bildirgec.org

homo sapiens hakkında tüm yazılar

Irk ve insanlık

admin | 01 December 2009 16:03

Bugüne dek ırklar üzerine yapılan araştırmalar üç büyük sonuç verir.

Birinci sonuç: Irklar arasında yalnız deri rengi, saç yapısı, yüz ifadeleri değil, düzinelerce fark olduğudur. Bu fark kemik biçiminden kulak kirinin kıvamına ve vücut kimyasına kadar değişir.

İkinci sonuç: İnsanın evriminde başarılı oluşunun büyük genetik farklar göstermesine bağlı olduğudur. İlk atalarımız yeni bir çevreye göç ettiklerinde içlerinden hiç olmazsa bir bölümü farklı oluşları sayesinde o çevreye uyarak sağ kalabilmiştir.

Üçüncü sonuç: Bir ırkı diğer ırklardan ayıracak kesin bulguların olmadığıdır. Örneğin deri rengi ırkları ayıramaz. Büyük Sahra’nın güneyindeki Afrikalılar ve onların dünyaya dağılmış torunları koyu kahve renklidir. Fakat Hindistan’da antropolojistlerce beyaz ırktan sayılan milyonlarca insanın rengi Amerikan zencilerinden bile daha koyudur. Diğer yandan Kuzey Afrika’da yaşayan birçok insan bir İspanyol, İtalyan veya Lübnanlıdan daha esmer değildir.

Değişim mi Evrim mi?

tekin61 | 20 October 2009 12:56

Darwin insalığın maymundan türediğini söylememişti. Canlı hayatın tek hücreliden başlayarak milyonlarca yıl içerisinde evrimleşerek farklı türleri oluşturduğunu ortaya atmıştı. Onun ardından gelen biliminsanları insanın soyunun evrimleşmiş bir maymundan türediğini ortaya attılar.

Bugün ise bilimsel tabiriyle “homo sapiens” olan bizlerin önce “homo habilis” ardından “homo erectus” türlerinden evrimleştiğimizi iddia ediyorlar. İspatlamak çok zor! 3 milyon gibi bir geçmişten bahsediyorlar ki o zamandan bu zamana fosil bulmak nerdeyse imkansız!

Neanderthaller ve modern insanlar hakkında yeni bulgu

EUQON | 27 March 2007 19:28

bu kemikler en az 35 bin yaşında...
bu kemikler en az 35 bin yaşında…

Evet arkadaşlar, geçtiğimiz senenin sonlarına doğru bulunan bu kemiklerin, tamamen yeni bir varyasyon olduğunun kabul edildiği haberini aldım, vakit geçirmeden konuyla içten ilgilendiğini gördüğüm sizlerle paylaşayım istedim:

Modern insan (H. Sapiens) ve Neanderthal İnsanı (H. Neanderthalis) in karşılaştıkları zaman savaşmak yerine birbirlerine karışmayı tercih ettiklerine yönelik bir ıspat niteliğinde olan yeni bir kafatası bulundu. Bu bulgu, taksonomik önemi dışında, insan evrim tarihi hakkında son zamanlarda kabul edilen 3 popüler modelden biri olan, Stringer ve Andrews’in 1988 yılında ortaya attığı, 130 k yıl önce (haberde yazanı yuvarlamışlar, aslen 150 değil, 130 bin yıl olarak kabul edilir. makaleyi akademik arşivlerden doğru olarak elde edebilirsiniz, ancak abonelik gerektirdiği için bu kadarını verebiliryorum) afrika’da ortaya çıkan br atanın, zamanla asya, avrupa ve afrikadaki insansılarla yer değiştirirken, arada hiç bir bağ bırakmadığını söyleyen “Afrika Yer Değiştirme Teorisi”‘ne ağır bir darbe indiriyor.

neanderthal (sağda) ve modern insan (solda) kafatasları
neanderthal (sağda) ve modern insan (solda) kafatasları

Hayat ağacı haritası

johnremad | 27 November 2006 17:50

haritanın küçük versiyonu
haritanın küçük versiyonu

canı sıkılan bilim adamları oturmuş bütün canlılar aleminin haritasını çıkarmış sonra bunu pdf formatında dünyaya sunmuşlar, diğer canlılar nereden yararlanır bilemiyorum ama biz buradan yararlanıyoruz