bildirgec.org

layout hakkında tüm yazılar

Wpf Dünyasına Giriş

admin | 01 March 2011 17:48

WPF’Lİ GÜNLER SERİSİ

Seri-1-WPF’e Giriş

Merhaba arkadaşlar,

Bilişim-Dergi’de bu benim ilk makalem. umarım son makalem de olmaz. Makale yazmak sanıldığı kadar kolay bir iş değil. Hatta, bazı sitelere sadece makale yazarak para kazananlar bile bulunmakta. Fakat buralarda da herkesin makaleleri boy gösteremez çünkü buradaki makalelerin belli başlı standartları vardır. bunlara en az 1000 kelime olması, konuya odaklı ve genel anlatıcı kitle seviyeleri gibi kıstasları örnek gösterebilirim. Ben de münkün olduğunca bu standartlara uygun olmaya çalışacağım. Makalelerimde bazen belli konuları bildiğinizi varsayacağım bazen ilk kez karşılaşıyormuşsunuz gibi basite indirgemeye çalışacağım. Burada yapmak istediğim aslında her okuyucuya hitap etmek, çok fazla konulara dalıp sıkmamaktır. Kısa bir açıklamadan sonra konumuza dönebiliriz.

5 Kullanılabilir jQuery Uygulaması

angelsdemos | 09 August 2010 10:00

Aşağıda yer alan basit ama kullanışlı jQuery uygulamaları her web servisinde kullanılabilir. Basit arayüzlü ve kullanımlı olan aşağıdaki tasarımaları web siteniz ile uyumlu hale getirebilir ve ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. işte muhteşem 5 jQuery uygulaması;

Image BlurDemo

Image Blur, her web uygulamasında kullanılabilecek oldukça hoş bir jQuery uygulamasıdır. Resimlere ilginç bir bulanıklık efekti veren bu uygulama resmin üzerine gidildiğinde netleşmeye başlayarak eski haline dönüyor. Tam tersinin yapılması ve geliştirilmesi muhtemel bir uygulama.

SeaHorseDemo

Seahorse gelişmiş bir form denetim uygulamasıdır. Bu muhteşem uygulama ile web sitenize yerleştireceğiniz tüm formları kontrol edebilirsiniz. En fazla kaç karakter yazılacağı, istediğiniz karakterleri engelleme, metin veya sadece sayı bulunması gibi seçenekleri etkileyebildiğiniz gibi herhangi ek işleme css kodlarına gerek formlardaki yazı renklerini anında değiştirmeniz mümkün. Ayrıca ip adresi, e-mail adresi kontrolü de yapabilmekte. Bu ve buna benzer bir çok denetime bu uygulama ile sahip olabilirsiniz.

Optimum içerik genişliği kaç piksel olmalıdır?

microsantim | 27 December 2009 11:15

Bir sitede içeriğin en iyi okunabildiği genişlik nedir?

Örnek olarak bildirgec.org 401 px kullanıyor. 401 px sanırım biraz küçük. Youtube 640 px, Wikipedia Full kullanmayı tercih ediyor. Sizce en uygun içerik genişliği ve sayfa genişliği ne olmalıdır?

Ve buna bağlı olarak yazı fontu ve büyüklüğü ne olmalıdır?

Tarayıcı “barışında” ilk adım Google’dan: Google Chrome Frame

AcharadSami | 01 October 2009 12:42

Tarayıcı Barışı
Tarayıcı Barışı

Bildiğiniz gibi 2003 yılında Netscape’in çekilmesi sonucu Microsoft, Internet Explorer’ın %93’lük rekor kullanım oranıyla tekel haline gelmişti. ancak bunu sağlarken o dönem içerisinde Internet Explorer 6’ya ürünü çıkardığı 2001 yılından bu yana tek bir çivi bile çakmaması yüzünden, öncülüğünü Mozilla’nın Firebird’ın (sonradan Firefox oldu) üstlendiği, sonrasında Opera Software’in geliştirilmiş Presto Layout Engine ve son olarak Google’ın, GNU Webkit temelli Chrome isimli tarayıcısını koymasıyla patlak veren, yeni standartlara uyumlu web tarayıcısı savaşı yeniden patlak vermişti.

Bu sefer savaşta saf kaybeden kısım Internet Explorer idi. Çünkü her ne kadar eklenti yapısı sistem bazlı da olsa ve XUL’in yetmediği yerlerde ActiveX hala çatır çatır işini yapsa da yeni getirilen CSS2, CSS3, HTML 5 gibi yeni standardlara uyum sağlayamıyordu.

Web Tasarımcılarının bir kısmı da, sonuçta IT sektöründe çalıştığını unutup, “Müzisyen mantığı ile” iş yaptığından, mootools, Jquery gibi kütüphaneler de “kendilerini kalıplara soktuğu için” pek kullanmak istemiyorlardı. Sonuçta herkes kendi bilgisini konuşturmak isteyince, standartlar arası yaşanan uyumsuzluk, özellikle çıkan tasarımların görüntülenmesinde ve yeniden konfigüre edilmesinde büyük külfetler çıkarıyordu. Ayrıca Internet Explorer’da eklentilerin özellikle “Araç çubuğu – toolbar” biçiminde sunulanların çoğununda Internet üzerinde reklamcılık ve istatistik tutan firmalara ait ürünler performansa olumsuz etkileri ve dışarı bilgi sızdırması da, tarayıcının kötü ünlenmesine sebebiyet vermişti.

99 Yüksek Kaliteli (X)HTML / CSS Web Şablonu

LeBron | 30 September 2009 09:41

Daha önce [1] [2] [3] yüksek kaliteli css ve xhtml web şablonlarını görmüştük. Dünya genelinde bu çalışmaları ücretsiz olarak bizlere sunan tasarımcılara teşekkürlerimizi iletiyoruz. Şablonları kullanmadan önce kullanım talimatlarını ve lisans anlaşmalarını okuduğunuzdan emin olun. Aşağıda yüksek kaliteli xhtml ve css şablonlarına ulaşabilirsiniz.

1. T-20

test | indir

2. Shape

test | indir

90 Yeni ve Yüksek Kaliteli Photoshop İle Web Şablonu Oluşturma Dersi

LeBron | 17 August 2009 19:46

Web tasarımı için photoshop büyük bir kolaylık sağlıyor. Sürekli yeni dersler paylaşılması, tasarımcılar için büyük bir fırsat. Bu yazıda birbirinden kaliteli photoshop ile web tasarım dersleri bir arada toplanmıştır.

1. Create a Clean and Colorful Web Layout in Photoshop (Photoshop’da Temiz ve Renkli Web Şablonu Oluşturmak)

2. Create a portfolio/business website layout (portföy/iş website şablonu oluştur)

yaratıcı ve eşsiz yerleşkeleriyle 25 site tasarımı!

vlknkng | 11 July 2009 10:09

sınırları zorlamaya başlayan tasarımcılar, teknolojini ilerlemesi, kullanılan araçların gelişmişliği ve çeşitliliği, tasarımcıların eşşiz fikir ve düşünceleriyle birleşince ortaya inanılmaz website tasarımları çıkıyor. insanı hayran bırakan bu tasarımlarla günümüzde sıkça karşılaşıyoruz. en son çıkan seçmelerden oluşan bu 25 site tasarımı büyüleyecek cinsten.

Alexarts

siteyi incelemek için tıklayabilirsiniz

wall swaps

site

lucas hirata