bildirgec.org

gümüş hakkında tüm yazılar

Umut Dolu Bir Geleceğin Altın Kanatlı Meleklerine…

firatocal | 04 August 2010 17:11

Tarih yazarak 20. Avrupa Atletizm şampiyonası‘ nın fatihi olan atletlerimiz Türkiye ‘ ye dönüşlerinde kahramanlar gibi karşılandı… Ne de çok özlemişiz gurur dolu zaferleri…

Özellikle bayan sporcularımızın göğsümüzü kabartan başarılı sonuçlara imza atmaları , beylik haber başlıkları olmasının ötesinde , sporla alakaları olsa da olmasa da , 7 den 70 e tüm halkımızın dikkatini çekmeyi ve onlardan destek görmeyi başardı… Anadolu ‘ nun cefakar kadının kürsüde başı dik bir şekilde temsil edilmesi herkes tarafından fazlasıyla özlenen bir manzaraymış…

Müsabakalarda , haberlerde ve spor programlarında doyasıya izledik altın , gümüş kadınlarımızı… Spora bakışımızı değiştirmek , olimpik dallarda başarılı olarak sporcu ruhunu yakalamak için yıllardır sürdürülen çabalara inanılmaz bir katkıdır onların zaferleri…

Geleceği yeniden yaratacak , toplumun hassasiyetlerine el verecek atılımlar sizlerin zaferlerinizden güç alacak… Sizler umut dolu bir geleceğin altın kanatlı meleklerisiniz… Sağolun , varolun… Sevgi ve Saygılarımla… Fırat Öçal

TEL KIRMA

akoni | 12 August 2009 11:26

Parmakların kumaşla dansı: Karadeniz Bölgesi ve özellikle de Bartın’daki kadınlarımız, sabır isteyen tel kırma sanatını duygularının dili olarak görüyor; anlatamadıklarını, dileklerini ve sıkıntılarını kumaşa özenle işliyor. Bu nedenledir ki el emeği göz nuru tel kırma, kadınlar arasında yaygınlaşıyor, anlatılamayanlar paylaşılıyor…

Tel kırma, zevkli işlemesi, kendine özgü tekniği, akıcılığı, ışıltısı ve otantik görselliğiyle hemen kendini fark ettiren, bize ait olan asil bir sanat… Hayal gücüyle şekillenmiş, tasarlanmış desenleri olan tel kırma, aileden aileye geçen, kültürümüzü yansıtan bir özelliğe sahip…

Efsanenin Devamı: Nokia 6600i Slide

geceyazankedi | 13 July 2009 09:46

Efsanenin ismini yaşatıp yeni bir üye yaratılabilir mi? Emin olmamakla birlikte Nokia’nın 6600‘ın model numarasını bir kez daha kullandığını görmek dahi nostalji yaratıyor 3-4 sene öncesine dair.

Şirketin yakın zamanda tanıtımını yapmış olduğu Nokia 6600i Slide, şimdilerde piyasalara çıkabilmek için gün sayıyor. Nokia’nın sevmediği bir konu olarak bildiğimiz kızaklı telefonlar çeşit olsun diye mi bilinmez ama bu modelde kullanılmış. Zarif görünümünün eşliğinde sağlam dış yapıyla üretilmiş bu telefonun sanılanın aksine sadece görüntüden ibaret değil. Birçok telefonda 3.2mp ile sınırlı tutulan kamera özelliği 5mp gibi çok iyi bir değerde seçilmiş. Gümüş ve siyah renk seçenekleriyle sunulmuş telefonun teknik özellikleri ise bol ve nitelikli :

kurukafa zerafeti

nazokiraze | 01 May 2009 10:01

Kuru kafa temalı aksesuarlar yıllardır belli bir kesim gençlerin kullandıgı sevilen aksesuarlardır. Bildigimiz gibi genellikle gümüştürler ve kafatası şekillerinden oluşurlar.
Değişen hayat şartlarıyla birlikte kafatası temalı yüzükleri artık pırlanta,elmas,zümrüt olarak ta kullanabiliyorlar.Hem ille kafataslı takı takan kişiler siyahlar mı giyinmek zorunda, bakınız gayet zarif duruyorlar.Çiçeklisi bile var.Eskiden beri var olan gümüş dışındaki kafatası temalı takılar ,şimdilerde çok daha yaygın olarak tasarlanıyor, pek çok sıradışı modellerle karşımıza çıkıyorlar.

Kaybolan Değerlerimiz, Birer Birer İniyor Sahneden…

| 05 January 2009 10:20

Tüketim toplumu olduk. Tarihte işlenmiş eski değerlerimizin yerine, yeni teknoloji yöntemlerini tercih eder olduk. Öyle bir zaman dilimini yaşıyoruz ki, teknoloji başımızı döndürüyor. Geleneksel yöntemlerle yapılan sanat ve zanaatlara taleplerimiz giderek azalıyor. Bir zamanlar, göz nuru ve alın teri ile harmanlanmış mesleklerimiz ve dünden gelebilmiş zanaatçılarımız vardı; cam, çini, taş, ahşap oymacılığı, telkârî işçiliği, kutnu bezi dokumacılığı ve diğer dokumalar gibi zanaatları yaşatan ustalar ise bugün giderek çekiliyor sahneden…

TAŞA HAYAT VERENLER(Taş İşçiliği): Bir zamanlar, taşa ruh kazandıran, taşı bir dantel gibi işleyen ustalarımız vardı. Zanaatçılar, blok şeklindeki taşları, özel yontma işlemleriyle el emeği, göz nuru ile bezer ve bir eser ortaya çıkarırdı; çeşmeler, şömineler, aynalar, masalar, dış cephe kaplamaları(oymalı sütunlar, nişler, kapı ve pencere söveleri, tavan süslemeleri vs…) ve diğer ürünler…
Günümüzde, tarihin derinliklerinde kaybolan taş ustalarının, ellerinin kıvrımlarını ve alın terlerini, Mimar Sinan imzalı bir caminin duvarlarında ya da başka tarihi yapının içinde hissederiz. Türkiye’nin belli bölgelerinde, özellikle İç Anadolu ve Ege Bölgelerinde az sayıda bu zanaata ve zanaatçılara rastlamak mümkündür.

ÇİNİCİLİK: Çinicilik dendiğinde İznik Çiniciliği akla gelir. İznik çiniciliği, 16.yy’ da en parlak ve en görkemli dönemini yaşamıştır. Bugün ise İznik’te bu geleneğe gönül vermiş az sayıdaki ustalarla, çinicilik devam ettirilmeye çalışılıyor. Atölyelerinde, geleneksel tekniklerle ve butik çalışan çini ustaları, kullandıkları turkuvaz, firuze, yeşil, sarı ve kahve renkleri içeren sırlarla imzalı işler çıkarıyorlar.

GÜMÜŞ

teacher07 | 31 December 2008 09:00

Gümüş, günümüzde aksesuar olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Ayna ve boya yapımında, fotografçılıkta, bazı ilaçların yapımında da kullanılmaktadır. Bir gram gümüşten, iki kilometre uzunlığunda ince tel çekilebilmektedir. Acil durumlarda, deniz suyundan içme suyu elde etmekte de kullanılmaktadır. Asil bir maden olarak nitelnmektedir. Yumuşak olduğu için onu işleyene kolaylık sağlamaktadır.

Altın ve bakırdan sonra keşfedilen gümüş, MÖ. 3000′ li yıllarda Mısırlılar, 2500’lü yıllarda Çinliler ve Persler tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Gümüş, dünyanın birçok yerinde az miktarda bulunmaktadır. MÖ. 800 yıllarında Nil Nehri çevresinde para olarak kullanıldığı bilinmektedir. Romalılar tarafından işlendiğinden, Atina’daki gümüş madenlerinden söz edilmektedir. Altınnın tersine, uzun süre toprak altında kalan gümüş, asitten etkilenerek kolayca bozulabilir. Bu yüzden eski eserlerde, gümüş eser fazla bulunmamaktadır. Günümüze kadar ulaşan ilk gümüş obje, Beycesultan’da (Denizli) bulunan “Bakır Çağı” na ait bir yüzük gösterilmektedir. Türkler’in de; Orhun bülgesinde, Altay ve Tanrı dağlarında yapılan kazılarda, gümüş işlerine rastlanmaktadır.

Şamdan

07ebru | 02 September 2008 12:04

Romantik evlerin ve gecelerin vazgeçilmezidir. Bazen bir kemanın yanında bazen bir piyanonun üzerindedir. Ortamın güzelliğine, güzelliği ile katkı saylayan şamdanın kullanım tarihi çok eskilere dayanmaktır. Estetik kıvrımları ile ilk dikkati geçen dekoratif ürünlerin başında gelir.

Fizik Olimpiyatları 2008-Vietnam

Culture Orange | 31 July 2008 10:50

Dünya çapında 39.su düzenlenen Uluslararası Fizik Olimpiyatları‘nda derece yapan 3 öğrencimiz var. 82 ülke katılımı ile gerçekleşen olimpiyatlarda TUBİTAK’ın belirlediği Fizik Milli Takımlarında yer alan İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Aykut Argun, Bursa Anadolu Lisesi öğrencisi Vedat Özkan ve İstanbul Fatih Koleji’nden Hakan Atakişi dereceye girdiler.

fizik sınıfları
fizik sınıfları

Aykut Argun birinci olarak altın madalya alırken Hakan Atakişi ve Vedat Özkan ise ikinci ve üçüncü oldular.20-29 Temmuz tarihleri arasında Vietnam’da yapılan olimpiyatlarda daha öncede Türkiye dereceye girmişti.

Bir Web Browser Oyunu – Oligopoli.net

Redingot | 24 June 2008 11:24

Oligopoli.net, internet üzerinde oynanan bir web tarayıcı oyunu.

oligopoli bir stratejik ekonomi oyunu
oligopoli bir stratejik ekonomi oyunu

Oyunu açıklamadan önce oligopoli nedir ona bakalım. İngilizce oligopoly olarak geçen kelimenin türkçe kullanımı oligopol veya TDK‘daki anlamıyla azel olarak geçiyor. Piyasaya tek bir firmanın hakim olmasına tekel (monopol) derken, piyasaya sadece birkaç firmanın hakim olmasına oligopol diyoruz.

Elmas satranç takımı

AntiHumanIST | 16 May 2008 11:35

İşte dünyanın en pahalı oyuncakların birisi.1,168 gram 14K altın ve 187 gram gümüş ile 9,900 kıymetli taştan oluşan bu set krallara layık. Siyah ve beyaz elmaslarla süslenen bu set dünyanın en iyi satranç ustalarını buluşturmayı hakediyor. Beyaz ve siyah elmaslar toplam 186.98 karat ağırlığında.Bu takıma sahip olmanın bedeli 100,000$ olarak açıklanmış.