bildirgec.org

kemal sunal hakkında tüm yazılar

temmuz ayı anılacaklar

nazokiraze | 28 June 2010 14:44

En sevdiğim aktörlerden Marlon Brando‘yu kaybettiğimiz tarih 1 Temmuz 2004, aynı tarih ünlü oyuncumuz Hüseyin Baradan‘ın da ölüm tarihidir. 1 Temmuz pek çok sinemacının ölüm tarihi olmuş. Walter Matthau (2000), Robert Mitchum (1997), Michael Landon (1991), Margaux Hemingway (1996) bunlardan birkaçı.

Ülkemizin en büyük kayıplarından olan Kemal Sunal da bizi Temmuz ayında bırakıp gidenlerden oldu. Kemal Sunal 3 Temmuz 2000 tarihinde aramızdan ayrılmıştı.

Yeşilçamın yıldızlarını biraraya getiren filmler

gorcun | 30 March 2010 09:55

Mavi Boncuk
Mavi Boncuk

Türk sinemasının altın çağı geçmişte kaldı. Özellikle 60’larla yükselen ve 70’lerde zirveye ulaşan böyle bir dönem bir daha yaşanır mı bilinmez ya da yaşanırsa geçmiş dönemdeki kadar samimi olur mu? Öyle ya, o dönemde çekilen yüzlerce hatta binlerce filmin teknik, kurgu, senaryo, oyunculuk gibi sinemasal özelliklerinin yanı sıra en önemli unsurlarından biri de izleyeni ilk bakışta içine çeken ve bir daha asla bırakmayan sıcaklığı ve samimi duruşlarıdır. Özellikle günümüzdeki film ve dizilere genel olarak baktığımızda asla yakalanamayan bu samimiyet, o dönemdeki filmlerin hala neden defalarca izlendiğini gösterir niteliktedir. İşte bu, okullarda okuyarak öğrenilemeyecek, teknolojiyle yansıtılamayacak insani duyguların en önemli sebebi de oyunculardır. Dönemin özel etkisinin bir nedeni de kuşkusuz işini severek ve ciddiyetle yapan birbirinden değerli oyunculardır. Yazıda bahsedeceğim bir çoğu tiyatro geçmişli oyuncular herkesin tanıdığı isimler olmakla beraber, kariyerlerinin başındaki filmlerle sinemada eşi benzeri bulunmayan bir uyum yakalamış ve daha sonra her biri kendi yolunda da ayrı ayrı ilerlemiş ustalar. Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Tarık Akan, Metin Akpınar ve Zeki Alasya gibi bugün baktığımızda her biri ayrı değerli olan isimlerin birlikte oynadığı filmlerden bahsetmek istiyorum. Ertem Eğilmez’in biraraya getirdiği ekibin ilk birlikte göründükleri film ”Tatlı Dillim” (1972), ardından gelen ”Yalancı Yarim” (1973), ”Oh Olsun” (1973), ağır dramatik yapısıyla farkı bir yerde duran ”Canım Kardeşim” (1973), birlikteliklerinin zirveye çıktığı ”Köyden İndim Şehire” (1974), ”Salak Milyoner” (1974) ve nihayetinde sona eren ”Mavi Boncuk” (1974) filmleridir.

Kemal Sunal Çizgi Filmleri Geliyor

queennothing | 02 November 2009 09:51

11 Kasım 1944 doğumlu efsanevi komedi oyuncusu Kemal Sunal, yıllar geçmesine rağmen hala güldüren, tekrar tekrar güldüren onlarca yapımda rol alarak, Türk Sineması’nın unutulmaz yüzlerinden olmayı başardı. 3 Temmuz 2000 tarihinde, kalp krizi geçirerek hayatını kaaybeden aktörün yapımları, şimdi de çizgi film olarak sinemaseverler buluşmaya hazırlanıyor.
Sinema sektöründe başarılı işlere imza atan Nejdet Arkın‘a ait olan bu fikir, “İnek Şaban”, “Katmadeğer Şaban”, “Dokunmayın Şaban’ıma”, “İbo ile Güllüşah”,” Tarzan Rıfkı”, “Kapıcılar Kralı” gibi filmlerde eyleme dökülecek.

Proje ile ilgili detaylar, yakında açıklanacak.

tüm zamanların en iyi komedi filmi: şabanoğlu şaban

omeroguz | 24 September 2009 12:23

afiş
afiş

BAŞROLLERİNDE KEMAL SUNAL, HALİT AKÇATEPE VE ŞENER ŞEN’İN OYNADIĞI “ŞABANOĞLU ŞABAN” FİLMİ DÜNYANIN EN BÜYÜK SİNEMA VERİTABANI OLARAK BİLİNEN “IMDB.COM” TARAFINDAN “TÜM ZAMANLARIN EN İYİ KOMEDİ FİLMİ” SEÇİLDİ!..

en komik sahnelerden biri
en komik sahnelerden biri

siteye göre 10 üzerinden 8.9 puan alan film ankette 2165 oy alarak birinci sıraya yerleşti.burdan bakabilirsiniz.

kemal sunal
kemal sunal

filimin konusu burdan ulaşabilirsiniz

İnek Şabanımız: Ali Kemal Sunal

24black mamba24 | 07 August 2009 10:35

Ali Kemal Sunal
Ali Kemal Sunal

Malatya’nın Doğanyol-Gökçe Beldesi’nde, 11 Kasım 1944’de doğan Ali Kemal Sunal, 7 yaşına kadar hayatını Malatya’da geçirdi. Annesi evhanımı, babası ise işçiydi. Ailenin en büyük çocuğu Kemal Sunal’dı. 7 yaşından sonra çocukluğunu İstanbul/Küçükpazar’da geçirdi.

Ortaokul yıllarına kadar utangaç birisi olsa da ortaokul da neşeli bir kişiliği olan Sunal, Vefa Lisesi‘ne yazılmıştı. Öğretmeni Belkis Bakır’ın istekleri üzerine baba Mustafa Sunal, oğlunun tiyatro eğitimi görmesine sıcak baktı. Kenter Tiyatrosu‘nda Deli İbrahim oyununda oynayan Sunal, seyirci tarafından çok beğenilmişti.

Elması kim çaldı? : ”Şabanoğlu Şaban”

gorcun | 08 June 2009 13:33

Şabanoğlu Şaban
Şabanoğlu Şaban

Adı, Kemal Sunal’ın yarattığı Şaban karakterinden gelen Şabanoğlu Şaban filmi 1977 yılında Ertem Eğilmez tarafından çekilmiş. Süt Kardeşler, Tosun Paşa filmlerinin kadroları ve tiplemeleriyle yakınlık gösteren bu film yine o filmler kadar komik ve eğlenceli tarzıyla karşımıza çıkar. Kumandan Hüsamettin’in (Şener Şen) komutasında iki asker olan Şaban (Kemal Sunal) ve Ramazan (Halit Akçatepe) savaşta askerliklerini sürdürmektedirler.

Sakarlıklarıyla Kumandan Hüsamettin’i bıktıran Şaban ve uyanık arkadaşı Ramazan savaşın bitmesiyle ordudan ayrılır ve gazinoda çalışmaya başlarlar. O gece gazinoda şarkı söyleyen Nigar’a (Ayben Erman) aşık olan ve ilan-ı aşk eden ikili, Nigar’ın belalısı Kadırgalı Eşref’in (Dinçer Çekmez) yakalanmasını sağlarlar. Polis teşkilatının uzun süredir yakalayamadığı biri olan Eşref’i yakalayan ikili Nazır Paşa’nın (Sıtkı Akçatepe) ilgisini çeker ve Nazır Paşa onları huzuruna çağırıp gizli polis yapar.

Hakiki Tosun Paşa kim? : ”Tosun Paşa”

gorcun | 29 May 2009 11:48

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Türk sinemasının komik ve başarılı örneklerinden biri olan Tosun Paşa 1976 yılında Kartal Tibet tarafından çekilmiş. Yazarı ise Yavuz Turgul. 19.Yüzyılda İskenderiye’de geçen filmde birbirleriyle yıllardır mücadele içinde olan Tellioğulları ve Seferoğullarının komik hikayesi anlatılıyor.
Neredeyse her konuda kavga edebilecek potansiyelde olan iki ailenin son kavgaları Yeşil Vadi üzerine olur. Yeşil Vadi iki aileninde kendisine ait olduğunu iddia ettikleri cennet gibi bir yerdir. Bu sırada devletin üst kademelerinden Daver Bey’in güzel kızını alanın Yeşil Vadiye sahip olacağını düşünen aileler kızı istemek için Daver Bey’e giderler.

Kızın, Seferoğullarından Suphi’yi seçmesiyle tutuşan Tellioğulları bir plan yapıp evlerinde uşaklık yapan Şaban’ı Kahire’nin en kıdemli paşası olan Tosun Paşa kılığına sokarlar. ”Hakiki Tosun Paşa” ortaya çıktığında ise hem Daver Bey, hem Seferoğulları, hemde Tellioğulları için işler hiç kolay olmayacaktır.

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Filmin oyuncu kadrosunda Şener Şen, Kemal Sunal, Adile Naşit, Ayşen Gruda, Müjde Ar, Bilge Zobu, Zihni Göktay, Ergin Orbey gibi usta oyuncular bulunuyor.