bildirgec.org

kan emici hakkında tüm yazılar

Kaybolan Ruhlar Günaha Neden Devam Eder?

astral | 19 December 2010 16:08

(Öküz Gücü adlı mim aklıma tonla senaryo çıkardı kara kutudan, dünden ve derinden.)

Öküz olmak ayrı bir senaryo, o öküzlüğün doğal sendromlarını bünyede hissettikten sonra öküzce davranmak ayrı bir ehemmiyet istiyor.

Öyle ki, öküz olduğunu kabul etsen de etmesen de umrunda da olmuyor.

Var gücünle öküz gücünle zarar verme potansiyelini kendi yaralarını bir an olsun unutabilmek için ortaya koyma hikayesi bu.

Karşına çıkan herkese yaralarından bahseder durursun. Öyle ki, aslında pelerinli bir melek edasıyla en çok düşünceli ve incelik şaheseri insancık sensindir. İnandırırsın da…

Interactive tahta kurusu harita sitesi.(Bedbug mapping)

thomasguven | 31 August 2010 18:28

Tahtakurusu haritası

Tahtakurusu paniğini yayma ve bu konuda eşek şakası yapmak havasında olanlar, veya hakikaten tahta kurusu paniği olanlar , bu tür bir kan emiciyle karşılacağınız yerlerin kataloğunu bulmak isteyenlerin ziyaret edeceği bir site BedbugRegistry.com. Hadi şimdi bu korku salan websitesini keşfedelim ve kimin hayatlarını enkaz haline getirdiğimize bir bakalım.
Bedbug Registry’s homepage sizi sokak sokak, ev ev, otel otel, nerede ne kadar tahtakurusu bulunduğunu söyleyen bir site. Sizde kendi tahta kurusu haritanızı çıkarıp ve gönderebilirsiniz.

Sivrisinekler Aç Kaldı!

yunusemreklk | 21 May 2008 10:17

en çok insan ölümüne sebep olan böcek
en çok insan ölümüne sebep olan böcek

Böcek (DEET türü) spreyleri insandaki kokuyu maskeliyor. Onlarca yıl araştırmadan sonra Bilim Adamları bu güne kadar bu ilaçların tam olarak nasıl çalıştığı konusunu çözememişlerdi. Günümüzde yaygın olarak kullanılan böcek kovucuları araştıran Rockefeller Üniversitesi araştırmacıları bunların kan emici (sinek) böceklere çekici gelen insan kokularını maskelediği sonucuna vardı.

KKKA üzerine bir araştırma

| 25 July 2006 13:21

Kırım – Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ya da Crimean – Congo Hemorrhagic Fever (CCHF), Hylomma ve amblyomma cinsi keneler tarafından taşınan Nairovirüs isimli virüsle oluşan hayvan kaynaklı bir infeksiyon.

Dermacentor marginatus
Dermacentor marginatus
  • Nairovirüsün 12. yy dan beri var olduğuna inanılıyor.resmi olarak ilk defa kırımda ve kongoda yaptığı Salgınla dikkati cekti( 1944-1945).
  • Enfeksiyon asya ,Afrika ve doğu avrupada 30 u aşkın ülkede salgın yarattı
  • 2000 yılından bu yana Türkiye’de 735 vaka ve 36 ölüm olayı görüldü.
  • insanlara geçme şekli; taşıyıcı olduğu tespit edilen Hyalomma anatolicum anatolicum, Hyalomma marginatum marginatum,Dermacentor marginatus türlerindeki kenelerin ısırmasıyla-enfekte olmuş hayvanlar (virüs hayvanlarda çok hafif etkiler yapmakta zarar vermemekte) ve insanlarla kan ve vucut sıvısı teması ile olmaktadır.( hava yoluyla da geçebileceği düşünülmekte)
Hyalomma ssp.
Hyalomma ssp.
  • enfeksiyona ilk olarak Tokat’ta rastlanmıştır. Karadeniz Bölgesi’nin belli odaklarında son zamanlardada İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Marmara bölgesinde lokal vakalar olmuş.
  • enfeksiyonun bilinen bir tedavisi yok(CCHFV’ ye karşı fare beyninden izole edilen virusun formalin ile inaktivasyonuyla elde edilmiş bir aşı var bu aşı bulgaristanda kullanılmış olmasına rağmen etkinliği ve emniyeti tartışmalı) ,enfeksiyonu yayan kenelerlede rasyonel bir kimyasal savaş yapılamamakta.
  • yurdumuzda kenelerin aktif olduğu dönem haziran ve eylül ayları arasında.

Virüsün ülkeye nasıl girdiği muallakta ama en geçerli fikir, Ülkemize göçmen kuşlar aracılığıyla gelmiş olabileceği, bunun yanında insanlar aracılığıyla bilinçli yada bilinçsiz olarak taşınabilme ihtimalide var.