bildirgec.org

google zeitgeist hakkında tüm yazılar

Google Zeitgeist 2010

guttsay | 13 December 2010 09:32

google’ın her senenin sonunda yayınladığı *** zeitgeist listesini bu sene de yayınladı. google zeitgeist 2010 ile 2010 yılının aranma oranı en hızlı yükselen ve en hızlı düşen kelimeleri bir araya getirilmiş.

diğer senelere göre bu sene “en önemli kürel olaylar” başlağı altında bütün dünyayı etkilemiş 5 olaya yer verilmiş ve harita üzerinde aranma oranları gösterilmiş. bunlar:
1. Dünya Kupası Güney Afrika
2. Olimpiyatlar Kanada
3. Haiti Depremi Haiti
4. Meksika Körfezi’ndeki Petrol Sızıntısı Meksika Körfezi
5. Kül Bulutu İzlanda

google’da dünya çapında yapılan aramalara baktığımızda 2010 senesinde ani yükselişe geçmiş veya popüler kişileri, siteleri ve ürünleri görüyoruz.
google’da 2010 yılında en hızlı yükselen kelimeler şöyle:

  1. chatroulette
  2. ipad
  3. justin bieber
  4. nicki minaj
  5. friv
  6. myxer
  7. katy perry
  8. twitter
  9. gamezer
  10. facebook

google’da popülerliğini en çabuk kaybeden aramalar ise şöyle listelenmiş:

Google Zeitgeist 2008

muratcevikgs | 15 December 2008 10:15

Google Zeitgeist 2008
Google Zeitgeist 2008

Google 2008 yılının son 11 ayına ait arama istatistiklerini Google zeitgeist 2008 başlığı adı altında yayımladı. Google Zeitgeist 2008’i şimdi ayrıntılı olarak inceleyelim.

İlk olarak Dünya da en hızlı artan aramalar diye baktımızda  karşımıza gelen listede 2008 yılına etki eden olaylar, organizasyonlar ve kişiler var. Ayrıca burada gözümüze çarpan aramalar yerel sosyal ağların da bu listede yer alması bunlar; tuenti,Nasza-klasa,Wer-kennt-wen*1

 Dünyada En hızlı aratan aramalar:

DÜNYADA EN HIZLI ARTAN ARAMALAR
DÜNYADA EN HIZLI ARTAN ARAMALAR

“Kalbim kadar temiz internet” kampanyası

ikonoklast | 30 March 2007 10:27

internete bağımlandım
internete bağımlandım

İnternet son dönemlerde meydana gelen bilumum yasadışı çocuk ve yetişkin pornosu dağıtımı, suikast ve cinayet şebekelerin kurulması, chat odasında tartışıp sokak ortasında birbirini katletme gibi olaylar yüzünden günah keçisi haline geldi. Başbakanımız, Sabah Gazetesinin düzenlediği “Temiz İnternet” kampanyası konferansında çocuklara ve gençlere “İnternete yanınızda aileniz olmadan girmeyin.” şeklinde uyarıda bulundu. Evet, çözüm budur. İnternetin girişine bir tabela asarız, “18 yaşından küçükler velisi olmadan giremez.” diye. Olur biter.

İnternette milyonlarca site var, çoğunun içeriğini ticaret veya cinsellik oluşturuyor. En çok tıklananlar da bu tür içeriğe sahip siteler. İnsanların çoğu internete girince ya tüketimi, ya cinsel dürtülerini kovalıyor. Zaten başka türlü olmasını beklemek saçma. İnsanların en çok kışkırtılan istekleri tüketim ve cinselliğe yönelik. Bir de ünlülere tapınma kültünü besleyen siteler var ve zaten ünlüler, ticareti canlandırmak, cinselliği de satılacak bir şey haline getirmek için aracılık yapıyorlar. Ne yaparsınız, çoğunluğu da bilim insanları, araştırmacılar oluşturmuyor. Çoğunluk her konuda açgözlülüğünü doyurmak gibi boşuna bir didinme içinde, her türlü maymunluğu yapmakla meşgul. O yüzden de çoğunluğun ilgilerine hitap etmek isteyenler, Beyonce Knowles’in sex hayatı, Paris Hilton’un iç çamaşırları, Anna Nicole Smith’in bilmemnesi, ucuz, bedava ve kelepir, yepyeni ve en havalı ıvırzıvırlara dair içerik sağlıyor.

Google Zeitgeist – Around the World neden güncellenmiyor ?

nahnu | 18 March 2006 17:57

Arama motoru Google en çok sorgu yapılan kelimelerin istatistiklerini tutup bunları yayınlıyor, bu bir çoğunuzun malûmu, Google Zeitgeist.

Mesela, geçen senenin istatistiklerini “2005 Year-End” başlığı altında; World Affairs, Nature, Movies, Celebrities ve Phenomena kategorilerinde incelemişti, filan.

Google Zeigheist haftalık güncellenmesine rağmen, Tüm dünyada yapılan aramaların bulunduğu “Around the World” hâlâ kasım 2005 tarihli. Bu listede Türkiye de var. Neden güncellenmiyor acaba burası ?

Merak ettiğim diğer konu ise, bunun Google ADsense ile bir alakasının olup olmadığı.

current.tv

azurenus | 04 August 2005 14:41

current.tv televizyon izleyicilerinin ürettiği video parçacıklarını televizyonda izleme şansı vermeyi hedefleyen bir firma. google ile işbirliği yapmışlar. video parçacıkları, google’ın [en çok arananlar] verilerini kullanacak ve insanların o günlerdeki meraklarını yansıtacak. bu parçacıklara bu nedenle [google current] diyorlarmış.

[current.tv]