bildirgec.org

joomla dersleri hakkında tüm yazılar

en faydalı joomla eklentileri

alpmut | 08 September 2010 16:30

İlk öncelikle joomla’yı hiç bilmeyenler için joomla’nın ne işe yaradığını ve nerelerden öğrenilebileceğini öğrenmek isterseniz joomla ile site yapımı yazımı okumanızı tavsiye ederim.

joomla
joomla

Joomla ücretsiz olarak sunulan modül,bileşen ve eklentiler sayesinde akıl almaz boyutlarda genişletilebilir.Verdiğim bu eklentiler Joomla 1.5 doğal olarak çalışmaktadır.Bu eklentileri http://www.joomla.extensions.com resmi adresinden indirebileceğiniz gibi verdiğim resmi sitelerdende indirebilirsiniz.

    virtuemart
    virtuemart

  • VirtueMart

CMS Karşılaştırması: WordPress mi, Joomla mı, Drupal mı?

siriusbee | 09 September 2009 17:18

Web 2.0 ile birlikte hayatımıza giren ve internet kullanma alışkanlığımızı değiştiren CMS (içerik yönetim sistemi)’in bugün onlarca çeşidi var. Wikipedia‘ya CMS yazdığınızda uzun bir liste ile karşılaşırsınız. Peki bu CMS’lerden en iyisi hangisi?

Bu soruyu cevaplamak için en ünlü 3 CMS olan Wordpress, Joomla ve Drupal’i teknik detaya girmeden genel kullanıcı bazında kıyaslamaya çalışacağım.

İşe bu 3 CMS’in en kullanışlı olanı yani Wordpress ile başlasam daha doğru olacaktır.

Wordpress
Ülkemizde de yaygınlaşan blog yazarlığı ile neredeyse herkesin bir blog sitesi (internet günlüğü) var. Muhtemelen siz de Wordpress‘in bir blog olarak kapasitesinin farkındasınızdır. Peki ya potansiyel bir içerik yönetim sistemi olarak kapasitesinin ne olduğunu biliyor musunuz?

Size Sıfırdan Joomla Öğretecek 70 Kaynak

pinkfloyd | 28 February 2009 17:29

Açık kaynaklı ve ücretsiz popüler bir içerik yönetim sistemi (cms) olan Joomla sayesinde her türdeki web sitesini yönetmek mümkün. Joomla, Mambo CMS’nin küllerinden doğan ve geçen zaman içerisinde kullanıcı sayısının da artmasına paralel olarak Joomla’yı hedefleyen kaynakların sayısı arttı; tıpkı diğer popüler açık kaynak çözümlerinde olduğu gibi. Bunun kullanıcılar ve geliştiriciler açısından anlamı, ilgili platforma yönelik pek çok kaynağın ve bilginin bulunuyor olması. Biz de bu yazımızda bu kaynakların en iyilerine değineceğiz.

1. Resmi Kaynaklar
Her ne kadar Joomla komünitesi sayısız kullanışlı kaynak oluşturmuş olsalar da, Joomla’yı geliştiren ekibin yayımladığı ve önem arzeden kaynaklar da bulunuyor.

Joomla Ana Sayfası: Joomla’nın resmi sitesi üzerinden sistem hakkında daha fazla bilgi alabilir ve dosyaları indirebilirsiniz.

Belgeler: Her bir Joomla kullanıcısı ya da geliştiricisinin yer imlerine eklemeleri gereken ve ilgili platformun her alanına yönelik sayısız belge barındıran bir kaynak.

Joomla Komünite Dergisi: Joomla’nın yeniliklerini takip edip güncel kalmak isteyen Joomla kullanıcıları ve geliştiricileri için mükemmel bir kaynak.

Ekip Blogları: Joomla komünitesinde çalışan her bir grubun kendine özgü bir blogu bulunuyor ve bu ekipler, Joomla komünitesinin diğer üyeleri ile iletişim kurmak için bu blogları kullanıyorlar.

Joomla Forumları: Eğer yardıma ihtiyacınız varsa ya da komüniteye herhangi bir soru sormak istiyorsanız, ziyaret etmeniz gereken yer burası.