geleceğin yazıcısı! Mı?

Beacool | 07 February 2010 10:51

Yeşil rengin kullanımı iyi bir seçim...
Yeşil rengin kullanımı iyi bir seçim…

Küresel ısınmanın etkilerini tartışmaya gerek yok. Hepimizin yaşam “lüks” leri sayesinde artan bu tehlike için alınan önlemler giderek artmaya başladı. Ya biz bu önlemlerin neresindeyiz?
Genel olarak insanların “ben ne yapabilirim ki?” düşüncesinin aksine alabilecekleri küçük ve basit önlemlerle bu tehlikenin önüne geçilebilir. Şimdiki zamazingomuzda bu mantıkla hareket ediyor. Kendisi bir yazıcı ama yazdıklarını silebilen ve üzerine başka şeyler yazabilen bir yazıcı. Ayrıca ne mürekkep nede toner~drum gibi şeylere ihtiyacı var.
Özel kağıtları üzerine ısı dağılımı tekniği ile yazım işlemini gerçekleştiren bu ürün ilk olarak aklıma fax makinelerini getirdi. Lakin onların eski ısı tekniğinde kağıtlar tekrar yazılamadığından ve güneşte bırakıldıklarında kağıtların simsiyaha dönmeleri bu yazıcının (aynı tekniği kullansa da) daha efektif bir çözüm ürettiğini söyleyebiliriz.

mürekkep testinde kullanılan 10 kart

xerre | 01 October 2009 10:10

Rorschach testi, yani bilinen adıyla mürekkep testi, psikiyatrik dünya tarafından, bir kişinin zihinsel durumu hakkında bir karar vermeye yardımcı olması için kullanılır. mürekkep testleri oldukça yaygın olmasına karşın bir o kadar da tartışmaya açıktır.

mürekkep testi, ilk olarak 1920’li yıllarda hermann rorschach ( *) tarafından geliştirildiği için rorschach adıyla da anılan bir karakter analiz testidir. rorschach, yüzlerce kart arasından bu testi oluşturacak 10 kart belirlemiştir. temel olarak; simetrik mürekkep lekerinden oluşan 10 kart bulunmakta ve bu lekeler kişiye gösterilerek bu lekelerin kendilerinde ne gibi çağrışımlar yaptıkları “ne gördükleri” sorulur. buna göre kişinin düşünme süreçlerinin niteliği anlaşılmaya çalışılır ve gelen cevaplara göre de bir sonuca varılır.
bu bildiride rorschach mürekkep testinde kullanılan (5 siyah-beyaz ve 5 renkli) 10 mürekkep lekesine yer vereceğiz.

kart i

kart ii

dünya’nın en hızlı mürekkep baskı kafası kyocera’dan

schizophrenia13 | 15 September 2009 11:41

kyocera kj4b-jf06
kyocera kj4b-jf06

kyocera japonya tarafından duyurulan kj4b-jf06 mürekkep püskürtmeli yazıcı kafası, her enjektör memesinden saniyede 60000 mürekkep damlası püskürtüyor. her kafada 2,656 enjektör memesi olduğunu bildiren şirket tam çözünürlüklü renkli baskılarda bunun saniyede yaklaşık 150 milyon noktaya tekabül ettiğini söylüyor.

KALEMLER HEP YAZMASIN,BİRAZCIK DA YAZILSIN

il mare | 03 April 2009 09:08

Hafızam hiç iyi değil, hele ki son 1-2 sene içinde… En yokluğunu hissettiğim zamanlar da deniz kenarında sonsuz mavinin önünde olduğum zaman ya da bir otobüste gözlerimle taradığım yüzlerce hayatın arasında olduklarım. Anlık yaşadığım gibi gözlerim de an ile sınırlı kalıyor ve belki de üzerinde milyonlarca güzel çağrışımın yürüyebileceği düşünce matruşkaları aracı gözüm ile beynim arasındaki köprüler kalemsizlikten kırılıyor,yerle bir oluyor.Her seferinde bir kağıt ile kalem bulunduracağıma dair kendime hatırlatma yapıyorum, fakat bunu hatırladığım zamanlar ise gene ya bir otobüse ya da denizin önüne denk geliyor…Ve her seferinde kendimi tekrarlıyorum,biraz daha sert vurarak kafama.Gözlerin beyne kayıt yapabileceğine dair bir haber de okumuştum fakat kendimi biliyorum ki(!) bu çok daha fazla acı verecektir bana, derdime devanın teknoloji ile bütünleştiği zamanlar ne kadar işimi halletmiş olmanın mutluluğunu hissetsem de,içimi nedenini işte yeni anladığım bir burukluk kemirmiştir hep,aklıma tükürmüştür sonra da. Ve köpüklü sular altında kafamın daha da ağırlaşması bundandır,anladım…

Ne diyordum… Kalemin, en çok da kendimi,ana dair hissettiklerimi anlamada bana en çok yardımcı olan 2. dostumun,en ihtiyacım olduğu zamanlarda, olmadığını görmek kendimi daha da işeyaramaz hissettiriyor.Kızarım çok,sağa sola bakınırım çünkü,o olmadan arabaların önlerine konulan,kafaları saniyede 1200 kez öne arkaya sallanabilen süs köpeklerine benzerim sahillerde,hatta çok daha işlevsiz. Gözlerim bayram eder sade, tanıdık bir yüz görmenin sevinci ile;beynime gidemez hiçbirşey,çapı 100 cm. olan kocaman delikli elekler hükmediverir beynime,hiçbirşey ayırt edemem.Bakarım…Uzağı da çok seçemem ama,en farketmediği zamanlardır zaten.Ve denizin uzağı hep bulanıktır zaten… Otobüslerde ya da cadde üzerindeki boş banklarda oturur vaziyetteyken tabi,çok daha lanet edesim gelir az ışıkta inatla okumaya çalıştığım kitaplara. Daha yakından incelemek istediğim,yorgun bedenlerin ait oldukları simalara bakış süremin iki insan arasındaki normal bakış süresini fazlasıyla aştığım; her ne kadar ,çok göremesem de karşı taraftan yanıp sönen bir soru işareti aldığımı sezdiğim an da kızarım, falan…

Bu karakterle %20 daha az mürekkep kullan

AlpYusuf | 23 December 2008 12:41

ecofont
ecofont

İlginç bir metodla mürekkep tüketimini %20 azaltan bu yazı karakteri bir Hollanda sirketi olan Spranq tarafından üretilmiş.

Ecofont adını verdikleri karakter üzerinde uzun süredir çalışan sirket özellikle harflerin okunabilirliği konusundan taviz vermeden, fakat karakter içerisine küçük boş noktalar yerleştirerek %20 daha az enerji/mürekkep/lazertozu kullanılmasını sağlamış.

Ecofont‘u indirmek ve kullanmak bedava. Bu arada Spranq, her türlü ekonomik desteğe açık olduğunu da belirtmiş.

El yazısını kaydeden kalem!

kalsiyum sandoz | 27 September 2008 22:55

Zpen
Zpen

Dane Digital‘in geliştirdiği kalem ile herhangi bir yüzeye yazılan yazıları kaydedip bilgisayara aktarmak mümkün. 1GB USB hafızası olan kalemin mürekkebi bittiğinde sıradan mürekkeplerle doldurulabiliyor. Zpen bir kalem bir de alıcıdan oluşuyor, tek 1.2 V NiMH pille 70 saate kadar çalışıyor ve fiyatı 100$.

Dolan Kartuş

8ekiz | 01 May 2008 10:05

Yazıcı kartuşlarının pahalılığı insanları doluma yönlendiriyor, fakat dolumunda belli bir sınırı var, 3-4 defadan fazla dolum yapılamıyor yeni bir kartuş almak durumunda kalıyorsunuz.
Dolan kartuşla artık kartuş değiştirmeye son. Dolan kartuşlar 11 ytl’den satılıyor ve şimdilik şu modellere uyumlu kartuşlar var.