bildirgec.org

gübre hakkında tüm yazılar

Gübre Yapan Robot Köpek

theturkswe | 07 May 2009 11:25

Robot Köpek SUM
Robot Köpek SUM

Robotlar artık evlerde daha fazla görev alıyor.
İşte bir robot köpek, bu köpek organik ev çöplerini ve ev hayvanlarının atıklarını kompostluyor.
Çevre dostu olan bu köpek, evdeki bitkilerinizde kullanmak için kendi gübrenizi yapmanızı sağlıyor.
SUM ismi verilen bu robot köpek günde toplam 600gr-1000gr arası atık ve çöp yutabiliyor.
Köpeğin içinde bulunan kompost sıvısının 4 ayda bir değiştirilmesi gerekiyor. Bu sıvı ayrıca köpeğin kötü kokmasını da engelliyor.
Böyle bir köpeğe sahip olmanın bedeli yaklaşık 700 €

Kaynak: 1 2

0,40 m2‘lik Bir Alanda 50 kg Patates Yetiştirme Tekniği

dizzydazzy | 29 April 2009 09:56

Bildiğiniz üzere patates en besleyici ve sağlıklı besinlerden biridir. Bu dosyada küçük bir alanda nasıl çok miktarda patates yetiştirebiliriz onu inceleyeceğiz.

Bu özel tekniğimize geçmeden önce patates yetiştirmekle ilgili temel bilgileri öğrenmekte fayda var.

• Patates bitkisinin dikimi için toprağın 8-10 derece sıcaklıkta olması gerekir. Bu sıcaklık bölgelere göre değiştiğinden, patates Türkiye’nin değişik yerlerinde Şubat ayının başından itibaren dikilmeye başlanır. Bazı bölgelerimizde bu süre Mayıs ayına kadar devam eder. Bölgenizdeki patates ekiminin zamanını İl Tarım Müdürlüklerine sorarak öğrenebilirsiniz veya hava durumlarını takip ederek kişisel kararınızı verebilirsiniz. Patates verimliliği farklı da olsa ülkemizin hemen hemen her yerinde yetişebilir.

• Patates, fazla bakım isteyen bir bitkidir. Bu yüzden belirli aralıklarla patateslerimizin çevresinde çıkan yabancı otları tırmık veya elimiz ile temizlemeliyiz.

• Patates bitkilerinde su ihtiyacı alt yapraklardaki solma ve sararmayla kendini belli eder.

• Tohum olarak kullanacağınız patatesleri büyük patateslerden seçmeye özen gösteriniz. Ayrıca kestiğiniz her parçada en az iki adet göz bulunmasına dikkat edin.

Patates Gözleri
Patates Gözleri

• Kestiğiniz patateslerin açıkta kalan kısımlarını una bulayarak, bakterilerden gelen etkileri azaltmış olursunuz.

• Yetiştirme dönemi boyunca birkaç defa standart çiftlik gübresi kullanmanız üründen alacağınız verimi artıracaktır. 0,40 m2’lik bir alanı bir kere gübrelemek için yaklaşık 1kg gübre yeterlidir.

• Düzenli sulamayı ihmal etmeyiniz böylece bitkilerinizin toprağı, belirli bir nem seviyesinde tutulmuş olur.

• Patatesleri uzun yıllar boyu aynı alana dikmeyiniz veya bu sistemimiz için sürekli aynı toprağı kullanmayınız. Aksi takdirde hem veriminiz düşecek hem de patatesiniz değişik hastalıklara maruz kalabilecektir.

Bok

mansonilized | 12 May 2008 11:21

Bok vücudun tamamen kendi tasarımı olan harika bir şeydir. İlk bakışta kokusu, rengi, duruşu ve vücuttan çıktığı garip yer itibarı ile çoğumuz ondan nefret ederiz. Dürüst olayım ben de böyle düşünürdüm. Ta ki onu yıllarca göz ardı ettiğimi anlayıp hakkında etraflıca düşününceye kadar.

Yurdumuzda çok güzel besinler vardır. Limonlu cheesecake olsun, kuru soğan olsun, patlıcan kebabı olsun, midye dolması olsun, tuzlanmış ve haşlanmış taptaze mısır koçanları olsun bu güzel besinlerimizi hepimiz çok severiz ve yeriz. Yurdumuzun besinleri çok lezzetlidir. İşte bu güzel besinleri yedikten sonra elbette az bir esnekliğe sahip olan ama temelde belli bir yanılma payı dışında sabit hacim sahibi vücudumuzun bunları bir şekilde dışarı atması gerekir ki işte güzelce işlenip etinden sütünden ve hatta yününden yararlanılmış bu besinler anüs/ makat/ kıç ( çok afedersiniz!) dediğimiz müstesna organımız tarafından bağırsaklarımızın yapmış olduğu peristaltik hareketlerin de yardımı ile dışarı atıldığında oluşan ürüne bok denmektedir. Peristaltik hareket nedir; bağırsakların bir solucanın kasılıp gevşeyerek ilerlemesi gibi kendinden bir ileri itme hareketi oluşturmuş olduğu durumdur. Gelelim boku bu yazıya konu eden çok kullanılabilirlik ve işe yararlılık hallerine.

Yeni Nesil Çöp Kutusu

| 24 February 2008 13:41

geri dönüşüm kutusu

geri dönüşüm kutusu
geri dönüşüm kutusu

Hayır bu bir bilgisayar kasası değil. Mutfakta kullanılabilecek bir çöp kutusu. Ancak bazı özel güçlere sahip bir çöp kutusu. Bir geri dönüşüm kutusu olarak işlev gören bu kutu size attığınız organik çöpleri 2 hafta içinde gübre olacak şekilde geri veriyor. Ayrıca evdeki köpeğinizin şahane yemeği de hazır oluyor. 1 ay içinde yaklaşık 55 kg çöpü geri döndürebiliyor.

geri dönüşüm kutusu
geri dönüşüm kutusu

Peki kokuya nasıl katlanacaksınız. Bu konuda da birşeyler düşünülmüş tabi. İçindeki özel koku giderici sistem sayesinde artıkların kokuları sizi rahatsız etmiyor. kaynak 1 2

Gübre Değirmeni

knemo | 04 December 2007 12:20

San Fransisco’lu aktivist çevreci ve mühendislerin bir araya gelmesiyle kurulan NautureMillşirketinden geri dönüşüme yönelik bir zamazingo: Gübre Değirmeni.

NatureMill
NatureMill

Organik ev atıklarını biriktirererk gübre yapmaya yarayan bu alet sayesinde yemek artıklarını faydalı bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
Üst bölmeden boşaltılan atıklar öğütüldükten sonra ısıtılıp, filtreden geçirilerek koku ve kurtçuklardan arındırılıyor ve alt çekmecede gübre olarak kullanıma hazır hale geliyor.

bedeva enerji

biliktu | 05 March 2007 21:04

Aslında okadar çok altarnatif enereji kaynaklarımız varki farkında değiliz. Bunlardan biride Biyogaz, hayvancılıkla uğraşanlar basit ve ucuz bir yöntemle enerji ihtiyaçlarını giderebilirler. Biyogaz üretip bunuda elektiriğe, ısıya,mekanik enerjiye çevirmek aslında gayet basit, her köye küçük bir tesis kurulsa belkide tüm enerjimiz bedavaya gelir. Biyogaz daha çok hayvan gübrelerinden üretilebildiği gibi çeşitli bitkilerdende üretilebilmektedir.