bildirgec.org

kuyumcu hakkında tüm yazılar

Altın Yonca Kolyem

Chat Noir 1 | 26 February 2011 17:25

Hatırladığım kadarıyla yedi yaşındaydım. Balıkesir’de anneannem, ben ve Fahriye teyze kuyumcuya gitmiştik. Bana bir kolye alınacaktı. Anneannem altın yonca şeklinde bir kolye beğendi ancak ortasında da mavi bir boncuk vardı. Ben kolyeyi beğenmemiştim. Ortasındaki mavi boncuk hoşuma gitmemişti. Ben ortasında mavi boncuk olmayan daha zarif altın yonca şeklinde bir kolye beğenmiştim.

Ancak ortasında mavi boncuk bulunan altın yonca kolye yine de satın alındı. Kolye artık altın bir zincirle boynumdaydı. Kuyumcudan çıktık, anneannem, fahriye teyze ve ben kaldırımda yürüyorduk. Ben sağ elimi avucum açık bir biçimde göğsümde kolyenin altında tutuyordum. Neden öyle yaptığımı da bilmiyordum. Düşünerek bilinçli olarak yaptığım bir hareket değildi.

Pera Pırlanta Yılbaşı Yarışması

varestehayat | 27 December 2010 13:15

Bildiginiz gibi artık facebookla ilgili kampanyalar moda oldu. Hergün yeni bir firma facebookta kampanya başlatıyor. Bunlardan biri de Pera Pırlanta. Pera Pırlanta yepyeni bir yarışma düzenliyor.

Pera Pırlanta
Pera Pırlanta

Yarışma yılbaşıyla ilgili en romantik yazıyı yazma yarışması, yılbaşına sayılı günler kaldığı için acele etmelisiniz.

Yarışmacılar yılbaşı günü ve gecesine dair en romantik planlarını yazacak ve en çok oyu alan yarışmacı tek taş pırlantanın sahibi olacak. Yarışmada ikincinci ve üçüncü gelen yarışmacılar ise Pera’dan çok şık bir deri cüzdan kazanacaklar. Bence denemeye deger.

inanılmaz yüzükler

nazokiraze | 27 May 2009 15:23

Severek taktıgımız yüzüklerin öyle modelleri varki insan takmakla takmamak arasında ince bir çizgide kalakalıyor. Ancak gerçekten bazı insanlar yüzüklerini çok gösterişli seviyor, tasarımcıların yüzük tasarlamadaki sınırsız hayal gücüne bakacak olursak pek çok ilginç yüzükle karşılaşabiliriz

Revolver şeklindeki bu yüzük gibi mesela yada yüzük şeklindeki revolver.

Malafa Okuma Kılavuzu

semazem | 05 January 2007 12:19

Malafa, Hakan Günday’ın yazdığı Doğan Kitap’tan yayımlanmış bir eser. İçinde kullanılan bir çok kelime belli bir jargona ait ve bilinmeyen kelimeler. Kitabı okurken bu kelimelerle karşılaştığımda biraz yadırgadım ve böyle bri derleme yapmaya karar verdim.
Şu var ki buradaki bütün kelimeler, kitapta ilerledikçe aşina ve anlamı bilinen kelimeler haline geliyor. Yok eğer ben bu bulmacayı çözmek istemiyorum diyorsanız ( ya da çözdükten sonra benimle aynı cevapları bulup bulmadığınızı merak ediyosanız) yaptığım derleme aşağıdadır.
Bu kılavuzu yazmak için öncelikle kitabı okuyup bitirdim ve kelimelerin geçtiği yerlerde kullanılışlarına göre tahminlerde ya da hükümlerde bulundum. Bilmediklerimi bulmak ve bulduklarımı doğrulamak amacıyla da Google dışında TDK Türkçe Sözlük (9. Baskı) , Sözlerin Soyağacı ( Sevan Nişanyan – Adam Yayınları – 2. Baskı ) ve Türkçedeki Yabancı Sözcükler Sözlüğü’nden ( Ali Püsküllüoğlu – Arkadaş Yayınları – 1997) yararlandım.