Nexus firması bilgisayar faresinden çıkan klik sesini kesmeyi başardı.
silent mouse11
Farenin bir butonuna bastığımızda duyduğumuz klik sesi farenin switching mekanismasının bir parçası.
Nasıl başarmışlar bir bakalım bu işi
Nexus firması bilgisayar faresinden çıkan klik sesini kesmeyi başardı.
Farenin bir butonuna bastığımızda duyduğumuz klik sesi farenin switching mekanismasının bir parçası.
Nasıl başarmışlar bir bakalım bu işi
Eski yazılarımdan “engelsiz dershane“de Tr’de görme engelliler için yapılan uygulamalardan birinden bahsetmiştim. Şimdi ki yazımda ise; Çin’de yaygın olan bir konudan bahsetmek istiyorum..
Çin’de yaşayan her engelli birey gibi görme engellilerinde ücretsiz olarak yararlanabildiği kurslar var. İsteyen her görme engelli verilen eğitimlere katıldığında, dokunma duyularının gelişmişliğinden yararlanılarak masör veya masöz oluyor ve çalışmaya başlıyor. yaptıkları işte en iyi olduklarını bilmek onları çok onore ediyor ve özgüvenliler.
bazı hastalıkları masajla tedavi bile ediyorlar !
Hani her seferde mantıkla hareket edip sonra da başlarım mantığa ya bu sefer de duygularımla hareket edecem denilen o olay var ya işte o duygu kısmı 6.His….
Bilimde 6.His ise; insanlarda olan işitme, dokunma, görme, tat alma, koklama hislerine sonradan eklenen telepatik bir durum olup şimdiye kadar asla fiziksel olarak kanıtlanamamıştır……
Aslında bu his, şu yapay dünyada çoğu yapay insanlarla kurduğumuz iletişim dışında; kendimizle olan tek iletişim….Ürkütücü gelse de kulağa, diğer insanlardan farklı olmak ve bu hisle bu hise göre yaşayıp sonunda yanılmadığını görmek daha da bir çarpıcı kılar bu durumu.
Sadece keramet dinlemeyi bilmededir.
Sanki 2.ci bir ağız gibidir ve sürekli konuşup durur.Bazen çıldıracak gibi olur ve sus diye bağırası gelir insanın.Bu his’in en sıkı düşmanı Ego dur.Alınan kararlar bu ikilinin savaşma sonrası imzaladıkları anlaşma doğrultusundadır.
Günlük yaşamımızda insan seslerini bozan veya karıştıran birçok durumla karşı karşıya geliriz, ama çoğu zaman söylenenleri sorunsuzca anlayabiliriz. Bunun nedeni, beynimizin kayıp ses parçalarını otomatik olarak yapıştırmasıdır, bu olgu “işitsel restorasyon” olarak adlandırılır. O kadar etkilidir ki bazı durumlarda kayıp seslerin gerçekten orada olmadıklarına inanmak zordur.
Bu olgunun güzel bir örneğini Makio Kashino’nun geçtiğimiz yıl yayımlanan çalışması göstermektedir. Kashino önce “Do you understand what I’m trying to say?” cümlesini kaydetmiş daha sonra da cümlenin içinden belirli kısımları kesip yerine sessiz parçalar koymuş. Bu durum cümleyi sanal olarak anlamsız hale getirmiştir. Fakat bu boşlukları sessiz parçalar yerine yüksek bir parazit sesi ile doldurduğunda cümlelerin mucizevi bir şekilde anlaşılır hale geldiğini keşfetmiş. (Acoustic Science and Technology, vol 27)
Kashino, duyduğumuz seslerin gerçek seslerin birebir kopyası olmadığını belirtiyor ve beynin boşlukları gelen bilgiye göre doldurduğunu söylüyor. Kashino’nun ses dosyalarını bu adresten dinleyebilirsiniz.
Dünyayı daha iyiye götürebilecek bu mükemmel tasarım ile artık sağır insanlar müziksiz kalmayacaklar, tatlı bir fısıltıyı duyabilecekler ve telefonla konuşabilecekler. Hatta olası tehlikelere karşı uyarılacaklar. ‘Vibering’ adı verilen bu tasarımla ses algılama, yüzük ve kol saati olarak kullanılan ses tanıma sistemiyle sağırlara yardım etmenin mükemmel bir yolu olacak.
Earope, müzisyenlerin kulak eğitimi için geliştirilen bir yazılım. ezgisel bellek ve ritm tekrarı, dikte,( dikte nedir diyenler buraya ya da buraya bakabilirler) tek ses duyum, iki ses duyum, üç ve dört ses duyum çalıştıran yazılımda, ayrıca majör‘den mixolydian‘a kadar bir çok gam çalışması var. konservatuvara, müzik eğitimi fakültelerine hazırlananlara, müzikle ilgili eğitim görenlere kısaca tüm müzisyenlere kesinlikle tavsiye edeceğim bir yazılım, kullanımı konusunda sıkıntı olursa buradan cevaplandırabilirim.
programı buradan ya da buradan ( salih yıldırım’ait web sayfasıdır!) indirebilirsiniz.
kulak eğitimi için pek çok program var.
örneğin earmaster…
ancak konuyu pek fazla dağıtmamak için şimdilik earope ile bitirmek istiyorum. nasıl olsa daha sonra bu iletinin altına bir sürü ekleme yapacağım. zira kulak eğitimi biz müzisyenler için çok önemlidir. eskilerin deyimiyle kulak terbiyesi olmayan zaten müzisyen olamaz.
Şimdi beynimizin içine ufak bir yolculuk yapacağız
birlikte. Siz bu yazıyı okurken beyninizin hangi kısmı çalışıyor hiç merakettiniz mi? Peki ya konuşurken yada hareket ederken nasıl davrandığını ve hangi bölümlerinin anlama ve kavrama bölgesi olduğunu. İşte buradan beynimizle ilgili bilinmeyenleri öğrenebilir ve davranışlarınızla ilgili beyninizin hangi kısmı görebilirsiniz.
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=238938
Panasonic KX-TG7170 ile işitme güçlüğü çekenleri unutmamış, onlar için bir ev telefonu tasarlamış. Diğer bazı özellikleri ise şöyle;
– Bone Conduction teknolojisi
– 50 numara hafızalı rehber
– 7 saat şarj süresi
Bu saat işitme engelliler için tasarlanmış. Yahu adam görme değil işitme engelli ne alakası var demeyin, okumaya devam edin.
Saat titreşme özelliğine sahip. Bu sayede alarmını kurunca sizi uyandırıyor. Ayrıca saatte yerleşik mikrofon da bulunuyor. Bu mikrofonlar yangın, duman, hırsız alarmı gibi gündelik yaşamdaki standart uyarı alarmlarına/frekanslarına duyarlı. Saat bu tipte bir alarm algıladığında titreşerek takanı uyarıyor.