bildirgec.org

mimari hakkında tüm yazılar

Sanat adına neler yok ki?…

bithikotsis | 09 April 2011 14:57

Dışarıdan katılımcıların da içeriğine katkı sağladığı çok geniş kategorileri olan bir site var karşımızda.

Ziyaretçiler için, yaratıcı ve en iyi uslüpteki tasarımcıların, fotoğrafçıların ve film yapımcılarının bazılarından ilham verici projeler görebiliyoruz.

Mesela 3d dijital fotoğraflar mı istediniz?

Buradan görebilirsiniz.

Araç resimleri mi istediniz? Onlar burada

Enteresan Tasarımlar

Flashcentury | 17 October 2010 19:17

  • Olabildiğince basit bir gereç fakat fikir çok iyi
  • Pizanızı eşit dilimlere ayırabilirleceğiniz gibi başka bir alete ihtiyacınız olmadan direk tabaklara koyabilirsiniz

Geleceğin Dünyasında Bizi Neler Bekliyor?

admin | 02 August 2010 11:02

Gelecek 20-30 yıl sonra iletişimin, mimarinin, mühendisliğin, sosyal yaşamın, teknolojinin vb. nasıl olacağını bilmek ister misiniz? Cevabınız “Evet”se aklınızdaki sorulara Discovery Channel ve Discovery Science’ta yayınlanan iki hoş program “Future of” ve “Next World” ışık tutacaktır.Discovery Kanal Grubu hakkında bilgi edinmek istiyorsanız buradan,Next World programını izlemek istiyorsanız buradan, eğer Future Of ile ilgili akademik bilgilere ulaşmak istiyorsanız buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca televizyondan takip etmek istiyorsanız D-Smart 15. ve 18. kanalda.

Restorasyonun Ucubeliği

majesty s infinity | 12 July 2010 09:59

Bu satırları kaleme alma kararını uzundur düşünüyorum. Şehir ve mimari üzerine düşüncelerimde yer alan alt konulardan bir tanesidir bu. Bir şehir nasıl bir düzenlemeyle el değiştirmelidir? Eskiye dönüş normal bir süreç midir, yoksa yapılması gereken tam olarak nedir? Bu soruların cevapları çeşitli.

Vefa’yı gezenler mutlaka (…)

Maket, Fotograf ve Tarih

maver | 15 April 2010 14:09

benim çalışmalarım tarihi anlatıyor, onlarla ilgili resimler zaten zihinlerimizde

1964 yılında münih’te dünyaya gelen alman fotograf sanatçısı thomas demand, münih, düsseldorf ve londra’da öğrenim görmüş. bir süre paris, amsterdam, londra ve new york’ta yaşamış, ilk sergisini ise 1991’de brüksel’de gerçekleştirmiştir.

11 ekim 1987 tarihinde hotel odasında küvette ölü olarak bulunan alman siyasetçi uwe barschel için hazırlamış olduğu maket/fotograf.
11 ekim 1987 tarihinde hotel odasında küvette ölü olarak bulunan alman siyasetçi uwe barschel için hazırlamış olduğu maket/fotograf.

alman sanat çevrelerinde; “yaşayan en önemli isimlerden” biri olarak kabul edilen demand, oldukça farklı bir fotograf sanatçısı. aslında tam olarak kendisini fotografçı olarak tanımlamıyor ama sergilediği bütün objeler temelde fotograflar.

Autodesk 2010 daki yenilikler

maydesign01 | 16 January 2010 13:21

autodesk 3ds max 2010
autodesk 3ds max 2010

Autodesk 2010 yılında ürün yelpazesini genişleterek müşterilerine daha profesyonel çözümler üretmeye başladı.Özellikle günümüz de animasyon,3d filmler çok tutulmaya başladı,autodesk de bu gelişmeleri yakında takip ediyor.
1-Autodesk 3ds Max 2010
Gerçeklerinden ayırt edilmesi zor karakterler ve mekanlar tasarlamanızı sağlayan özel efektlerle ilgi çeken sahneler,ödüllü fimler için kullanılan 3d modelleme programı.
2-Autodesk Maya 2010
Geliştirilmiş modelleme araçları ve kaplama özellikleri ile hayal gücünüzdeki 3d karakterleri canlandırmak için iddalı bir program.

autodesk maya 2010
autodesk maya 2010

3-Autodesk Showcase Professional
Projelerinizi hayata geçirmeden önce,ürünlerinizi gerçek ölçüleri,farklı model yelpazesiyle kusursuz olarak digital ortamda oluşturun ve müşterilerinize sunun.

autodesk showcase professional
autodesk showcase professional

4-Autodesk Alias Outomotive
Otomotiv sanayisinde yeni modelller,farklı konseptler de çalışmak için tasarlanmış 3d modelleme programı.

autodesk alias outomotive
autodesk alias outomotive

Autodesk in diğer ürünlerine ulaşmak ve bilgi sahibi olmak için buraya tıklayın.

Bauhaus Etkisi (1919-1933)

vivian darkbloom | 25 December 2009 10:07

BAU + HAUS

Bauhaus 1919 yılında Walter Gropius taradından Weimar’da kurulumuş; zanaatla tasarımı, teknolojiyle sanatı birleştirmeyi amaç edinmiş ve var olduğu dönem sonrasında bile tüm dünyadaki sanat ve mimarlık akımlarını etkilemeyi başarmış bir mimarlık ve güzel sanatlar okuluydu. Aslında ilk açıldığında bir mimarlık bölümü olmamasına rağmen, adından niyetini belli ediyordu. Almancada inşaat anlamına gelen Bau ve ev anlamındaki Haus sözcüklerinin bileşiminden oluşan Bauhaus tamlaması, inşaat evinden -ya da inşaathaneden- ziyade “inşaat okulu” olarak dilimize çevrilebilir. Gropius’a göre bina, tüm sanatların birleştiği en yüksek noktaydı.

Walter Gropius (1883-1969)
Walter Gropius (1883-1969)

Kurucusu olan Walter Gropius’tan başka, Mies Van der Rohe, Wasilly Kandinsky, Paul Klee gibi şu an dünya çapında sayılan isimleri de bünyesinde bulunduran bu okulun tarihine bakmadan önce, neden Weimar gibi ufak bir şehirde kurulduğunu anlamak adına Almanya tarihine bakmak iyi olabilir.

I.Dünya Savaşı’nda yenilen Almanya, 1919 yılında Waimar’da toplanan yeni meclis tarafından anayasası oluşturularak yeniden kuruldu. O dönemde hala Alman İmparatorluğu olarak anılır ancak şu an tarihçiler bu dönemden Weimar Dönemi, o zamanki devletten de Weimar Cumhuriyeti olarak söz eder. 1933 yılında Nazilerin iktidara gelmesine kadar bu dönem sürdü. O tarihlerde bölgede, Dükün kurduğu bir güzel sanatlar okulu vardı; başında da Art Nouveau tarzında eserler veren mimar Henry van de Velde. Kendisinden Belçikalı olması sebebiyle istife etmesi istenince o da yerine birkaç isimle birlikte Walter Gropius’u önerdi. Savaş sebebiyle gerçekleşen gecikmenin ardından okul 1919’da kuruldu. Tabii tüm bunlar Weimar’ın kültürel tarihi hakkında pek bir şey söylemez. Zira Weimar, Goethe’den Bach’a, Lizst’ten Schiller’e birçok önemli isme ev sahipliğini yapmış bir kenttir de aynı zamanda. Bauhaus da bu mirasın üstüne daha fazlasını ekler ve Weimar 1999 Avrupa kültür başkenti olarak onurlandırılır.

360tr ve Zeynebiye’den Proje

mcturan | 24 December 2009 14:02

www.zeynebiye.com
www.zeynebiye.com

360tr.com ve Zeynebiyeişbirliğiyle yapılan bir proje. İstanbul/Halkalı Zeynebiye‘de yerli ve yabancı devlet adamlarının katıldığı bir törenle temeli atıldı. Türkiye’de bir barış unsuru olmayı ve fitneyi yok etmeyi amaçlayan Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi Projesi yapımı sırasında mimari açıdan da ilgi çekici yönler taşıyor. Bildiğimiz Osmanlı tipi cami mimarisi yerine Selçuklu ve Mezopotamya mimarisi özellikleri taşıyor.
Bu aralar da Türkiye’de panoramik fotoğraflarıyla isim yapmış www.360tr.com ile anlaşarak projenin bitimine kadarki süreci panoramik olarak yayınlamaya başlamışlar… Bu büyüklükte bir caminin baştan sona panoramik olarak görüntülenmesi 360triçin de bir ilk olacakmış. Panoramik Zeynebiye Camii fotoğraflarına buradanbakabilirsiniz…

Zeynebiye Camii
Zeynebiye Camii

Bir Mimar: Steven Holl

vivian darkbloom | 15 December 2009 13:56

daha çok mit için tasarladığı “sünger” lakaplı yurt binasıyla bilinen Steven Holl ABD’li bir mimar.

Seçtiğim iki tasarımından ilki bir konut projesi:

Y HOUSE
Catskills, NY, ABD, 1997-1999

diğer projesi ise toplu konut gibi durmasına rağmen, sunduğu çoklu kullanım alanlarıyla daha çok bir kentsel tasarım örneği olan linked hybrid. holl bu tasarımıyla birçok ödül de aldı.