bildirgec.org

mama hakkında tüm yazılar

Can dostunuzun yemeği otomatik olarak verilsin

sCoRPionTR | 09 September 2010 10:21

Evde hayvan besleyenlerin çoğunun ortak problemidir bir yere gidildiğinde can dostunun yemeğini nasıl yiyeceğini düşünmek. Çok yemek koyarsanız muhtemelen ilk saatten hepsini yiyecek ve sonra aç kalacaktır. Şimdiye kadar uygulanan en garantili yöntem ise komşuya anahtarı bırakmaktır. Tabii iyi bir komşunuz varsa.. Aynı zamanda tüm gün çalışanlar için de bir sorundur havyanların yemek işi.. Ama artık bu sorunlar Qose Digital Automatic Pet Feeder sayesinde ortandan kalkıyor..

bebegimin ilk yili 11-12 aylar

simsir tarak | 27 January 2010 13:44

bebeğimin ilk aylarını buradanokuyabilirsiniz.

11. Ayİşte korktuğum başıma geldi. Yardımcım, ben ve Emir, abisinin yatak örtüsünü değiştirirken şakalaşıp bebeklerin en sevdiği şey çarşaftan çadır yaparak Emir’le oynuyorduk. Tekrar işimize döndüğümüzde Emir kafasını abisinin masasının kenarına vurdu. Ve kaşı açıldı. Allahtan yardımcımız yanımızdaydı. Akan kana buzlu havluyla tampon yapar şekilde hastaneye gittik. Hastanede dikiş attılar, kafayı da tencere kapak şeklinde sararak bizi eve gönderdiler. Uykudan kalkınca o sargıyı başında tutmayacağı için eve gelirken hava geçiren bantlardan aldım. Tekrar pansuman yapıp bu bantlarla yapıştırdım. 7 gün sonra dikişlerimizi aldırdığımızda, korkularımın daha da artmasına rağmen kriz anında nasıl sakin kalabildiğimi ben de anlamamıştım.Bir çubuğa takılan renkli halkalar şimdi en favori oyuncağımız. Halkaları büyükten küçüğe dizebiliyor, sadece çubuğuna değil radyatör başlığına koltuk kenarlarına da takıyoruz. Halkaların renklerini tek tek söylüyorum fakat konuşma gelişmiyor. İşaret dilini kullanmaya başladı. Ya da kodluyor. Bizde bu kodları çözüyoruz.Televizyon kumandasına çok meraklı bizde kendimizinkini ona verip yeni aldık fakat bunun çalışmadığını fark ediyor. Yine bizimkinin peşine düşüyor o tarafa oyuncağını kaçırıyor. Sanki ona gidiyor gibi yapıp, kumandayı kapıp kaçıyor. Hem ağzına sokuyor hem televizyona tutuyor. Cep telefonları da aynı muameleyi görüyor.Tek eli ile her yerde ayakta durup diğer eli ile ortalığı karıştırabiliyor. Mama koltuğunda geniş nesneleri başının üstüne koyuyor “hadi siz bağırın” “ıh ıh” biz de hep bir ağızdan “Gevrek, gevrek var” diye bağırıyoruz evin dört bir yanından.İnşaat malzemeleri, temizlik malzemeleri yani sapı olup tutunabileceği, ayakta durup oynayabileceği materyallere çok meraklı. Ne bulursa ağzına götürme işi sınır tanımaz hale geldi, toprak taş, çamur… Her şey mutlaka ağza giriyor. Şunu bildiğim için rahatım solucan böcek gibi şeylerden tiksindiği için eline alamıyor dolayısıyla onlardan yediğini hiç görmedim. Kedi-köpek gibi hayvanları ben severim ancak elleyemem, tüyleri içimi ürpertir. Fakat Emir kedi-köpek ile ilgilendiğinde bu duygumu bastırıp onun ellemesine izin veriyorum. Eve geldiğimizde elini yüzünü sabunlamasını sağlıyorum.Diş çıkarma işi durdu hala 8 diş var boy 78 cm kilooo:14,5 bu gidiş gidiş değil.

Bebeğimin ilk yılı (devam)

simsir tarak | 15 January 2010 10:28

Giriş

3.ay kaynaşma

Gün içinde en güzel saatler dilimi oluşuyor. Emir’in uyanık kalma ve uyuma saatleri netleşiyor. Evin her yerine koyduğumuz saatler anlam kazanıyor.
Saat kaç şimdi uyanacak, saat kaç şimdi emecek, saat kaç gezinme vakti vb..
Sabah erkenden uyanıp biraz yatakta vakit geçirdikten sonra ana kucağında benimle birlikte evdeki mekanları gezmeye başlıyor. Hem günlük işlerimizi yapıyor hem de ara ara monologdan diyaloga dönen konuşmalar süre geliyor.Artık günde iki kez dışarı çıkıyorum Sabah kahvaltıdan sonra hemen gelen uykuyu uzaklaştırmak için 8-9 arası, akşam üstü 17-18 arası.Böylece dönüşlerde kesiksiz 3 saat uyuyor bende günlük hayata dâhil olabiliyorum. Büyük çaba sonrası kurduğumuz düzen aniden bozuluveriyor. Örneğin aşılar.
İki, üç gün yeniden Emir kafasına göre rahat hayata geçiyor.
Sabah erken kalkıp emip, biraz kestirdikten sonra tekrar tekrar yatıp kalkıp hiç bir şeyden memnun olmaz biçimde talepler talepler. Aşağıdaki gibi aşı kartı buzdolabın üzerinde duruyor tabi ki tarihleri kaçırmak istemeyiz.
Bu tatminsizliğin sebebi birden beliriyor. Alt çenede iki diş var. Hiç böyle bir şey hayal etmemiştim. Doktorumuzu arıyorum “108 günlüğüz ve diş çıkardık” diye. Genetik olduğunu diş köklerinin anne karnında oluştuğunu anlatıyor. Kolik ağlamaları yeni geçmiş istediğim düzeni tamda oluşturmuşken!

hayvanlarda obezite

taha3045 | 18 December 2009 19:27

Hayatımıza yoldaş olarak soktugumuz sevimli dostlarımızdan özellikle kedilerin tombul olması bazılarımıza şirin gelebilir ancak , ev hayvanlarında obezite ciddi bir sorundur ve eklem problemlerine, bağ sorunlarına,siroza hatta kalp hastalıklarına yol açabilir.

En fazla yaşlı veya kısırlaştırılmış hayvanlarda görülen obezliğin ilk belirtileri solunumdaki düzensizlikler, yürümede zorlanma ve kuyruk bölgesi yağlanmalarıdır. Bu belirtiler görülünce hayvanın iyice kilo almasını beklemeden veterinere götürmekte fayda var. Kilo ölçmenin yanı sıra kan ve biokimyasal tetkikler yapılmalıdır.

Evcil Hayvanlar İçin Yağ Oranı Ölçüm Aygıtı

zabun | 06 December 2008 21:36

Kao‘nun sunduğu bu aygıt ile, evcil hayvanlardaki vücut yağ oranları kolaylıkla ölçülüyor. Bu küçük dijital cihaz, obeziteye bağlı diyabetlerin, kalp-damar rahatsızlıklarının gelişmesini önlemek için koruyucu hekimlikte kullanılabiliyor. Bu sayede veteriner hekim hasta sahibine uygun rasyon ve egzersiz tavsiye edebiliyor. Bazı vakalar dışarıdan normal görünselerde, organları arasında aşırı yağlanma olabilir. Bu vakalar gözden kaçabileceği için daha sağlıklı kararlar vermek adına, beden yağ oranının doğru tespitine ihtiyaç duyulmakta. Kullanımına gelince cihazın metal uçları -hayvanın tüyleri aralanarak- cilde temas ettirildikten sonra, cihazın düğmesine basılıyor ve birkaç saniye içinde LCD ekrandan yağ oranı yüzdelik olarak gösteriliyor.

[ohgizmo]

Kedi bu: Miyavlar

erbu | 05 August 2008 20:30

miyavlar.com
miyavlar.com

Geçen gün internette bir arama yaparken www.miyavlar.com sitesine rastladım. Adından sanki sadece kedileri ilgilendiren bir siteymiş sandım ama aslında kedi, köpek ve sokak hayvanlarıyla ilgili bir topluluk sitesi. Klasik kedi bakımı, beslenmesi, hastalıkları, ırkları gibi temel bilgi bölümlerinini yanında insanların kendi kedilerinini fotoğrafları ve hikayelerinin olduğu bölümler, kedili e-kartlar, hareketli bir forum ve ana sayfadan gördüğüm ünlülerle söyleşiler, kısırlastırma kampanyası ve adalara yaptıkları mama ziyaretleri gibi aktiviteler var. Geçen dönemde Açık Radyo (94,9)’da kedi ve köpeklerle ilgili her perşembe yayınlanan “Yayındaki Kedi Köpek”programını da hazırlamışlar.

Tıkla! Bebeğin klip yıldızı olsun

nzright | 25 July 2008 10:24

Bebek mamaları üreten Milupa Meyve Bebekler adında bir websitesi hazırlamış. Milupa Organik ürünlerine vurgu yapmak için hazırlanan sitenin anasayfasında meyve kostümü giymiş bebekler dansediyor. Ayrıca alt kısımda nasıl organik olduğunun ve organik olmanın faydalarından bahsediliyor.

Siteye üye olarak e-kart yollayabilir; takviminizi basabilir ya da kendi klibinizi oluşturabilirsiniz.