bildirgec.org

interface hakkında tüm yazılar

İlgi Çekici css3 ve html5 Uygulamaları

angelsdemos | 24 September 2010 14:46

CSS3 ve HTML5 ile artık web sitelerimiz daha renkli ve daha interaktif bir şekle giriyor. Yeni özellikler sayesinde hem görsel açıdan tatmin edici çalışmalar yapılırken hem de herhangi bir eklentiye gereksinim kalmıyor. Aşağıdaki benzersiz HTML5 ve CSS3 uygulamalarının nasıl yapıldığını detaylı olarak öğrenebilir ve benzer çalışmalarda bulunabilirsiniz. İlgi Çekici css3 ve html5 Uygulamaları;

Animated 404 Page
(Animasyonlu 404 Sayfası)

jQuery de kullanılarak yapılan bu animasyon uygulaması ile 404 sayfalarını renklendirebilir ve hareketli animasyonları sayfalarınıza taşıyabilirsiniz. Roketten farklı olarak farklı grafikleri kullanarak animasyonlar yaratmanız mümkün.

Building a custom HTML5 video player with CSS3 and jQuery
(CSS3 ve jQuery kullanarak Özel HTML5 Video Oynatıcısı)

Html5‘in getirdiği yeniliklerden biri olan video oynatıcısını tam olarak anlatan bu ders sayesinde HTML video oynatıcıları hakkında büyük bir bilgi sahibi olacaksınız. Yeni getirilen html5 video formatının tüm özelliklerini anlatan bu muhteşem uygulama ile siz de kendi HTML5 Video Oynatıcınızı yaratabilirsiniz.

CSS3 Tile Flip Animation Tutorial
(CSS3 Tile Flip Animasyon Eğitimi)

Zend Framework’e Smarty Entegrasyonu

admin | 12 July 2010 17:48

Zend Smarty Entegrasyonu
Zend Smarty Entegrasyonu

Zend Framework, polimorfik yapısı ile pek sevdiğimiz bir PHP framework. Kullandığı componentler için sağladığı interface’ler sayesinde, o component’in yaptığı işi, başka bir araç ile yapmak çok kolay oluyor.

Zend’in mevcut template engine’ini pek sevmeyebilirsiniz. Html kodu arasında <?php etiketi görmek pek tatsız olabiliyor. Zend, polimorfik yapısı ile template engine’ini istediğiniz herhangi bir template engine olarak değiştirmenize izin veriyor.

Smarty ise gönüllerde taht kurmuş, daha iyi alternatifleri varmış gibi dursa da PHP dünyasında en çok kullanılan template engine.

Bu yazıda, işini iyi yapan bu iki aracın, ortak bir şekilde nasıl kullanılacağınız anlatacağım.

Bunu yapmak için yeniden implemente etmemiz gereken component ise Zend_Controller_Action_Helper_ViewRenderer ‘ı Zend_View_Abstract sınıfından türeyen kendi implemente ettiğimiz Smarty sınıfından türeyen bir obje ile değiştireceğiz.

Bunun için aşağıdaki gibi bir sınıf yazabiliriz.

Dünyanın İlk LCD Pad’li Netbook’u

zabun | 21 April 2009 20:02

Sharp’ın yeni netbook’u Mebius NJ70A‘nın touch-pad’ı aynı zamanda, 854 x 480 çözünürlükteki 4″lik bir LCD ekranı içeriyor. Bu ekran özel kalemi ile (stylus) üzerine yazılan el yazılarını tanımlayabiliyor. Ekran; piyano, oyun, hesap makinesi gibi birçok uygulamayı kullanmayı kolaylaştırıyor. Netbook’un başlıca diğer özellikleri ise şunlar; 10.1″ ana ekran, Atom N270 CPU, Intel 945GSE Express Chipset, 160GB HDD, webcam.

[akihabaranews] [HD video]

facebook şaşırt beni !

mnc | 08 March 2009 15:14

Facebook, yakın zamanda değiştirdiği arayüzünden haz duymamış olacak ki yeni ana sayfa yapısı oluşturmuşlar.

yeni arayüz
yeni arayüz

Merak edenler buradan neye benzediğini görebilir, şimdiden beğendik, beğenmedik diyebilirler. Yeni arayüz kafa karıştırıcı geldi diyorsanız, yeni ana sayfa ile ilgili yardım bölümü burada.

eski-yeni arayüz
eski-yeni arayüz

Bana sanki daha kullanışlı geldi, ilk arayüzüne benziyor, yani uygulama isimlerinin solda alt alta olması. Sanırım uygulama yazan kişilerin uygulamalarının isimlerinin geri planda kalmasından dolayı olabilir diye de düşünüyorum bu arayüz değişikliğinin sebebini.

Airpiano: hiçbir şeye dokunmadan piyano çalmak

xerre | 24 September 2008 22:55

Airpiano, havada hareket eden parmaklar ile hiç bir temas olmadan, aleti kontrol etmemize izin veren ve müzikal anlamda yenilik getiren bir arayüze sahip. Omer Yosha tarafından geliştirilen ve patenti alınan bu piyano, kızılötesi algılayıcılar sayesinde notalara dokunmadan piyano çalmanıza izin veriyor. Ayrıca kızılötesi algılayıcılar yardımı ile parmağınız hangi nota üzerinde ise o nota üzerinde bulunan ledin de yanmasını sağlıyor. Aygıt, airpiano yazılımının kurulu olduğu makineyle bağlantılı bir şekilde çalışıyor ve gerekli veya isteğe bağlı ayarlar bu yazılım sayesinde kolaylıkla yapılabiliyor.
Kullanması oldukça eğlenceli görünen airpianonun burada bulunan kullanım videolarını da izleyebilirsiniz.

Web’deki en detaylı eğitsel flash kaynağı!

admin | 08 August 2008 12:26

Hali hazırda Flash içerikli internet sitelerinin indekslenme konusunda yaşadığı sıkıntılar çözümlenememiş olsa da aldığımız haberler bu konuda çalışmaların sürdüğü yönünde.
tüm bu çalışmalar sürerken yazımın başlığındaki gibi iddialı bi sloganla 2005 yılından beri hizmet veren flashexplained yine kendilerinin dediği gibi bir “Flash eğitim sitesi“.sade tasarımının yanısıra kapsamlı ve anlaşılır bir dille verdiği derslerle diğer flash sitelerinden bir adım öne çıkmayı başaran site de:

  • Menuler ve arayüzler
  • Animasyon
  • Tasarım
  • Banner
  • Ön yükleme
  • Actionscript
  • Ses

kategorileri altında gruplandırılmış yaklaşık 90 ders ve tüm bunlara ek olarak font,flash,ses,tasarım, fotoğraf konularında faydalı olabilecek linkler mevcut.

Microsoft’tan Küresel Ekran Prototipi

zabun | 05 August 2008 04:21

Microsoft’un bizi Surface ile tanıştırmasının üzerinden kısa bir zaman geçti. Şimdi bizlere Surface’ye benzer bir uygulamayı, küre biçimli bir ekran üzerinde sunuyor. Global Imagination şirketinin donanımını geliştirdiği sisteme, Microsoft el atarak küresel bir ekran arayüzü eklemiş. Küre, içerisinden projektör aracılığıyla yansıtılan görüntüler ile bir ekrana dönüşüyor. Uygulamalar, küre yüzeyine dokunulmasıyla kontrol ediliyor. Sistem multi-touch özelliği sayesinde, birden fazla noktadan dokunularak verilen komutlara aynı anda tepki veriyor. Küre yüzeyinde dokunmaya duyarlı bir katman bulunmuyor, bunun yerine kızılötesi kameralar temas edilen noktaları saptayıp, buna göre işlem yapıyor. Ekrana yansıtılacak görüntü verileri düz ekrandakilerden biraz farklı. Küresel ekranda normal biçimde izlenen aynı görüntü verileri, düz

ekrana verildiğinde deforme bir şekilde gözüküyor. Çünkü görüntüler küresel bir alanda bozulmayacak şekilde yazılımsal olarak bükülüyor. Ekran üzerinde yapılabilen; fotoğraflar üzerinde oynamalar, fiziki dünya haritası ve 360 derece video uygulamalarında, ekranın şeklinden gelen getiriler kullanılmış. Ekranın bir tarafından diğerine, çalışılan uygulamayı “ışınlayabilme” kabiliyeti ise hayli ilginç.

[engadget] [video]