bildirgec.org

internet güvenliği hakkında tüm yazılar

Spamci ülkeler

shane | 07 December 2012 11:04

Sinir bozmaktan öte teknik anlamda da yeterince zarara neden olma becerisine sahip spam mailler hangi ülkelerin marifeti dersiniz? Internet güvenlik şirketi Sophos‘un açıklamasına göre, 2012 yılının ilk 3 ayında dünya çapında gönderilen spam maillerin yüzde 60’ından şu ülkeler sorumlu (sondan başa doğru): Vietnam, Pakistan, Polonya, Brezilya, italya, Rusya, Endonezya, Güney Kore, ABD ve Hindistan.

Açıklamada, spam maillerin miktarında azalma olduğu ve bunun nedeninin Facebook, Twitter ve Pinterest‘in spam alanı olarak yoğunlukla kullanılması olduğu bilgisi de yer alıyor. Örneğin Mart ayında pek çok Pinterest kullanıcısı Starbucks‘tan hediye kartı tuzağına düşmüş.

Güvenliğiniz için 5 eklenti

akbelen79 | 03 March 2011 11:31

İnterneti hepimiz hassas verilere ulaşmak ve paylaşımda kullanıyoruz . Ama özel bilgilerimizin başkalarının eline geçmemesi için ,başımızın ağrımaması için dikkatli olmalı ,netimiz için güvenlik duvarları oluşturmalıyız.Güvenliğimiz için burada size 5 adet yardımcı aracı size tanıtacağım.
web sitelerindeki reklam kodlarını engellememizi sağlıyor. bu yardımcılar için örnek; firefox,Chrome vb. proğramlardır.
firefox,popüler web sitelerine şifrelerimizle giriyoruz lakin gerisinde işlem yaparken ki güvenliğimizi de bu proğram sağlıyor.
LastPlass, Bu proğram bütün size ait şifreleri saklıyor ve siteye özel kırılması zor parolalar üretmenize yardımcı oluyor. bütün tarayıcılarda kullanılıyor.
NoScripts, Sadece firefox’ta çalışıyor ve tek iş yapıyor.jawascript,flashvb. tarayıcı penceresinde yüklenen kodları engeller.Sadece güvenilmeyen kaynaklardan gelen eklentilerin önüne geçmesi bile bize yeterli olur aslında.

avast! 5 – Gerçekten profesyonel güvenlik çözümleri

admin | 12 January 2010 14:03

avast! bilgisayar güvenliği için ek bütçe ayırmak istemeyen ev kullanıcıları için en iyi güvenlik yazılımlarından biri. hatta performansı, sistem kaynaklarını fazla kullanmaması ile ücretli güvenlik yazılımlarına bile alternatif oluşturuyor. Bu nedenle pekçok bilgisayar kullanıcısı avast!‘i tercih ediyor.

Ancak avast! tüm özellikleri ile tam not almıyor. Özellikle, kullanıcı arabiriminin bir antivirus yazılımı görünümünden uzak olduğu yorumları avast! ile ilgili olumsuz görüşlerin başında yer alıyor.

Acrobat Reader ve Office (OWC10.dll) sakın yükleme onayı vermeyin !

admin | 20 November 2009 09:28

Microsoft gün geçmiyorki (!) başımızı derde sokmasın. Aynı zamanda Adobe şirketi de o kadar olmasa da bizleri uğraştırmaya devam ediyor. Fakat onların çok fazla bir suçu olduğunu söylemek pek haklı bir davranış olmaz diye düşünüyorum.

Bu bildiride internette dolaşırken sizi bekleyen tehlikeler hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Öncelikle acrobat reader ile başlayalım.

Acrobat Reader
Acrobat Reader

Acrobat reader son zamanlarda çıkan bir açık nedeni ile çalışma içerisinde fakat pek fazlada ilgilendikleri de söylenemez. Zira javascript kodları ile etkileşimde bulunan bu açık tarayıcınızla bütünleştirilmiş acrobat readerı kullanarak PDF dosyalarını açmaya çalıştığınızda başınıza dert açıyor. Özellikle güvenmediğiniz sitelerden PDF dosyası açmamaya özen göstermelisiniz. Peki güvendiğiniz sitelerde de bu problem mevcut olabilir dersem ne yapacağız. Sorun burda daha da büyümekte. Bazı basit siteler yada webyazılımına dikkat edilmemiş sitelerde gayet basit bir (html) web sayfasına dahi eklenebilen bir kod parçacığı kabusunuz olabilir. Size zararsız gibi görünen site aslında hersayfası zararlı bir yazılımı yüklemeye meyilli bir düşmana dönüşebilir.

İNTERNETTE MAHREMİYET adına 10 ŞEY

TegMenTM | 02 October 2009 09:43

internette özelinizi koruma yolları
internette özelinizi koruma yolları

başlığı okuyanların çoğu “internet” ve “mahremiyet” kelimelerini aynı cümlede görünce “ne alaka?” diye sorabilir. ama anlatmak istediğimi tanımlayacak en doğru kelime “mahremiyet” oldu. yazıda da internet gibi güvenliğin ve özelimizi korumanın son derece zor olduğu bir ortamda korunmak için kullanılabilecek 10 basit yol hakkında bilgi vermeye çalışacağım. bunlar genelde bizim bilgi girişi yaptığımız ortam olan arama ve form doldurma işlemlerindeki korunma yolları oluyor. en iyisi girizgahı uzatmadan başlayalım.

1.özel bilgiler:
herhangi bir arama motorunda kendinizi aratırsanız çıkacak sonuçlar birçok kişi için şaşırtıcı olacaktır. bu bilgilerin çoğunu siz kendiniz bağışladınız web alemine. buradan çıkacak olursak işte en temel korunma yolu: internette özel bilgi isteyen formları doldurmaktan kaçının.

2.arama geçmişinizi temizleyin:
çoğu internet tarayıcısı adres satırına girdiğiniz her bir web sitesinin bir kısayolunu gelecek seferde işleminizi hızlandırmak adına saklar. bu bilgiler genellikle bizim işimizi kolaylaştırırken, bazılarının bir başkası tarafından da görülebilir olmasını istemeyebiliriz. bu durumda yapmamız gereken tarayıcımızda basit bir temizlik işlemidir. internet explorer’da tools > internet options yolunu izleyerek tarayıcı geçmişimizi temizleyebiliriz. firefox’ta is yapmamız gereken tools > options > privacy yolunu izlemek.

internet options-internet explorer
internet options-internet explorer

hacklenemeyen site

viarectaa | 19 August 2008 13:59

Hacklenemeyen bir site var mıdır diye düşündünüz mü hiç? sorunun cevabı evet var.www.marines.com Bütün Afganlılar, İranlılar, Iraklılar kırmaya çalışmıştır, ama kırılamadı.Yahoo ve visa da öyle.

Kaspersky Anti-Virus ve Internet Security 2009 çıktı

sangoma | 17 August 2008 08:44

Kendini güncellemesi, bigisayarı çok fazla yormaması kaspersky’ın çekiciliğini artıran nedenlerdendir.
Dünyanın en iyi antivirüs programı olan kaspersky 2009 çıktı. 30 günlük deneme sürümünü kaspersky ın dawnload sayfasından indirebilirsiniz. Hepinize virüssüz ve trojensin günler.
Kaspersky 2009 henüz Türkçe olarak yayınlanmadı. Türkçe versiyonu çıktıgında Kaspersky in Türkçe adresinden takip edebilirsiniz