bildirgec.org

icq hakkında tüm yazılar

FringOut Andorid’e Skype’nin yerine geçmeye geliyor.

dextarus | 04 November 2010 17:37

Androidmobil işletim sisteminde VoIP programlar konusunda Skypeliderliğini sürdürürken sahaya yeni bir oyuncu daha geldi, fringOut.

FringOut
FringOut

Skype‘nin aksine FringOut eski Android sürümlerinde bile çalışmakta. Skype en az 2.1 sürümünde çalışırken FringOut 1.6 sürümünde bile çalışabiliyor. Ve Skype’den üstün kılan bir özelliği ise 3G de çalışabilmesi. Bilindiği gibi Skype sadece WiFi bağlantıda çalışabiliyor.
Program Yahoo, ICQ, AIM, Facebook, Twitter, Windows Live ve Google Talk bir çok mesajlaşma platformunu destekliyor.

Web Tabanlı Messengerlar

Java99e | 22 June 2010 14:58

Evde, işte, okulda nerede olursanız olun, web tabanlı messengerlar sayesinde her an her yerden çevrimiçi sohbet edebilirsiniz.

1. KoolIM

Kullanımı oldukça kolay, IM, ICQ, MSN, Yahoo, IRC, Jabber gibi kurumsal sohbet ağları da dahil, birçok ağa bağlanabiliyor. Hemen hemen Windows Live Messenger’a özgü tüm özellikleri bünyesinde bulunduruyor.

2. Meebo

Tek bir sayfadan tüm sohbet ağlarına erişebiliyorsunuz. Tıpkı, KoolIM’de olduğu gibi Meebo’nun da bağlanabildiği sohbet ağı listesi oldukça geniş. Kısaca sıralayacak olursak: MSN, Yahoo!, GTalk, ICQ, Aim, Myspace, Jabber gibi ağlar bulunuyor.

Görüntülü Sohbet Yazılımları

Java99e | 07 June 2010 12:36

Görüntülü sohbet etmek için Windows Live Messenger’a mahkum değilsiniz. Birçok alternatifin arasından öne çıkanları inceliyoruz.

1. CamFrog

Görüntülü, sesli ve aynı zamanda metin tabalı görüşmeler yapabiliyorsunuz. İsterseniz kendinize özel sohbet odaları da oluşturmanız mümkün.

2. CamColada

Özel ya da genel bir sohbet odası oluşturabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra, kendinize özel profil sayfası oluştururarak insanların sizin hakkınızda daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlıyabiliyorsunuz.

BİZİ DİNLEYEN VİRÜS

SERKANEHIR | 01 November 2009 12:29

Günümüz Dünyasında Teknoloji ve İnternet alanında inanılmaz bir hızda değişim ve gelişim yaşanmakta. Bu değişim ve gelişmeler insanların dolayısıyla kullanıcıların yararına olup, hayatı daha kolay, daha eğlenceli vs. bir hale getirme yönünde olduğu gibi tam tersine kötü niyetli ve bize, teknolojik araç ve gereçlerimize, iletişimimize…(bu listeyi daha çok uzatabiliriz aslında) zarar vermek yönünde de olabiliyor.
Nitekim Dünyanın en önde gelen bilgisayar-bilişim güvenlik firmalarından Symantec, bilgisayarda yapılan konuşmaları kayıt altına alan bir virüsün varlığını açıkladı. Symantec in açıklamasına göre bu virüs programı ya da VoIP (Voice over Internet Protocol) ile sesli görüşme yapan kullanıcıların konuşmalarını Mp3 formatında bilgisayara kaydederek çalıyor. ERA IT Solutions şirketinde yazılım mühendisi olarak çalışan Ruben Unteregger tarafından yazılan virüs ingilizcede “wiretap trojan” (telekulak virüs) diye adlandırılıyor. Bu virüsün 480 milyon kullanıcısı olan ve her geçen gün büyüyen kullanıcı kitlesinden dolayı Skype’ı hedef aldığı bildirilmiş. Peki bu ne anlama geliyor? Skype ı hedef alan bir virüs aynı şekilde diğer milyonlarca insanın kullandığı konuşma programlarınıda hedef alabilir ya da başka programlar için benzer bir başka virüs üretilebilir.
Şunu anlıyorum ki bu virüs programlarının önüne geçmek neredeyse imkansız. Çünkü ne kadar önlem alınırsa alınsız öyle ya da böyle bilgisayarlarımıza giriyorlar. Çünkü her yerdeler…Ama virüslere karşıda tamamen korunmasız değiliz..Şöyle ki gerekli araştırmaları yaparak bilgisayarınıza güçlü ve kullanışlı bir antivirüs programı kurabiliriz. Bu programı sık sık güncellemek ve internette gezinirken her önümüze gelen siteye tıklamamamız gerekiyor. Virüslerden korunmayla ilgili en kısa zamanda kapsamlı bir araştırma yapacağımı ve bu yöndeki bilgilerimi burada sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağımı belirtiyor, saygılarımı sunuyorum…
kaynak:http://www.teknoportal.gen.tr/haber_detay.asp?haberID=1413

Sitenizi Bütün Browserlarla Test Edin..!

ezoryak | 15 September 2009 11:15

web sitesi tasarlarken en çok yaşadığımız sıkıntı hiç şüphesiz browser uyumsuzlukları.

özellikle ie her sürümünde kendi ile çelişkiye düşen bir yol izlediği için bizleri delirtmeye devam ediyor.

en çok kullanılan  browserlar
en çok kullanılan browserlar

bugüne kadar IETester programını kullanıyordum. her ne kadar faydasını görsemde sürekli verdiği js hataları neden ile bu program beni çıldırtıyordu. üstelik sadece ie browserları test edebiliyordum. oysa firefox 2.0, firefox 3.0, firefox 3.5, safari 3, safari 4, opera 9, opera 10, google chrome tarayıcılarını da test etmek istiyordum.

gerçi her tarayıcının güncel bir sürümünü bilgisayarıma yükleyip test edebilsem de farklı sürümlerde çakışma sorunu yaşıyordum.

sonunda bir site online olarak bu sorunumu çözmemi sağladı. spoon.net

Nokia OZ Communications’ı Satın Alıyor

Redingot | 15 October 2008 12:12

Nokia, email ve anlık mesajlaşma (instant messaging, IM) şirketi olan ve Montreal, Kanada merkezli OZ Communications‘ı satın almayı ve bu sayede müşteri kitlesini artırmayı düşünüyor.

Nokia, Connecting People
Nokia, Connecting People

Connecting People” sloganına uygun bir hamle olan bu satın alma, mobil kullanım ile internetin en önemli kullanım noktalarını birleştiriyor.

msn, yahoo, gtalk… beşi bir yerde

bakiyyebemolu | 11 June 2008 09:39

anlık mesajlaşma servisleri ve programları internet hayatımızda büyük bir yer tutuyor. öyle ki bazılarımız bu programlardan birkaçını aynı anda kullanmayı tercih ediyor. instan-t bu konuda size yardımcı olacak bir program. ücretsiz program sayesinde msn, aol, icq, yahoo, gtalk hesaplarınızı aynı anda kullanabilirsiniz.

böylelikle program program gezmeye gerek kalmıyor.

Sohbet mesajlarını kayıt altına alın

eburhan | 12 March 2008 17:41

im-history isimli servis Windows Live Messenger, Skype, ICQ, Yahoo! Messenger, Pidgin gibi anında mesajlaşma yazılımlarıyla yapmış olduğunuz yazışmaları sizin için online olarak saklıyor. Böylece nereye giderseniz gidin bu servise giriş yaparak sohbet kayıtlarınıza ulaşabiliyorsunuz.

im-history ile ilgili daha fazla bilgi almak için hakkında sayfasına bakabilir, site turu sayfasında gezinebilirsiniz. Eğer bir programcı iseniz api sayfası da ilginizi çekebilir.

Türkiye’den dünya çapında uygulamalar çıkar mı?

wanadooo | 28 February 2008 08:05

Bu yazının çıkış fikri, Hürriyet gazetesinin geçen pazar günküinsan kaynakları ekinde ersan özer ile yapılan röportaj oldu. böyle röportajları çok severim hele ki işin içinde başarılı bir türk (girişimci) varsa. Ersan özer’i belki hatırlamayanlar olabilir hemen hatırlatayım; kendisi aralarında itiraf.com(haber), siberalem.com, ideefixe.com (haberi), İstanbul.net ve şu sıralarda da uzmantv.com projesi ile yer alan çok başarılı biri. son günlerde işler iyi gitmese de. Bakmayın siz bazı dünya insanlığının bazen bizi Arap gibi görmesine, zannetmesine; halbuki dünya çapında bir çok sporcumuz, iş adam/kadın larımız, markalarımız, bankalarımız, kulüplerimiz (Fenerbahçe, g.saray ve Beşiktaş, efes pilsen) var ve herkes onları, yaptıkları işleri, markalarını tanıyor. Örnek mi istiyorsunuz? Alın size dayanıklı tüketim alanında ülkemizin en büyük 2 firması arçelik ve vestel. Kendi alanlarında En büyük 500 firma arasındalar. Ha keza bankacılıkta öyle. Akbank, iş bankası, finansbank(yunanlılara gitti), oyak bank(Hollandalı ing bank satın aldı), dışbank (sonradan fortis oldu) ve Garanti bankası. üst düzey bankalar ve hepside bu konuda çok başarılılar. bazılarının yabancılara satılması iyi mi, kötü mü oldu konusu ayrı ama benim şahsi fikrim soruyorsanız pek iyi olmadı derim.. Gelelim sporcularımıza nbade oynayan hidayet(hedo) Türkoğlu ve Mehmet okur (memo resmi web sitesi). Artık onları bilmeyen yok sanırım. İşadamlarımız rahmetli olanVehbi koç ve Sakıp sabancı arkalarında dev markaları yeni kuşaklara bıraktılar.mustafa koç, Ferit şahenk ve sayamadığım diğerleri hepsi çok başarılı.

Her şey iyi güzel de her yerde üst düzey konumdayız ama bilgi teknolojisi olma yolunda uçar hızla(!) giden ülkemizde internette durum ne peki? Yani işin özü ülkemizden çıkan bir web uygulaması, web sitesi interneti sallayabilir mi? İşte yukarıda yazdığım güzel örnekleri burada maalesef göremiyoruz ve maalesef cevap (şimdilik) hayır bunun belli başlı kısa sebepleri var onları yazalım:
1. elinde projesi olan kişilerin ekonomik yetersizlikleri
2. uygulamaya dönük sıkıntılar
3. özgün, yaratıcı fikirler bulamamak
4. yabancı dil sıkıntısı (halbuki dünya türk olsa hepsi çözülecek(!) )

Elbette ülkemizden bir google, yahoo, microsoft gibi devlerin çıkmasını zaten beklemiyoruz ama alanında da özgün siteler bulmakta çok zor, çıkan olunca da işi yüzüne gözüne bulaştırıyor. Örneklerle başlayalım isterseniz. Herkesin tanıdığı blograzzi mesela.ilk açıldığında herkesin çok büyük ümit bağladığı yeni nesil (web 2.0) bir toplist olmaktan öteye gidemeyen, adam kayıran ve başlangıcından bugüne kadar sürüsüne bereket yanlış adımlar atan blograzzi. Hadi işi bilen biri (arda kutsal) yapmasa bunu acemiliğe vereceğim ama işi bilen(!) birisi yapınca vahim bir durum alıyor. Şu sıralar herkes blograzziden şikayetçi. Webrazzi ne kadar güzelse blograzzi de o kadar kötü durumda. Acı ama gerçek. Yanılıyorsam lütfen düzeltin.

Geçelim oyyla.com sitesine buraya yerli malı digg diyebiliriz. burada da durum aynı ilk başlarda durum fena değildi ama sonradan havası kaçan gazoz sendromu burada da kendini gösteriyor. digg etkisi hiçbir zaman olmayacak, olamaz. her zaman ilk yapılan, ilk bulan malı götürdüğü için oyyla.com da maalesef başarısız kalıyor. Tusul.com ve webiket.com da bulunuyor ama şu sıralarda tusul.com lider gibi. Webiket ise düşüşlerde. Gelelim sosyalleşmeye çalışan web sitelerimize. İlk başlarda ortalığı yonja.com (haber) ve zurna.com silip süpürüyordu sonra şehre facebook adında biri geldi pir geldi hiçbiri artık eskisi gibi iş yapamaz oldu. Evimizin bakkalı Sosyomat dahil. Halbuki etiketleme (tag) mantığı üzerinden sosyomat daha da farklı olabilir. Orkut.com da durum biraz farklı alman gurbetçi stili gibi ne desem yalan olur ama oldukça popüler olduğu su götürmez bir gerçek. netlog ise profile bakıp kız bulmak isteyenlerin adresi istiyor.us ve webdeki.net ise var mı yok mu belli değil? Gittigidiyor’a bakalım hah evet belki de elle tutulur birkaç siteden birisi ebay sağolsun o da olmasa ne kullanacaklardı değil mi? Her ne olursa olsun başlı başına bir başarı örneğidir. Sonra bir mynet var ki kendisini çok severim nette hiç aklıma bile gelmez bırakın hiç gelmesin. youtube popüler olunca hemen tam türk işi pikniktube çıktı sonra izlesene.com, vidivodo.com vs vs. cember.net vardı o da satıldı nokta.com var ki epey şirket satın aldılar ama onlarda Türkiye sınırlarında büyük olmaya oynuyorlar gibi, çözemedim. İnşallah devamını getirirler. Fotokritik.com var epey güzel, tutuluyor ama onda da bir şeyler eksik gibi yerelleşelim güzelleşelim muhabbeti. belki de tek güzel olan site yemeksepeti.com.konuyla ilgili haberi.