bildirgec.org

like hakkında tüm yazılar

Bilgisayarlar Sosyal Medya ve Yalnızlık Sistemleri

zvitamini | 30 July 2012 16:08

Hayatlarımızın baş tacı olan cep telefonları ve bilgisayarlar, acaba bir gün dünyayı ele geçirebilirler mi? Bu soru aslında herkes tarafından kolayca cevaplanabilecek bir yanıt taşır kendi içinde. Elimizden düşmeyen bu teknolojik aletler, ellerimizi ele geçirdikleri gibi bir gün dünyayı da neden ele geçirmesinler?

Android, ios, Windowsgibi işletim sistemleri ve bu sistemlerin; telefon, bilgisayar ve tabletlerle olan ilişkileri, bu ilişkilerin ortaya çıkarttığı teknolojik meyvelerin tadını hemen hemen hepimiz bilmekteyiz. Günlük hayatlarımızda birçok işi, yanımızda taşıdığımız bu küçük bilgisayar beyinli sevimli ve radyoaktif aletlerin yardımıyla yapmaktayız. Otobüs, dolmuş, taksi, vapur gibi araçlarla yolculuk yaptığımız her an, sosyal medya hesaplarına ulaşıp ruh hallerimizi kelimeler, bakış açılarımızı fotoğraflar ve konumumuzu da lokasyon uygulamaları ile anında belirtmekteyiz. Böylece dünyada ben de buradayım, ben de hissediyorum, ben de bunları seviyorum, ben de şunları istiyorum gibi oldukça fazla bildirimlerde bulunuyoruz. Çoğu zaman bildirimlerimize Like’ler alıp bildirilenlere de retweetrebloggibi tepkiler vermekteyiz.

Fb:comments ile Facebook Sayfalarına Like Butonu

Flashcentury | 08 April 2011 10:10

Facebook ‘un meşhur Like (Beğen) butonu komutu olan fb:likw Web sitelerinde sorunsuzca kullanılırken malesef Facebook sayfalarda çalışmamaktadır fakat yorumlar için kullanılan fb:comments komutunu kullanarak Facebook nsayfalarımızda like butonu ekleyebiliriz.

İlk olarak fb:comments komtundan kısaca bahsetmek istiyorum;

Normal çalışma mantığı olan FBML komutunun içerisinde kullancağımız parametreler ile farklı özellikler kazandırabiliyoruz. İsterseniz bir örnek yapalım.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<fb:comments
xid="bezersizIDx1"
css="http://www.websiteniz.com/css/cssdosyasi.css"
numposts="4"
returnurl="http://www.facebook.com/facebookSayfaniz"
showform="true"
publish_feed="true"
simple="true"
reverse="false"
width="520">
<fb:title>Örnek 1</fb:title>
</fb:comments>

facebook favori tasarım sayfaları

ANDER | 02 March 2011 10:25

facebook, artık arkası alınamaz inanılmaz bir sosyal güç haline geldi. i̇çeriğinde bulunan interaktif özelliklere sahip fonksiyonlarıyla her yaştan her kurumdan herkezin yararlanabileceği bir oluşum olmuş durumda. bu denli etkin bir sosyal oluşumda etkin tasarım sayfaları gün geçtikçe artıyor. şüphesiz bu sayfaların başında büyük firmaların sayfaları geliyor. tasarım sayfalarında durum ise biraz farklı. büyük tasarım grupları maalesef bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda. i̇şte içerisinde tasarım adına her türlü bilgiyi bulabileceğiniz kalabalık facebook tasarım sayfaları.

Olmazsa Olmaz WordPress Eklentileri

55memo55 | 18 August 2010 20:09

Merhaba. Ben r10.net Webmaster Forumundan Akif95

Bu arşivde Wordpress scriptiniz için en gerekli olduğuna inandığımız eklentiler var.
Yani artık her yeni blog kurmanızda eklentileri ayrı ayrı aramanıza gerek yok direk bu arşiv
sayesinde gerekli eklentilere ulaşabileceksiniz.

Arşivle Olan Eklentiler İse;
1)All in SEO =Wordpress’in en çok tercih edilen ücretsiz genel kapsamlı SEO eklentisi
2)Google Sitemap Generator = Kolayca .xml uzantılı sitemap oluşturmanızı sağlar
3)Sexy Bookmarks = Bu eklenti aracılığıyla ziyaretçileriniz site içeriğinizi sosyal ağlarda rahatlıkla paylaşabilecektir
4)Category SEO Meta Tags = Adından da anlaşılabileceği gibi kategorileriniz için meta ayarlarını oluşturabilmeyi sağlar
5)Automatic SEO Links =Bir kelime ve URL girersiniz. Yazı içerisinde o kelime geçtiği zaman o kelime otamatik linklenmiş olur.
Ayrıca her farklı makalede bir kere link verilir böylece link çöplüğü engellenmiş olur.
6)WP-PostViews = Bu eklenti sayesinde sayfalarınızın kaç kere okunduğunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Sisteminizi yormayacak basit bir sayaç
ve dilerseniz en çok görüntülenen yazı/sayfalarınızı anasayfada yayınlayabilirsiniz.
7)Easy Adsenser =Bu pluginle içeriğinize kolayca Google adsense yada diğer reklam kodlarınızı girebileceksiniz
8)Pretty Comments = Eklenti aktif olduktan itibaren yorumlara link eklenebilir, kalın-italik vs.. yazılabilir. Yorumlar bölümünde kullanım kolaylığı ve şık görünüm sağlar.
9)Wp-Stats = Blogunuzda genel toplamda kaç yorum, kaç yazı, kaç kategori, kaç etiket vs… olduğunu gösteren bir eklenti.
10)Facebook Like Button = Yazılarınızda beğen diye bir buyon çıkar. Eğer ziyaretçileriniz beğene basarlarsa duvarlarında içeriğinizi beğendiklerine dair
bilgi ve link verilir. Sosyal Ağlardan sadece Facebook’u önemseyenler için basit, pratik ve güzel bir eklenti.
11) Wp Super Cache = Blogunuza aşırı ziyaretçi geliyor ve buna bağlı olarak fazla sorgu yapılıp CPU oranınız yükseliyorsa ve hostcunuzla aranız limoniyse bu eklenti
tam size göre 🙂
12)Google Analytics for WP = Bu eklentiyle de analytics kodunuzu rahatlıkla blogunuza ekleyebileceksiniz
13)related-posts-thumbnails= Bu eklenti de benzer yazılar başlığı altında toplanan eklentilerden. Tek farkı ise resimli versiyonu.
14)Jw Player=Flash dosyalarınızı videolarınızı sitenizde oynatabilmeniz için gerekli eklenti..

Facebook’un Like Butonunu Tarayıcınıza Ekleyin!

admin | 28 July 2010 12:55

Facebook‘un buram buram sosyalleşme kokan Like Devrimi + + + ile kullanıcılarına sunduğu Sosyal Eklentiler sayesinde yüzlerce web sitesi kendisini Facebook’a entegre etmiş durumda.Bu entegrasyon sayesinde bu günlerde sayısının 500 milyonu geçtiğini öğrendiğimiz Facebook kullancıları, web deneyimlerini anında Facebook’taki arkadaşları ile paylaşabilmekteler. Yüzlerce web sitesi bu eklentileri kullansa da, bazı web siteleri henüz bu saadet zincirine entegre olmuş durumda değil.Facebook’un Like devrimini bu zincir dışındaki web sitelerinde de yaşamaya devam etmek istiyorsanız, Facebook Like Greasemonkey Scripti tam size göre bir eklenti/araç.

Facebook mühendislerinden Matt Kelly tarafından hazırlanmış, Facebook’un resmi bir ürünü görünümünde olan bu scripti, Greasemonkey’i destekleyen Firefox, Google Chrome ve Safari (GreaseKit) tarayıcılarından birine eklediğinizde, facebook.com haricindeki web sitelerini ziyaret ettiniz zaman bir araç çubuğu olarak size eşlik etmekte ve beğendiğiniz içerikleri Like’lamanızı (beğenme) sağlamakta.

29 WordPress klon Teması

Flashcentury | 08 July 2010 20:34

Bildiginiz gibi Wordpress için bir çok tema yayınlandı bir de internette nam salmış belli başlı sitelerin klonu wordpress temalarına göz atalım.

Apple

Apple.com vs iBlog
Apple.com vs iBlog

CNN

CNN - WNN
CNN – WNN

Facebook’un Yeni Servisleri İle Geliştirilmiş Uygulamalar!

algoz | 04 May 2010 09:43

Facebook’un “Like” devrimi + + ile gelen yeni servislerinden (Graph API, Open Graph Protocol ve Social Plugins) yararlanılarak hazırlanmış bazı uygulamaların bulunduğu bu yazıdan yararlanarak, Sosyal Medya’nın odağı olmaya çalışan Facebook’un milyonlarca kullanıcısının hangi web içerikleri ile alakadar olduğunu, gerçek zamanlı olarak takip edebilir ve kendi yararınıza kullanabilirsiniz.

Ayrıca bu yazıdaki uygulamalar, Facebook‘un yeni servisleri ile yeni uygulamalar geliştirmek veya var olan uygulamalarına bu yeni servislerin marifetleri ile yeni yetenekler kazandırmak isteyenler için de ilham kaynağı olabilir.

Facebook’tan “Like” Devrimi! – 3

algoz | 29 April 2010 15:47

Facebook‘un hem kendisi hemde Web alemi için bir kilometre taşı değerinde olan yeni servislerini ve bu servislerin içinde yer aldığı yeni vizyonunu, buradaki ve buradaki yazılarla tanışmıştık.

Mevzuyu kemale erdirecek bu üçüncü ve son yazıda ise, Facebook’un yeni servisleri ile ilgili “ortaya karışık” bilgileri, haberleri bulabilirsiniz.

– Facebook’un, Web’in merkezine kullanıcıyı oturtma, Facebook’un Sosyal Web’in merkezi olması, kullanıcılara anlık kişileştirilmiş web deneyimini yaşatma gibi sloganlar ve tariflerle tarif etmeye çalıştığı bu “Like” devrimi ile örneğin; Bir müzik sitesinde karşılaştığınız favori grup veya şarkıcınıza ait bir içeriği “like” ettiğinizde, bu bilgi sizin “Büyük Resminize” eklenmekte ve güncel konserleri duyuran bir siteye gittiğinizde site size, bu grup veya şarkıcının yakın zamanda ve bulunduğunuz bölgeye yakın olan konserlerini anında göstermekte.

Facebook’tan “Like” Devrimi! – 2

algoz | 26 April 2010 15:13

Facebook‘un, f8‘in ve Facebook’un yeni vizyonunun, genel hatları ile anlatıldığı buradaki yazının bir devamı niteliğindeki bu yazıda; Facebook Platformunun yeni bileşenleri olan; Graph API, Open Graph Protocol ve Social Plugins (Sosyal Eklentiler) bileşenleri hakkında tanıtıcı bilgiler bulunmaktadır.

3 farklı bileşen olarak görülse de aslında; Facebook tarafıdan Social Graph (Büyük Resim) olarak adlandırılan ve web kullanıcılarının, Facebook merkezli olmak üzere, web’teki sosyal aktivitelerinin tek bir noktada toplanması ve servis edilmesi işlevini yerine getiren, tek bir yapı olarak ta görülebilir.


Graph API: Graph API, geliştiricilerin, Facebook veri tabanlarına kayıt edilmiş, kullanıcılara ait çeşitli türdeki verilere ulaşabilmelerini ve kullanabilmelerini (okuma, yazma) sağlayan bir API.

Graph API’nin iskeletini, birer nesne olarak görülenler (kullanıcı, sayfa, grup, uygulama vb. ) ile bu nesneler arasında birer bağlantı/köprü oluşmasını sağlayan işlemler/aktiviteler (fotoğrafları etiketleme, arkadaşlık ilişkileri vb.) oluşturmakta.

Facebook’tan “Like” Devrimi! – 1

algoz | 24 April 2010 10:36

Facebook tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen f8 konferansı, Facebook’un gelecek vizyonunun ve bu vizyon çerçevesinde hazırlanan buharı üstünde somut projelerinin (uygulamalar, araçlar, servisler vs.), tüm web geliştiricilerine ve yayıncılarına, duyurusunu ve tanıtımını yaptığı oldukça önemli bir konferanstır.


Bu yılki f8’de, sadece Facebook için değil, tüm Web alemi için, hem anlamsal hem de teknik altyapı itibariyle bir devrim olarak nitlenebilecek Facebook’un yeni vizyonu, Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, şimdilerde Facebook’un Ürün müdürü konumunda bulunan, FriendFeed’in kurucusu ve eski CEO’su Bret Taylor ve diğer Facebook geliştiricileri tarafından tanıtıldı.

Facebook, kullanıcılarının birbirleri ile iletişim kurmalarını/iletişim halinde kalmalarını ve aralarında bir şeyler paylaşmalarını sağlayan sosyal bir platform.
Yani Facebook, insanlar ile o insanların, içerikler (videolar, fotoğraflar, sayfalar vs.) ve diğer insanlar ile olan; beğeni, hayran olma, paylaşım vs. gibi etiketler ile tanımlanan, etkileşimlerini/aktivitelerini sağlayan ve bu sağlamayı gerçekleştirmek için farklı türdeki türlü türlü veriyi kendi veritabanlarına kayıt eden bir platform.