bildirgec.org

google talk hakkında tüm yazılar

FringOut Andorid’e Skype’nin yerine geçmeye geliyor.

dextarus | 04 November 2010 17:37

Androidmobil işletim sisteminde VoIP programlar konusunda Skypeliderliğini sürdürürken sahaya yeni bir oyuncu daha geldi, fringOut.

FringOut
FringOut

Skype‘nin aksine FringOut eski Android sürümlerinde bile çalışmakta. Skype en az 2.1 sürümünde çalışırken FringOut 1.6 sürümünde bile çalışabiliyor. Ve Skype’den üstün kılan bir özelliği ise 3G de çalışabilmesi. Bilindiği gibi Skype sadece WiFi bağlantıda çalışabiliyor.
Program Yahoo, ICQ, AIM, Facebook, Twitter, Windows Live ve Google Talk bir çok mesajlaşma platformunu destekliyor.

Tarayıcı üzerinden msn, facebook, google talk, icq, aim, yahoo messenger hepsi bir arada . (Web Tabanlı Anlık Mesajlaşma)

delifisek2000 | 19 October 2010 17:57

eBuddy, internet üzerinden hiç bir programa ihtiyaç duymadan, sadece tarayıcımız aracılığıyla msn messenger, facebook, google talk, icq, yahoo messenger platformlarına bağlanabilmemizi sağlar.

E-buddy e üye olarak tek e-buddy hesabı üzerinde aynı platformdan birden fazla hesap açabilir yada farklı platformdaki kişilerinizi tek pencereden görebilirsiniz…

http://ebuddy.com/

Skype Ve Facebook Ortaklığı

runnaal | 29 September 2010 21:15

Herkes bu anlaşmanın Google Voice ile yapılacağını düşünürken. Facebook Sesli Sohbet eklentisini Skype ile gerçekleştirmeye karar vermiş.

Kaynaklara göre Facebook ve Skype, Sesli sohbet ve Facebook SMS eklentilerini içeren geniş kapsamlı bir ortaklığın altına imza atmışlar.

Skype 5.0 Beta sürümü Facebook bağlantılı olarak bir kaç hafta içinde satışa sunuluyor. Bu yapılan anlaşma iki şirket için de karlı gözüküyor. Gma l’in sohbet yetenekleri ve Google Talk‘ın sesli ve görüntülü sohbet yetenekleri olduğu düşünülürse Facebook’un bu eklentiyi yapması şart olmuştu. Aynı zamanda Skype içinde Facebook’dan gelecek olan 500+ milyon kullancı ile kullanım tabanını genişletebilecek. kaynak

Chrome’un En Popüler Eklentileri

angelsdemos | 31 December 2009 11:54

Chrome oldukça yeni ve popüler bir tarayıcı. Geliştirilmesini hala sürdüren Chrome‘un oldukça kullanıcısı bulunmakta. Fakat firefox kullanıcıları genellikle firefox’taki eklentiler için Chrome’a geçmekte zorlanıyordu. Bu yüzden Google, Chorome üzerine eklenti kurmaya izin verdi. İşte firefox’tan vazgeçmenizi sağlayacak Chrome eklentileri;

XMarks

XMarks, tarayıcılar arasında yerimi transferi yapmanızı sağlayan bir eklenti. Günümüzde birçok internet kullanıcısı tek tarayıcı yerine birden fazla tarayıcı kullanabiliyor. Ayrıca birden fazla bilgisayar kullanımıda oldukça yaygın. Bu gibi durumlarda yer imlerinizi herhangi bir tarayıcıdan Chrome‘a aktarabilir ya da diğerlerine chrome’dan aktarım yapabilirsiniz. Firefox‘ta Foxmarks adından bu eklentiye benzer bir eklenti bulunuyor.

Gmail’in bilinmeyenleri

RfN | 11 December 2009 15:49

Gmail çoğumuzun kullandığı, basit ara yüzüyle Google geleneğini devam ettiren arama tabanlı bedava bir e-posta servisi. Kullanıcılarına yaklaşık 5GB’lık kullanım alanı sunan Gmail’in basit görüntüsünün ardında yatan özellikler ise azımsanacak gibi değil.

  • Gmail’i diğer bedava e-posta servislerinden ayıran en büyük özelliklerinden biri POP3 desteği olması. Bu destek sayesinde Gmail, sadece internet tarayıcınızdan girebileceğiniz bir servis olmaktan çıkıp, Outlook ve benzeri e-posta istemcileriyle, iPhone, Blackberry gibi akıllı telefonlarla eşzamanlı kullanabileceğiniz bir e-posta servisi haline geliyor.
  • Gmail’in bir diğer özelliği de servise entegre anlık mesajlaşma özelliğinin bulunması. Bu özellik sayesinde Gmail’de hesabı olan herkes birbiriyle yazılı, görüntülü veya sesli sohbet edebiliyor. Google talk gibi ekstra programlar sayesinde bu özellik msn benzeri bir kullanıcı deneyimi sunuyor.
  • Gmail’de ekte gelen dosyaları görmek de çok kolay. Google Docs’un desteklediği dosya formatlarını (Word, Excel, PowerPoint PDF vb. gibi), internet tarayıcınızda, hiçbir ekstra programa ihtiyaç duymadan görebiliyorsunuz.
  • Gmail, diğer e-posta hesaplarını da kendi içine aktarabiliyor. Ayarlar>Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemleri seçeneğini kullanarak diğer e-posta hesaplarınızı kolaylıkla Gmail’e aktarabiliyorsunuz. Hesaplarınızı aktardıktan sonra Gmail üzerinden diğer e-posta adreslerinizle de gönderim yapabiliyorsunuz. Google Email Uploader programıyla bilgisayarınızdaki adres defterinizi ve e-postalarınızı gmail’e aktarabiliyorsunuz.
  • Gmail’deki arama özellikleri benzerlerinden çok üstün. Bir kişiden gelen e-postayı aramak için arama kutusuna “from:” yazıp kişinin ismini yazabilir, “has:attachment” yazarak sadece eki olan dosyaları bulabilir, “in:” komutuyla sadece istediğiniz klasörler içinde arama yapabilir, “subject:” komutuyla ise e-postanın konu kısmında arama yapabilirsiniz. Bu komutların hepsini ayrı ayrı veya aynı anda da kullanabilirsiniz. Örnek verecek olursak, Hasan adında bir arkadaşımızın gönderdiği konusu “proje dosyaları” olan ekli bir e-postayı arıyorsanız, “from:Hasan in:inbox subject:proje dosyaları has: attachment” komutlarını bir arada kullanabiliriz. Diğer arama komutlarını buradan görebilirsiniz.
  • Gmail düşük bağlantı hızlarını ve donanımı düşük bilgisayarları da düşünüyor. Gmail’i daha hızlı çalıştırmak için sayfanın en altındaki “Temel Html” seçeneği aktif edilebiliyor, böylelikle sayfa maksimum hızda çalışıyor. Aynı zamanda Ayarlar>Labs kısmından klavye kısayolları etkinleştirilebiliyor ve bu sayede servis daha hızlı kullanılabiliyor.
  • E-posta’larınız hangi kaynaktan spam listelerine geçiyor diye öğrenmek veya kişilere göre e-postalarınızı özelleştirmek için de Gmail’in bir yöntemi bulunuyor. Bir web sitesine veya kişiye e-postanızı vermeden önce, e-posta adresinizin “@” işaretinden önce “+” ile başlayan kelimelerle özelleştirme yapabiliyorsunuz. Örneğin “Gittigidiyor.com” web sitesine kayıt olurken [email protected] yerine [email protected] şeklinde bir e-posta adresi verebilir. Bu sayede size gelen e-postaları kaynağına göre ayırabilir veya gelen bir spam mesajın hangi siteye verdiğiniz adresten geldiğini öğrenebilirsiniz.

Gmail sürekli yaptığı güncellemelerle, kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Burada saydıklarım dışında birçok özelliği daha bulunan Gmail’de hala hesabınız yoksa buradan devam edebilirsiniz.

BİZİ DİNLEYEN VİRÜS

SERKANEHIR | 01 November 2009 12:29

Günümüz Dünyasında Teknoloji ve İnternet alanında inanılmaz bir hızda değişim ve gelişim yaşanmakta. Bu değişim ve gelişmeler insanların dolayısıyla kullanıcıların yararına olup, hayatı daha kolay, daha eğlenceli vs. bir hale getirme yönünde olduğu gibi tam tersine kötü niyetli ve bize, teknolojik araç ve gereçlerimize, iletişimimize…(bu listeyi daha çok uzatabiliriz aslında) zarar vermek yönünde de olabiliyor.
Nitekim Dünyanın en önde gelen bilgisayar-bilişim güvenlik firmalarından Symantec, bilgisayarda yapılan konuşmaları kayıt altına alan bir virüsün varlığını açıkladı. Symantec in açıklamasına göre bu virüs programı ya da VoIP (Voice over Internet Protocol) ile sesli görüşme yapan kullanıcıların konuşmalarını Mp3 formatında bilgisayara kaydederek çalıyor. ERA IT Solutions şirketinde yazılım mühendisi olarak çalışan Ruben Unteregger tarafından yazılan virüs ingilizcede “wiretap trojan” (telekulak virüs) diye adlandırılıyor. Bu virüsün 480 milyon kullanıcısı olan ve her geçen gün büyüyen kullanıcı kitlesinden dolayı Skype’ı hedef aldığı bildirilmiş. Peki bu ne anlama geliyor? Skype ı hedef alan bir virüs aynı şekilde diğer milyonlarca insanın kullandığı konuşma programlarınıda hedef alabilir ya da başka programlar için benzer bir başka virüs üretilebilir.
Şunu anlıyorum ki bu virüs programlarının önüne geçmek neredeyse imkansız. Çünkü ne kadar önlem alınırsa alınsız öyle ya da böyle bilgisayarlarımıza giriyorlar. Çünkü her yerdeler…Ama virüslere karşıda tamamen korunmasız değiliz..Şöyle ki gerekli araştırmaları yaparak bilgisayarınıza güçlü ve kullanışlı bir antivirüs programı kurabiliriz. Bu programı sık sık güncellemek ve internette gezinirken her önümüze gelen siteye tıklamamamız gerekiyor. Virüslerden korunmayla ilgili en kısa zamanda kapsamlı bir araştırma yapacağımı ve bu yöndeki bilgilerimi burada sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağımı belirtiyor, saygılarımı sunuyorum…
kaynak:http://www.teknoportal.gen.tr/haber_detay.asp?haberID=1413

Sitenizi Bütün Browserlarla Test Edin..!

ezoryak | 15 September 2009 11:15

web sitesi tasarlarken en çok yaşadığımız sıkıntı hiç şüphesiz browser uyumsuzlukları.

özellikle ie her sürümünde kendi ile çelişkiye düşen bir yol izlediği için bizleri delirtmeye devam ediyor.

en çok kullanılan  browserlar
en çok kullanılan browserlar

bugüne kadar IETester programını kullanıyordum. her ne kadar faydasını görsemde sürekli verdiği js hataları neden ile bu program beni çıldırtıyordu. üstelik sadece ie browserları test edebiliyordum. oysa firefox 2.0, firefox 3.0, firefox 3.5, safari 3, safari 4, opera 9, opera 10, google chrome tarayıcılarını da test etmek istiyordum.

gerçi her tarayıcının güncel bir sürümünü bilgisayarıma yükleyip test edebilsem de farklı sürümlerde çakışma sorunu yaşıyordum.

sonunda bir site online olarak bu sorunumu çözmemi sağladı. spoon.net