bildirgec.org

jazz hakkında tüm yazılar

Freddie Mercury

endop | 13 June 2011 15:44

Çoğumuz tanımıyoruz onu . Onu tanımıyoruz belki ama bir çok şarkısını ezbere biliyoruz . Yok canım ben bilmem bu herifin şarkılarını dediğinizi duyar gibiyim , işte sıralıyorum o şarkılardan birkaçını ; We will rock you! , Show must go on !, We are the champions !… ve sayamadığım dünya çapında hit olan şarkılara sahip Queen topluluğu 1971 de , Brian May , Freddie Mercury, John Deacon ve Roger Taylor tarafından kuruldu . Klasik rock gruplarından farklı olarak oldukça güçlü bir vokale sahip olan Freddie Mercury grubun beyniydi diyebiliriz . Freddie’nin zekası Brian May’in gitar dehasıyla birleşti ve kraliçeyi taçlandırdı.

Yeni Siteler Keşfedelim – XXV

Atomic Bomb | 25 April 2011 12:25

Emailerr:
İnternet ortamında e-mail adresinizi açık şekilde yazdığınızda, spambotlar iş başına geçip mail kutunuza saldırıyor. Bunu engellemek için mail adresinizi resim haline getirebilirsiniz.

strip generator.com:
Yaratıcılığınıza güveniyorsanız yararlı olabilecek bir site. Bu site sayesinde hazır formları kullanarak kendiniz de karikatürler yapabilecek, dilediğiniz diyalogları (balonları) yazabileceksiniz.

Jazz Company/ Jazz Severler için

Vformumya | 15 March 2011 21:38

Elit World Otel İstanbul’da son 1 yıldır jazz severler için bu organizasyon düzenleniyormuş. Haftasonu bir arkadaşımın doğum günü kutlaması için davet edildim,jazz eşliğinde olacakmış,araştırdım buldum. Web sitesinde ayrıntılı bir açıklama var ama ben kısaca geçeyim.
Jazz Company, her Cuma ve Cumartesi 22:00-01:00 saatleri arasında işin ilginç tarafı müzisyenler yerli. Jazz bir zenci müziği ama bakalım bizim jazz sanatçılarımızın performansları nasıl merak ettim doğrusu. ilgilenenler için

Omar Rodríguez-López

SemiGodSix | 24 February 2011 19:11

Omar A Rodriguez-Lopez
Omar A Rodriguez-Lopez

Günümüzün en üretken ve yaratıcı müzisyenlerinden biri olan Omar Rodriguez-Lopez 1975 Puerto Rico doğumlu. Enstrumantalist, besteci, yönetmen, aktör, prodüktör olmak üzere bir çok farklı alanda çalışmaları bulunmakta.

Omar Rodriguez-Lopez’in isminin duyulmasında en büyük katkı, kurucusu ve gitaristi olduğu The Mars Volta sayesinde olmuştur. Lopez’in müziği genel olarak füzyona dayalı. Projelerinin büyük bölümünde latin müziğinin, özellikle perküsyonun etkisi ağırlıkla hissediliyor. Fakat hiçbir tarza uymayacak ve tamamen deneysel işleri de var. Bu işlerine ise en son örneği Red Hot Chilli Peppers gitaristi John Frusciante ile ortak çıkardığı albüm.

Sleepytime Gorilla Museum

SemiGodSix | 16 February 2011 09:31

SGM ilginç kıyafetleri ve makyajları ile
SGM ilginç kıyafetleri ve makyajları ile

Beş adet multi-enstrumantalistten oluşan Avant-Garde rock/metal grubu Sleepytime Gorilla Museum, California çıkışlı bir grup. Müzikleri kadar görünüşleri de oldukça acayip olan grup çok geniş bir kitleye hitap etmemesine rağmen özellikle kadrosundaki Carla Kihlstedt bazı projelerinde Tom Waits gibi önemli bir isimle çalışmış.

Grubun yaptığı müziğin en ilginç yönlerinden biri geleneksel enstrumanların yanında kendi ürettikleri (Çoğu grup elemanlarından Dan Rathburn tarafından üretiliyor) custom-made enstrumanlar da kullanıyorlar. Bu da zaten hem melodik hem de ritmik olarak oldukça sıradışı olan müziklerini iyice enteresan kılıyor.

Yaşayan Bir Efsane, Günümüzün En Büyük Müzik Dehası John Zorn

SemiGodSix | 15 February 2011 15:01

John Zorn sahnede
John Zorn sahnede

John Zorn 1953 yılında New York şehrinde doğmuş ve hala çalışmalarının önemli bölümünü bu şehirde devam ettiren bir sanatçı.

Güncel Avant-Garde müziğin önemli isimlerinden olan sanatçı aynı zamanda bağımsız bir plak şirketi olan Tzadik Records‘un da sahibi. Ürettiği müziğin; serbest cazdan noise rock ve punk’a, klasik cazdan oriyental çingene müziğe kadar geniş bir skalası var. Aslen saksafonist olan Zorn, sahibi olduğu Tzadik Records‘un Book Of Angels serisinin bazılarında sadece besteci olarak, Mr. Bungle‘ın ilk albümünde prodüktör olarak da karşımıza çıkıyor.

“aşkın dansı”

etkademoglu | 21 January 2011 10:59

i̇lk aklınıza gelen tango oldu değil mi? bugün tango severleri yakından ilgilendirdiğini düşündüğüm ve ülkemizde az sayıda gerçekleşen bir etkinlikten bahsetmek istiyorum.

Blues’un Doğuşu

gkncvs | 05 July 2010 11:29

Blues tarihi, 17. yüzyıldan itibaren Kuzey Amerika kolonilerine Afrika’dan ilk kölelerin getirilmesiyle başladı ve ABD’nin siyasi ve toplumsal tarihi ile şekillendi. Bu yüzden de blues’un ortaya çıktığı toprakların sosyal ve tarihi arka planını da içine alan genel bir bakış, blues’u daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. Zaten blues’u teknik müzik terimleriyle anlatmaya çalışmak ve sıradan bir müzik türü olarak görmek, bu müziği yaratan insanlara yapılmış en büyük haksızlık olur.

Kuzeyin sanayileşmiş eyaletlerine karşın, büyük tarım arazilerine sahip güney eyaletlerinde artan işgücü talebi, köle ticaretinin merkezinin bu eyaletler olmasını sağladı. Güneyli toprak sahipleri için ucuz işgücü demek olan köleler ekonomik gelişmenin vazgeçilmez unsuru olarak görülüyordu.

müzisyenlerin ilgisini çekecek bir sayfa…

biSGen | 20 April 2010 12:20

birkaç akor da olsa gitarla çalabiliyorsunuz, biraz da nota biliyorsunuz, hatta ufak ufak beste çalışmaları da mı yapıyorsunuz. üzerinde çalıştığınız şarkının değişik varyasyonlarını merak etmez misiniz? Şu sayfa ilginizi çekecektir o halde. daha girişte neyi / nasıl yapmanız gerektiği basit bir animasyonla anlatılmış. gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış artık…
…………………………….
basit olarak da olsa kısaca anlatayım yine de;
önce akorları yazalım, basit bir ispanyol kalıbı olsun. Am, G, F, E7, Am…

bu akorları sol üstteki ( score ) yere yazmak için önce ilgili ölçü/mezur’u seçili hale getiriyor ardından yan tarafta akor şifrelerinin olduğu yere ( chord ) tıklıyoruz.

ardından hemen altta mixer yazan yerden tercih ettiğimiz çalgı gruplarını etkin hale getiriyoruz.

Son olarak da Sound yazan yerden eşlik tarz/stil seçiyor ve dinliyoruz.

m7b5 ve dokuzlu akorları ben bulamadım. oLsa daha bir güzel olurdu.
bu arada tempoyu mixer bölümünden değiştirebilirsiniz. transpoze yapmak için de chord bölümünde “Key” yazan yeri kullanılıyor. Transpoze yapmayı bilmiyorum diyenler buradan faydalanabilir.

Afrikalı Sanat Elçisi: Salif Keita

konami | 11 December 2009 14:46

Salif Keita, 25 Ağustos 1949’da Djoliba’da doğan Mali’li şarkıcı ve müzisyendir. Salif Keita, albinoların kendilerine atfedilen şeytani güçler nedeniyle uğursuz olarak görüldüğü bir bölgede albino olarak doğdu. Maliİmparatorluğunu kuran Soundjata Keita’nın doğrudan torunu olan soylu bir aileden gelir.

Eğitimi bittikten sonra ilkokul öğretmeni olmak ister ama dışlandığı için sınava alınmaz. Bu yüzden şarkıcı olmaya karar verir ve bu durum ailesinde bir skandal yaratır. Mali toplumunda, geleneksel olarak müziği sadece Griotsınıfı yapabilirdi ve Keita’lar bir prens ailesiydi. Ailesi tarafından dışlanan Keita, 1968’de Bamako’ya gitti. Bamako’da bir otelde her akşam çalan saksofonist Tidiani Kone’nin Super Rail Band adındaki grubuna katıldı ve modern bir tarzda yorumladığı geleneksel bestelerden oluşan repertuarıyla önemli bir başarı sağladı.