bildirgec.org

google analytics hakkında tüm yazılar

Google Analytics’in En Güçlü Rakipleri!

Pretium | 02 March 2011 13:45

Google Analytics en çok bilinen istatistik servislerinden birisi. Google Analytics tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek ölçüde olsada ona alternatif olabilecek bir çok servis bulunmakta. İşte bu servislerden en çok kullanılanları.

Mint

Mint
Mint

İstatistik servislerinden kullanan insanların büyük bir çoğunluğu Google Analytics yerine Mint’i tercih ediyor. Bunun nedeni Mint Google Analytics’in tam tersine servis sağlayıcı firmanın değil, sizin kendi hostunuzda barındırılıyor. Bu sayede Google Analytics’e göre üzerinde daha çok kontrol sahibisiniz. Mint’in arayüzü oldukça sade ve kullanımı kolay, yani kullanmaya değer bir uygulama.

Ücret: 30$ (site başına)
WordPress Eklentisi: Var
Mobile Uygulama: 3. Parti iPhone Uygulaması
Anlık Güncelleme: Var
Gereksinimler: Hosting Alanı (PHP, MySQL)
Geliştirici: Shaun Inman

Affiliate Marketing Yol Haritası 2

themerlin | 30 October 2010 15:56

Keyword araştırması yaparken google’ı kullanabilirsiniz. Keywordtool bu iş için iyi. Ancak bir de şöyle düşünün. Siz nasıl arardınız?

Poker kartları için arama yapacaksınız. “Bicycle poker kartları en iyi fiyat.” Bu şu an aklıma gelen bir örnek ve diğer insanlar da aramaları bu şekilde yaparlar. Daha sonra ise Google Analytics’ten istatistiklerinize bakarken rastlayacağınız, size ulaşılan arama kelimelerini ekleyebilirsiniz.

Free trafik denilen bir kavram var. Önde gelen satış ortaklarının çoğu bile trafiğe ve reklama fazla para harcamıyor. Bazıları hiç harcamıyor. Başlangıç aşamasında zaten bu konuya para yatırmanıza gerek yok. Facebook var. Facebook’ta bir sayfa kurarak ve 30 kişiyi ekleyerek bunun çığ gibi artmasını sağlayabilirsiniz. Bu otuz kişinin duvarlarında her şey onların da arkadaşlarına gözükecektir.

Interaktif galeri uygulaması: SlickGallery

angelsdemos | 05 October 2010 09:32

SlickGallery, oldukça kolay kullanılabilen ve birçok özelliği bulunan bir jquery & php galeri uygulamasıdır. Tamamen interaktif olarak hazırlanmış bir galeri uygulaması olan SlickGallery ile resimlerinizi kategorilize edebilir, Slayt gösterileri ile ziyaretçilerinize gösterebilir ve bunun gibi birçok işlemi yönetim panelinden kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.

Slayt gösterisi, atlı karınca modu gibi özellikleri sayesinde ziyaretçilerinizi etkilyebileceğiniz bu uygulama PHP5 & MySQL 4+ üzerinden çalışıyor. Tooltip özelliği sayesinde resimlerin büyük ve normal ölçülerinde görebiliyorsunuz.

Atlı karınca görünümü, küçük resim görünümü ve slayt gösterisi görünümüne sahip SlickGallery, Sürükle ve bırak gibi özelliklere de sahip. Atlı karınca modu sayesinde ziyaretçileriniz resimlerin biraz daha büyük hallerini ve altındaki birçok resmi görebilirken, slaty gösterisi sayesinde ziyaretçilerinze fotoğraflarınızı tek tek gösterebilir ve kararma efekti sayesinde ise ziyaretçilerinizin sadece fotoğrafa yönelmelerini sağlayabilirsiniz.

30 Adet Kullanışlı WordPress Yönetici Eklentisi

beyaz rus | 03 September 2010 09:28

Blog yazarlarının, ileti sayıları arttıkça bunları kontrol altına alması zorlaşır. yazıların düzenlenmesi, diğer yazarlarla olan iletişimin sağlanması gittikçe daha fazla zaman alır. bu noktada yönetimsel eklentileroldukça yararlıdır.

Yönetimsel eklentiler, bir wordpress blogunun belki de en önemli eklentileridir. Gerek istatistik, gerek yazıların düzenlenmesi, gerekse yönetim arayüzünün düzenlenmesi açısından, blog yöneticilerine büyük kolaylık sağlar. Bu bildiride de bu ihtiyacınızı karşılayacak “30 adet kullanışlı wordpress yönetici eklentisini” tanıtacağım. Hadi başlayalım…

1. firestats ve firestats charts
firestats birçok blog kullanıcısı tarafından belki de en çok kullanılan eklentilerden biri. tıpkı google analytics gibi blogunuzun aldığı ziyaretçi sayısını belirten bir eklenti. Aynı zamanda ziyaretçilerin ülkelerini, ip numaralarını, işletim sistemlerini, internet tarayıcılarını liste ve dağılım şeklinde gösterebiliyor.

firestats and firestats charts
firestats and firestats charts

firestats ve firestats chart birbirinden bağımsız olarak çalışsa da beraber çalıştırıldığında çok daha işe yarar sonuçlar veriyor.

2. custom admin branding
Sayfanızdaki yazarların sayısı arttıkça ve siteniz büyüdükçe daha profesyonel bir görünüme sahip olması gerekecek. login ekranının daha şık bir görünüme kavuşması, ziyaretçilerinizi doğrudan etkilemese de yazarlarınızın motive olmasını sağlayabilir.

Google Analytics Erişim Engeli Problemini Çözdü

gkhnfnd | 30 June 2010 16:43

Merhabalar, bildiğiniz gibi BTK ve TİB kurumlarının almış olduğu kararla Google’ın çeşitli servislerde kullandığı 44 IP adresi Youtube gerekçesiyle engellenmişti. Bu engellemeyle Türkiye’den bazı Google servislerine erişimlerde büyük sıkıntılar yaşıyorduk bunların başında da Google Analytics geliyor. Biraz önce Google Analytics ekibinden aldığım e-posta’ya göre Analytics hizmetiyle ilgili problem giderilmiştir. Ancak hala çeşitli hizmetlerde aksaklıklar devam ediyor.

google analytics engeli kalkti
google analytics engeli kalkti

İşte Google Analytics Tarafından Gönderilen E-Posta:

Facebook Fan Sayfana Google Analytics Ekle

JaAaa | 10 April 2010 11:04

Bir Facebook fan sayfası oluşturdun ve herkes sayfana akın ediyor. Ama sen gerçekten kaç kişinin senin sayfanı ziyaret ettiğini ve hangi konularının popüler olduğunu, dünyanın hangi yerlerinden ziyaret ettiklerini biliyor musun?

Facebook hayranlarınla ilgili bilgilerin sadece bir kısmını sana sunar, gerisi onda saklıdır. Google Analytics ise sana ücretsiz olarak, daha kapsamlı ve detaylı bir veri sunma imkanı verir. Facebook fan sayfana Google Analytics eklemek oldukça kolaydır ancak bazı özel adımları gerektirir.

Facebook hayran sayfalarının sınırlamalarından biri, sadece belli çaplı JavaScript uygulamalarına izin vermesidir. Google Analytics JavaScript kodu, bir sayfaya gelen ziyaretçilerin verilerini toplar ve sayfada çalışmaz.

Google’ın Gizemli Sitesi: 1e100

angelsdemos | 17 February 2010 15:04

1e100.net, Google tarafından Kasım ayında kurulan bir web sitesi. Birçok kişinin sistemi bu web sitesi ile iletişim halinde. Bu yeni site, internet trafiğinin 3%’ünü ele geçirmiş bulunmakta ve Alexa sıralamasında ise 44. sırada yer alıyor. Google’dan resmi bir açıklama gelmemesine rağmen, birçok Google servisi bu web sitesi ile iletişim halinde gözükmekte.

Henüz bu site hakkında bilinen bir şey olmasa da ismi Google için önemli. Bazı kullanıcıların zararlı yazılım sandığı bu uygulama Google’ın altyapı hizmetleri ile alakalı bir site.

1e100, 10 üzeri 100 demek yani, Googol anlamına geliyor. Google’ın kurulduğu yıllarda alternatif olarak düşünülen bu isim, büyük miktarda verileri saklamak için düşünülmüş. Bu site de Google’ın sürekli artan altyapısının adı ve göstergesi.

Google Analytics Üzerinden Gelir Sağlamak

CmlSvndk | 05 February 2010 23:30

Google Analytics’i birçok web site sahibi aktif olarak kullanıyor. Fakat kısaca işlevlerine değinmek istiyorum. Google Analytics, bir site analiz hizmetidir. Bu hizmet sayesinde sitenize gelen kullanıcı sayısını, hangi coğrafi bölgeden geldiğini, hangi aramalar sonucu sitenizi bulduğu ve sitenizde ne kadar süre kaldığı konusunda bilgi sahibi oluyorsunuz.

Web tasarım ve web geliştiricilerin birçoğu bu özellikleri biliyor ve aktif olarak kullanıyor. Bu yazıda bu servisi nasıl bir pazarlama haline getirip bunun üzerinden bir gelir elde etmenin olanaklarını arayacağız.
Kurumsal olarak web site ve internet danışmanlığı yapan “webmaster” arkadaşlar kobilerin aslında birer internet danışmanı oluyorlar. İnternet dünyasından bihaber yaşayan orta ölçekli işletme sahipleri web tasarımını yapan kişiler aracılığı ile bu eksikliğini gidermeye çalışıyorlar. Bunu fırsat haline getirmek mümkün. Google analytics’in sağladığı hizmetleri internet danışmanlığı yaptığınız firmaya bir hizmet olarak sunabilirsiniz. İş vereninize belirli periyotlar ile sitenin istatistiklerini raporlamak, hangi kelimelerden sitede ne kadar süre geçirdiğini aktarmak ve sitenin ne kadar verimli olduğunu yansıtmak sizin için çok önemli bir pazarlama stratejisi olacaktır. Bu sayede hizmetlerinizin sayısı artacak ve elde edeceğiniz gelir aynı orantıda yükselecektir.

Web Sayfanıza Google Analytics Sayacı Ekleyin!

algoz | 04 February 2010 09:44

Web sayfanızın veya bolgunuzun içeriğini yayınladığınız beslemelerinize abone olan takipçi sayısını gösteren FeedBurner’ın besleme sayacını, neredeyse tüm FeedBurner kullanıcıları, web sayfalarına eklemiş durumdadır.


Burada yayınlanmış olan eğitim dokümanı yardımı ile; web sayfanıza, web sitenizin veya blogunuzun ziyaretçi sayısı ve sayfa görüntüleme sayısı bilgilerini içeren, FeedBurner’ın besleme sayacına benzeyen, Google Analytics sayacını ekleyebilirsiniz.

jQuery ve GAPI (Google Analytics Php Interface) kullanılarak hazırlanmış olan bu eğitim dokümanında, Google Analytics sayaçlarının iki farklı versiyonu bulunmakta.

Son Olarak: Google Analytics API’sinin Php geliştiriciler tarafından kolayca kullanılabilmesi için hazırlanmış olan GAPI (Google Analytics Php Interface) arayüzünü, farklı uygulamalar geliştirmek için de kullanabilirsiniz.

Web Tasarımcıları için Online Araçlar

angelsdemos | 05 January 2010 21:40

Web tasarımcılar için hazırlanan araçlar tasarımcıların işlerini daha kısa sürede ve daha verimli yapmalarını sağlar.Eğer bu araçlar çevrimiçi olursa, herhangi bir yükleme yada indirme işlemi yapmadan olacağından daha az zamanımızı alır.işte 5 çevrimiçi web tasarım aracı ;

Pixlr

Çok kullanışlı ve güçlü bir çevrimiçi resim düzenleme aracıdır.Tüm tarayıcılarda çalışabilir.Photoshop benzeri tasarımı ve özellikleriyle photoshop kadar olmasada oldukça başarılı bir çevrimiçi uygulama

Google Analytics

Google‘ın popüler analitik aracı.Siteye gelen ziyaretçi sayısı, hangi bölgeden geldiği, hangi linkten ulaştığı, browser ve bilgisayar özelliklerine kadar birçok bilgiyi size sunar.

Typetester

Typetester, çevrimiçi olarak yazı tiplerini karşılaştırabileceğiniz bir uygulamadır.Bu uygulama sayesinde zamandan büyük ölçüde kazanmış olacaksınız.

CSS Type Set

Güçlü bir css editörüdür.Birçok derlemede görebileceğiniz bu editörde yazı tipi,boyutu,renk gibi birçok etmenin çevrimiçi olarak seçerek anında css kodunu alabilirsiniz.

Fontstruct

Fontstruct ile çevrimiçi olarak hızlı ve basit bir yol ile kendi fontunuzu oluşturabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız ;

angelsdemos: Blog | FriendFeed | Twitter | Email | RSS