bildirgec.org

heykeltraş hakkında tüm yazılar

Kaya Tuzu Nelere Kadir !!

murti37 | 24 December 2010 10:00

Kaya Tuzu
Kaya Tuzu

Gün geçmesin ki karşımıza ilginç bir zanaat çıkmaya görsün. Çankırılı el sanatkarı kaya tuzundan sanat eserleri yapıyor. Şehrin meşhur vazolarına kaya tuzu ile işlemeler yapan zanaatkar, yöresel eşya üretimine de önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Yeni açılan bir medresede yerli ve yabancı turistlerin bir hayli ilgisini çeken ilginç eserler ortaya koyan Ali Bülent Dereli, bu tasarımlarıyla binlerce kişiyide şehre çekmeyi başarıyor. Daha fazla bilgi için lütfen buyrun

Sistine Şapeli gölgesinde yontulan Michelangelo

kumsacli | 01 May 2009 11:09

Tarihe adını mermerin içine hapseden Michelangelo, taşı değerli kılarak bizim önümüze yenilmeyen yemek olarak sunmayı başarılı kılmıştır.… Ruhunun derinliklerine işleyen sanat aşkını mermerin soyut alevinde yakıcı hale getirdi…
1475 yılının somurtkan bir Mart gününde gözlerini İtalya’da açtı. Oyuncakları çekiç ve taştan oluşuyordu. Adımlarını atmaya başlaması ile ilk yapıtlarını babasından gizlice Ghirlandio adında fazlaca namı olmayan bir heykeltıraşın atölyesinde vermeye başladı. Ustasının hala aynı kalıplara hakim olması ve dışına çıkamaması üzerine asi ruhuna fresk tekniğinin anahtarlarını öğrettikten sonra ayrıldı. Michelangelo omuzlarında saklı kalan kanatlarını açmaya başlamıştı. Ünlü “Bahçe Okulu’na” adım atmasıyla içinde saklı kalan ışığı parıldamaya başladı. Bembeyaz heykellerle çevrili bu bahçede eli ile dokundunda soğuk taşın verdiği hissi başka hiçbir şeyde bulamıyordu.
Yaşının ilerlemesiyle yükselmenin verdiği haz sayesinde yarattığı eserlere talep olduğunu farketti. Çok fazla dile gelince eserleri, zengin soylu kesimin ve Papaların kulağına fısıdanarak sipariş yöntemine dönüşüverdi. Kiliselerde Michelangelo fırtınası esmeye başladı. İlk sade ve içe kapanık eseri “Pieta” oldu. Michelangelo’nun imzasının devamını “Davut” sahiplendi. Daha sonra “Cascina savaşı”nın kudretinin sadece düşüncede kalmaması ve resmedilmesi için büyük bir iş sahiplendi. Ama bu çalışma sonuçsuz kalmıştır. Sonrasında Papa II. Julius, Vatikan’daki sistine Şapeli (Cappella Sistina) kubbesini süslemesini önerdi.

Çağının Ötesinde Sıradışı Bir Hükümdar: Sultan 2. Mehmed’in Sanat Anlayışı

fortiori | 17 August 2008 22:00

Sultan 2. Mehmed’in, büyük Rönesans üstadlarından Michelangelo‘yu Topkapı Sarayı’na davet ettiği ve bu davetin memnuniyetle kabul edildiği biliniyor; lakin, bu büyük üstadın ziyareti Papa 5. Nicolas’nın müsadesine takılmış ve gerçekleşememişti. (De Osa, 1982) Yine de aynı dönemin ünlü ressamı Gentile Bellini (Fatih’i resmeden ilk ressamdır) ve madalyon sanatçısı Costanza Di Moysis ( Costanzo Di Ferrara olarak da bilinir) sarayda ağırlanmışlar ve 2.Mehmed tarafından patronize (himaye) edilmişlerdir. Fatih’in batının yaşam tarzına ve sanatına olan ilgisini örneklendirmeye devam edeceğim, ama şimdi şu soruyu sormak gerekiyor: Böylesine büyük bir ‘müslüman’ hükümdarın, İslami inanışın yasakladığı aktivitelere olan ilgisi nereden kaynaklanıyordu?

(1480) Gentile Bellini'nin 'Sultan Fatih' portresi tipik bir Rönesans eseridir. Üzerinde bulunan 7 adet taç, Fatih'in 7. Osmanlı padişahı olduğunu simgeliyor. Bugün Londra Ulusal Galerisi'sinde sergileniyor
(1480) Gentile Bellini’nin ‘Sultan Fatih’ portresi tipik bir Rönesans eseridir. Üzerinde bulunan 7 adet taç, Fatih’in 7. Osmanlı padişahı olduğunu simgeliyor. Bugün Londra Ulusal Galerisi’sinde sergileniyor

kürdanla sanat olur mu demeyin

hoodly | 12 June 2008 23:57

Steven J. Backman biraz farklı bir sanatçı, bir heykeltraş. eserleri bilidik şeyler fakat kullandığı malzemeler alışılagelmiş tipten değil. oluşturmak istediği şeyleri kürdanlar kullanarak yapıyor. Öyle 100-200 falan değil her eserinde binlerce kürdanı büyük bir ustalıkla istediği yere yerleştiriyor ve ortaya gerçekten değerli çalışmalar çıkıyor. İşte onlardan bazıları:

Bu ayıp biz yetmez mi?

NLPMaster | 08 March 2008 02:45

http://bumerang.hurriyet.com.tr/Adclick.aspx?clientid=08335d1e-4dd2-4438-a88f-5a9a8d2ca0c2&goto=http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8405016.asp?gid=229&sz=69354

Ringling School of Art and Design

Battlehammer | 28 November 2007 19:47

Florida’da bulunan, dünyanın en prestijli sanat okullarından biri olan Ringling College of Art and Design sıra dışı ortamı, eğitimi ve öğrencilerinin çıkardığı birbirinden kaliteli işler ile göz dolduruyor.

Paul Bennett
Paul Bennett

Bilgisayar animasyonları, Dijital filmler, grafik ve interaktif iletişim, Illustrasyon, Resim, heykel, Yayın dizaynları, fotoğraf gibi 14 dalda eğitim veren Ringling, özellikle bilgisayar animasyonları konusunda en iyiler arasında.

1931de John ringling tarafından kurulan okul yaklaşık 141.000 metrekarelik alana sahip, 100den fazla binası bulunuyor ve 1 ila 13 kişilik sınıflarda eğitim veriyor.

her şey ahşap

odo | 13 October 2007 15:48

venedikli Livio De Marchi, her şeyin ahşap bir versiyonunu üretmeye kendini adamış bir sanatçı. içi dışı her şeyiyle ahşap olan büyük evler tasarlamış mesela. evin bütün eşyaları, kıyafetleri ve hatta insanları da buna dahil.
otomobil ve motosiklet de üreten bu sanatçının web sitesinde o otomobille venedik sularında yaptığı bir gezintinin videosunu görmek mümkün.

İğne deliğinde sanat

kopanisti | 22 June 2007 17:01

Willard Wigan, 1957 doğumlu bu yakışıklı zenci, iğne deliğinde sanat icra ediyor. Kalem uçlarına, balık iğnelerine mikro heykeller yapıyor. Eserlerine buradan bir göz gezdirebilirsiniz.
Sıradışı olmayı aklına koymuş ve başarmış bir sanatçı

Kalemin ucunda Titanik
Kalemin ucunda Titanik