bildirgec.org

hak hakkında tüm yazılar

Sarı Eylem

nazokiraze | 13 May 2011 18:13

Sosyal medyada son zamanlarda internetime dokunma, sansüre hayır vs. gibi protesto ve eylemlerin dışında başka bir eylem daha sık sık görülmeye başladı :Sarı Eylem.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “İzmirli 35 sarışın ile görüşme” adlı projesine karşı çıkan ve başörtülülerin niye bu tür bir projede yer almadıklarını sorgulamak amaçlı ortaya çıkan Sarı Eylem Manifestosu Twitter gündemini bir süredir meşgul ediyor.( “Sarı eşarp takarsak başımıza bizi de alır mısınız yanınıza?“)

“Flash Miadını Doldurdu!”

lazaronnie | 03 May 2010 09:44

web aleminde standartlar konusundaki derin tartışmalar süre dursun, microsoft internet explorer 9 sürümüyle birlikte webdeki video (# # #) alışkanlıklarını değiştirmeye kararlı. aynı tutum elma kokulu şirket tarafından safari için de sergileniyor. ancak henüz opera ve firefox cephesinden net bir ifade gelmedi.

microsoft eski explorer ürünlerindeki başarısızlığı fark etmeye başlamış olacak ki uzun zamandır kendisinden beklenen atılımları yapmaya başlamış görünüyor. ie9 çıkmadan kestirimde bulunmak şimdilik güç.

internet explorer general manager
internet explorer general manager

internet explorer genel müdürü dean hachamovitch kendi blogunda yeni explorer’ın bünyesinde h.264 video formatını destekleyeceğini belirtti. detaylarına şuradan ulaşabilirsiniz.

bu format üzerinde duruyorlar çünkü h.264, video kameralardan google‘ın sahip olduğu youtube‘a kadar bilişim sektöründe yoğun biçimde kullanılıyor. özellikle donanımsal görüntü çözümlemelerinde gelişmiş performans olanakları elde edilebiliyor. ancak h.264 tamamen kusursuz değil çünkü kullanım hakları konusunda bazı sorunları var.

söz yangını

nazokiraze | 20 January 2010 10:29

Kimse hakkında konuşulmasını istemez, sevmez ama çogu kimse kendine yapılmasını istemedigi halde başkası hakkında konuşur, ille şu şununlaymış, bu böyle yapmış şeklinde dedikodu yapmasa da mutlaka o kişinin ayıbını , ettiği bir sözü, yaptıgı hareketi mutlaka eleştirir,dile getirir.

Başkası hakkında kötü söz etme, eleştiri, ayıbını dile getirme ,hoşlanmayacagı laflar etme, duydugu taktirde üzülecegi şekilde konuşma kısacası gıybet insana yapması en kolay ve tatlı gelen üzücü davranışların başında gelir. Birisi hakkında konuştuktan sonra, ne var olanı söylüyorum demek işin kötü yanını örtmez, zaten olanı söylemek dedikodu ve gıybettir, olmayanı söylemek iftira olur. (Her doğruyu söylemek bazen dogru değildir)

Gönül Yıkan

24black mamba24 | 12 December 2009 17:41

Beylerde azdı yolundan,
Bilmez ki yoksul halinden,
Bülbül eder ahu figan,
Hasret ile yandı bu can,
Aşkın oku taştan geçer,
Aşka düşen baştan geçer,
Gönlünden çıkar kini,
Kin tutanın olmaz dini,
Gül Muhammed’in teri,
Bülbül onun yaşı,
Gönül gözü görmezse,
Baş gözü de görmez,
Gelen geçer, konargöçer,
Okumaktran mana ne,
Okuyan kişi hakkı bilmek,
Mahir olan, zor işi başarmak,
Hakkı bilen söylemez yalan.

Mevlâna

admin | 01 December 2009 09:37

Mevlâna sen Şarkın Belh şehrinde doğan,
Anadolunun Konya şehrine konan,
İlahi sırrı Şemsi Teprizi’den alan,
Sevginle aleme sensin ışık tutan,

Hazreti Allan’ın emrini bilen oldun,
Sen Hakk’ın sevgili ılu bir kulu oldun,
Hz. Peygamberin sünnetini bildin,
İnsanlığın yaşantısına yön verdin,

Dergahından zikir, feyiz alanlara,
Ey pîrim bizleride al dergahına,
Mesneviyi okuyup hak verenlere,
İnsanlığa dostsun seni bilenlere,

Misallerinde Hakk’ı bildiren oldun,
Semayende sağ elin Hakk’a açmış oldun,
Sol elinide asağıya dönük gördüm,
Hakk’tan aldığınıda halkına dağıttın,

OYSA İNSANIN ÇEKİP GİTME HAKKI OLMALI

il mare | 25 September 2009 15:48

Benim sadık dostum turuncu defterimin içindeki hatıralarımı karıştırırken,sayfaların arasından,üstündeki tarihten, bu yılın 15 Ağustosunda kestiğimi anladığım bir gazete küpürü yere düşüverdi,nedir ne değildir diye içini açıp baktığımda,sırtındaki sırt çantasıyla otostop çeken bir kız fotoğrafının yanındaki kocaman puntolu başlığı gördüm,ilk kez okuyormuş gibi heyecanlandım,özendim,çekip gitmek istedim falan.

“BİZ NEDEN HAYATA BİR YIL MOLA VEREMİYORUZ?”

Habere dair yazılanları tekrar okuduktan sonra içimde acaip bir paylaşma isteği canlandı,oturup neredeyse tek tek her cümlesini yazacaktım,ilk iki kelimeyi tuşlamıştım ki,araç çubuğumdaki internet sayfasıyla göz göze geldik,sen enayi misin der gibi bir bakış fırlattı bana,görmezden gelerek,umursamazca üstüne bastım kendisinin,yazıverdim başlığı ve gene görmezden gelmeye çalıştığım alaycı kahkahasının eşlik ettiği önümdeki gazete küpürünün birebir kopyasını serdi önüme …
Yani diyeceğim şu ki; aşağıda paylaşmak istediğim bir haber yer almakta,çoğu kimsenin zaten haberdar da olduğunu düşündüğüm.Fakat bazen haberdarlıkları vurgulamak gibisi yoktur.

kıro ve maganda bahsi

taha3045 | 29 May 2009 14:37

Pek çok insan magandalıkla yaftalanır, kro veya maganda denir onlara.Genellikle tanımlanması yakasını açmış,gögsüne madalyon takmış,gögüs kılları fışkırmış, rüküş giyinmiş,sokaklara tüküren gaz çıkaran adamlar olarak yapılır.Peki, üniversite mezunu olup konunun,komşunun kadınına kızına yan gözle bakanlar, son model giyinip, çatal bıçakla yemek yiyip beş çayına gitmiş kadın gibi en yakın arkadaşlarını iki yüzlülükle çekiştiren örneklere ne demeli.Demek ki magandalık giyim kuşamla olmuyor.

haftanın sözü-9- *Özel

| 08 April 2009 12:47

Dali / photobucket.com
Dali / photobucket.com

“Haksızlıkların yanında hakkı aramak; çölde su aramaya benzer. ‘Bulabilene ne mutlu.’
Dünya da var olan iki boyutlu gerçek, insanları da ve inançları da bir ipin uclarında çekiştirmektedir.”
Kemal B.velioğlu…

İnsanoğlu’nun istekleri de idealleri de bitmez. Sonsuz ve sürekli isteklerin, tam olarak karşılanması olanaksız. İsteklere kavuşmak için girişilen çeşitli yollarda, farklı kulvarlarda yürürüz. Ruhumuz, karakterimiz, inançlarımız, insaf ve merhametimiz ayrı ölçüler bulmaya çalışır. Acımasız davranışlar bu yüzden de doğmuştur, diyebiliriz.
Evet, bilim buna ‘eşitsizlik’ demiş, maddi bakımdan çare ve imkanlar aranmış olsa bile, inançlarımız manevi yönde ele almıştır. Madden ve mannen, bu iki olguya göre hak ölçüsünü aradığımız da: Birincisi, insan çoğalmalarına istinaden çok fazla idealizm; diğeri de çok fazla fatalizm, yani hadiselerin önceden belirlenmesi, kaçınılmaz kader ve insan iradesinin dışında tek ve tabiat üstü bir sebep, ‘alın yazısı’…