bildirgec.org

haberler hakkında tüm yazılar

Mobil cihazların haberler üzerindeki etkisi nedir?

bayilik | 02 April 2012 09:58

Mobil cihazların haberler üzerindeki etkisi nedir? ABD’de Pew İnternet Research’e yaptırılan ve direktörlüğünü Kristen PurcelFin üstlendiği araştırma, mobil teknolojilerin yaygın kullanımının haber mecralarının okunmasına ivme sağladığını ortaya koyuyor.

Şimdi hemen son dönemde nasıl çoğaldıklarını henüz kimsenin çözemediği “sosyal medya uzmanları” gibi “Bu sosyal medyanın başarısıdır” kolaycılığına kaçmayın. Çünkü mobil teknolojilerin etkilerinin çok çapraşık olduğunu lütfen dikkate alalım. Nitekim haber kaynağına (Facebook, Twitter gibi) bir durumun ya da okunulan bir makalenin linkinin yazılması eğilim halini alsa da yapılan araştırmalar sosyal ağın haber takibinde kullanımının oldukça düşük kaldığına işaret ediyor. 3 binden fazla yetişkinin iştirak ettiği araştırmada, okurların bir yayın ağına giderken bunun itibarına dikkat ettiklerini belirtmeleri dikkati çekiyor.

Facebook ya da Twitter’da kullanıcılar arasında yapılan “beğenme” ya da “tavsiye”nin okunma oranlarında önemli bir etkisinin olmaması araştırmanın en dikkati çeken bir diğer yönü. Yani üzgünüm sosyal medyacılar, bu yazıdan size ekmek yok!

Chrome OS’a son 1 ay

angelsdemos | 15 October 2010 12:29

Google‘ın yıllardan beri merakla beklenen işletim sistemi Chrome OS‘un yeni yıla kadar çıkacağı duyuruldu. Sürüm adı Chrome OS 0.9.78.1’in Chrome OS 1 olarak 11 Kasım tarihinde veya 1 ay içinde çıkması bekleniyor.

Google’ın kod sitesinde çıkış adayı başlığı (Release candidate) altında yayınlanan Chrome OS bir Google çalışanına göre 11 Kasım tarihinde yayınlanacak. Google ise bu durum karşısında net bir tarih belirtmemesine rağmen 2010 yılında yeni işletim sistemlerini yayınlayacaklarını onayladı.

Telekom sektörünün nabzını tutuyor

abidinhakki | 19 August 2010 15:02

Telekom sektörü çalışanları uzun zamandır facebook, linkedin ve twitter üzerinde fikirlerini paylaşıyor ve sektörle ilgili haberleri paylaşıyorlardı. Bu birliktelik IPHaber başlığı altında buluşarak sosyal bir platform haline geldi.


Şu ana kadar 2000’e varan sektör temsilcisinin biraraya getirdiği grup sayesinde telekom sektöründeki bütün gelişmeler ve kapalı kapılar arkasında görüşülen konular gündeme getiriliyor ve tartışılıyor.

Sosyal Medya’dan Michael Jackson Geçti

algoz | 09 July 2009 20:51

Pop’un Kralı Michael Jackson’ın ölüm haberi, dulduğu andan itibaren web kullanıcıları tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı +.Önce haber ile ilgili gerçekleri öğrenmek ve duygularını paylaşmak için gerçekleştirdikleri aramalar ve durum güncellemeleri ile Web’te (Başta arama motorları, haber siteleri ve sosyal ağlar olmak üzere) büyük bir volkan patlamasına (Google’ın ifadesiyle) sebep olan Sosyal Medya kullanıcıları, daha sonra Michael Jackson şakılarının bulunduğu mp3’lere hücum ederek, bir hafta içerisinde yaklaşık olarak 2.6 milyon download gerçekleştirdiler.

Los Angeles’taki Staples Center’da düzenlenen cenaze/anma törenine katılmak isteyenler için web üzerinden dağıtılan 17,500 adet bilete 1.6 milyon kişi başvuruda bulundu.

Google, Facebook ve Twitter gibi Sosyal Medya ortamlarında yoğunlaşan bu hareketlilik, Michael Jackson için düzenlenen cenaze töreninde de kendini gösterdi.

Staples Center’a gelemecek olan dünya üzerindeki birçok Michael Jackson hayranının töreni web üzerinden canlı olarak izleyebilmeleri için haber siteleri ve sosyal ağlar işbirliğine gittiler.
Facebook+CNN, Hulu+Fox News, Ustream+CBS News ve MySpace, töreni tüm dünyaya canlı olarak web üzerinden sundular.

bu site tutar mı?

biradamiste | 11 May 2009 10:16

merhabalar,
ben şimdiye kadar çok kişinin denediği ama bir türlü başaramadığı “türkçe digg” adayı bir site yaptım 🙂
tasarım diggten epey farklı ama mantık aynı.
populerhaberler.com
Pek umudum yok açıkçası ya , sizce bu site tutar mı? Ama belki daha önemlisi neden tutmaz?

Google Haberler Zaman Makinesi

eminfidan | 23 April 2009 23:36

Google mühendisleri yine bir yeniliğe imza atarak haberleri zaman çizelgesi şeklinde gösterebilmek icin Google News Timeline’ni yaratti. şimdilik googlelabs içerisinde ve yalnızca ingilizce olan sitede arama gecmisi yapmak istediginiz gazete, dergi, TV showu gibi bir cok farklı seçenek bulabiliyorsunuz. Isterseniz resimlere göre haber aramasi bile yapabiliyorsunuz. Ayrica haberleri; günlük, haftalık veya aylık olarak ta gorüntüleyebiliyorsunuz. Google mühendislerine tesekkür ederek en kısa sürede Türkçe versiyonunu da bekliyoruz.

Google Haberler Zaman Makinesi
Google Haberler Zaman Makinesi

Ayrintili bilgiyi bu baglantida bulabilirsiniz

Web Tasarımcıları ve Geliştiricileri İçin 160 Rss Adres

filezza | 07 April 2009 21:35

160+ RSS Feeds For Web-Designers And Developers
160+ RSS Feeds For Web-Designers And Developers

Web tasarım konusunda kendinizi geliştirmek veya yeniliklerden haberdar olmak istiyorsanız. Web tasarım, grafik tasarım, css, html gibi ana konuların işlendiği, aşağıda listesi bulunan 160 rss besleme adresini takip edebilirsiniz.

Blog Theme Machine – Bloglar İçin Özel Tasarımlar

Blog Theme Machine

465 Berea Street – Web Standartları, Erişilebilirlik ve Kullanışlılık Makale ve Haberleri

465 Berea Street

CSS Newbie – Web Geliştirme Rehberleri, İpuçları ve Teknikleri

CSS Newbie