bildirgec.org

mucit hakkında tüm yazılar

Bilgisayarı ben de icat etmiş olabilirim.

thomasguven | 21 September 2010 13:01

Bu işte birilerinin parmağı var. Belki de bizim

invention1
invention1

Bilgisayarı kim icat etti?

Bu sadece tek bir cevabı olan basit bir soru değil, Gerçek cevap her bir parçasının icat olarak değerlendirebileceği bir bilgisayar bütününün sadece bir mucidi olacak diye düşünmüyor olmamızdır herhalde.

invention3
invention3

Aşağıda gösterilen liste bilgisayar tarihinde kilometre taşı olmuş kişisel bilgisayarların tarihinin
olduğu bir konsantre. (ama tabiki tamamı değil)

Twitter Mesajı Gönderen Kettle

hasilikelam | 20 April 2010 09:39

Sosyal medyaartık hayatımızın her aşamasında yerini aldı. İngiltere’de 2 mucit tarafından icat edilen kettle, suyu kaynattığı zaman Twitter’a mesaj gönderiyor. Takipçilerine su kaynarken ne kadar enerji sarfettiğini, kaç defa su ısıttığınızı, muhtemel kaç defa çay ve kahve içtiğinizi de hafızasında tutan cihazın adı ise “Tweetle”

Tweetle ile aynı zamanda Facebook’a da bağlanılabiliyor. Tweetle, plastikten üretilmiş, taban kısmında ise kablosuz internet için bir modül ve ekran bulunmakta. Cihaz, Twitter ve Facebook’a bir program ile bağlanıyor. Haberin ayrıntısı burada.

Dinamit’in Mucidi Alfred Nobel ve Ödülleri

Jafar | 22 March 2010 17:03

Nobel ödülleri adını Alfred Nobel’den alıyor. Peki kimdir bu, dünyanın en prestijli ödülleri olarak anılan Nobel ödüllerinin mimarı?

Kendisi İsveçli bir kimya dehası olarak adlandırılıyor. Deha demekle dinamit gibi insanlığa çok faydalı bir buluşun sahibine hakaret bile etmiş olabiliriz. Kendisini o kadar kaptırmış olsa gerek ki, bu merakı yüzünden öz kardeşinin küçük yaşta ölümüne sebebiyet vermiştir.

Günlük atıklarla yapılmış 45 eski moda robot tasarımları

hoodly | 22 June 2009 14:31

Tasarımcı ve mucit Paul Loughridge‘ın normalde çöpe atacağımız veya geri dönüşüme vereceğimiz günlük tüketimlerimiz sonucu ortaya çıkan atıkları kullanarak ve eski moda havası vererek tasarladığı 45 uydurma robot görülmeye değer açıkçası.

Öğrencidir Ne yapsa Yeridir

nzright | 26 May 2009 16:09

Çoğu kez rastladığımızda “bukadarına da pes!” dediğimiz icatlara! tanık olmuşuzdur öğrenci evlerinde. Enbasiti; tost makinesinin bulunmadığı evlerde ısınan tava üzerinde çaydanlık ile sıkıştırılarak yapılan tostlar:)

daha ucuzu varken neden pahalısını seçeyim; Aklımı Seveyim sloganıyla piyasaya çıkan beyaz eşya üreticisi Regal öğrenci evlerindeki icat ve fikirleri konu alan bir yarışma düzenlemiş ve öğrenci Ne Yapsa Yeridir sitesini hazırlamış. Siz de fotoğraf ve hikayelerinizi kullanarak yarışmaya katılabilirsiniz.

Ayrıca oy veren her 100.kişi regal den DVD player kazanıyor.

icatların gerçek mucitleri

beyrek | 20 April 2009 14:09

ampül
ampül

bir haber sitesi, birçok önemli icadın, bilinenden farklı mucitlerini yayınlamış.
ses kayıt cihazını icat eden edison değil, èdouard-leon scott de martinville‘ymiş
ilk röntgen filmini çeken, edison değil, wilhelm röntgen isimli bir bilim adamı imiş.
radyonun guglielmo marconi tarafından icat edildiği bilinse de, aslında nikola tesla icat etmiş.
ve diğerleri; galileo’nun icadı olarak bilinen teleskop, al gore tarafından tasarlandığı bilinen internet, henry ford’un icat ettiği bilinen otomobil, edison tarafından icat edildiği bilinen ampül.

İcatları Yüzünden Hayatlarını Kaybeden Mucitler

konami | 31 December 2008 12:18

Bu yazıda icatları yüzünden hayatlarını kaybeden bilim adamlarını tanıtacağım sizlere. Onlardan bazılarına bilim adamı demek doğru değil. Belki de onlar bulundukları alanlarda bazı yenilikler getirmeye çalışmış ama bir şekilde başarılı olamamış ya da buluşları kötü sonuçlara yol açmış insanlar. Ya bulduğu bir maddenin yan etkileri, ya tedbirsizlik, ya da macera ruhu yüzünden hayatını kaybeden mucitler. Listenin birinci sırasındaki Marie Curie ile başlıyoruz.

Marie Curie

Marie Curie, radyoaktivite teorisi ve radyoaktif izotopların yalıtımıyla birlikte içlerinde radyum ve polonyum bulunan bilinmeyen birçok elementi bulmasıyla ünlenen Polonya asıllı Fransız fizikçi ve kimyager. 1903 yılında Nobel ödülünü kocası Pierre ile birlikte kazandı. 1934 yılında Fransa’nın Savoy kentinde kan kanserinden öldü. Hastalığı, aşırı dozda radyasyona maruz kalmasına bağlandı. Bu yüzden ona “bilim için ölen kadın.” denildi. O zamanlarda tuttuğu not defterleri o kadar radyasyona maruz kalmıştır ki, bugün bile o defterler radyoaktif koruma altında incelenebilmektedir.

Türkiye neden bilim üretemiyor?

voyage | 05 November 2008 11:41

Türkiye’de ilim, bilim veya buluş üretimi çok az oranda. Sebebi uzmanlarca Türkiye’deki anne-babaların çocuklarına karşı koruyucu tutum sergilemsi olarak gösterilmiş. Peki sizce neden?