bildirgec.org

filtreleme hakkında tüm yazılar

hayat kurtaran gmail filtreleri ve inbuzz filtresi

okckilinc | 12 February 2010 14:48

Gmail kullanıcıları Google Buzz‘a kademeli olarak geçiş yaptı. Hala Buzz’lanmamış olanlar varsa merak etmesin en kısa zamanda onlar için de bu sistem aktif olacak.

google inbuzz filtresi
google inbuzz filtresi

Google Buzz’ı kullanmaya başlar başlamaz ciddi bir sorunla karşı karşıya kaldık; Buzz’a girdiğimiz içerikler ile beğendiğimiz ya da yorumladığımız yazılarla ilgili bir güncelleme olduğunda gelen kutumuzdan bize haber edilmeye başlandı. Bu nedenle kısa sürede gelen kutumuz kontrolden çıktı.

Bu sorunun üstesinden gelebilmek ise Gmail filtreleri ile çok kolay. Bu yazıda hem Google Inbuzz Filtresi’nden bahsedeceğim, hem de Gmail filtrelemesinden. Kısaca bir taşla iki kuş vuracağız.

Gmail Filtreleri Nedir?
Gmail filtreleri, gmail hesabınıza gelen ve bir ya da birkaç yönü ile birbirleri ile ortak öğeleri bir araya toparlayarak onlara çeşitli şeyler uygulamanızı sağlayan çok yararlı bir Gmail özelliği.

şimdi bir filtrenin nasıl çalıştığını gmail inbuzz filtresi üzerinde inceleyerek görelim…

öncelikle ayarlara (settings) giriyoruz.

Avidemux: Bedava video düzenleme programı

mentira | 05 October 2008 16:28

avidemux
avidemux

Avidemux açık kaynaklı ücretsiz ve kolay bir video düzenleme programıdır. video dosyaları üzerinde kodlama, filtreleme, kesme, birleştirme gibi bir çok işlemi yapan bir video editörüdür.

avidemux
avidemux

Avidemux’u kullanarak videolarınızdaki gürültüleri azaltabilir değişik filtreler uygulayabilir. görüntünün renkleriyle oynayabilir aydınlık, karanlık, kontrast ayarı yapabilir videoyu yeniden boyutlandırıp kırpabilirsiniz.
Programın desteklediği dosya biçimleri

desteklenen girdi dosya biçimleri
AVI, OpenDML, Flash Video, MPEG PS, TS, Matroska, OGM, QuickTime, MP4, 3GPP BMP, JPEG, PNG, NuppelVideo

Google Arama sonuçlarında Tanım Uzunluğuna Göre Filtrelemeyi deniyor!

pasacocugu | 29 September 2008 10:03

Google arama sonuçlarında birçok kişinin artık digg’dekine benzer kullanıcıların oylamasıyla sonuçları etkilemesi gibi web2.0 teknolojilerini kullanması gerektiğini dile getirdiği şu günlerde oylama sisteminden sonra site tanımlarının uzunluğuna göre filtreleme yapma özelliğini de denemeye başladı!

Google bu özelliği kullanmaya başlamasıyla muhtemelen yazılım robotlarının gönderdiği siteleri (bir kısmında tanım bulunmuyor) görmek istemeyen kullanıcılar ve çok uzun tanımlanmış sitelerden oluşmuş arama sonuç sayfalarından hoşlanmayanlar için ya da tam tersi bu tip uzun uzun tanımlanmış sitelerin önemli olduğunu düşünenler için hazırlamış olsa gerek!

google’ın son bombası ayrıntılı arama sonuçları servisi: google insights

pasacocugu | 20 August 2008 10:35

google yine boş durmamış özellikle ticaretle içli dışlı olanlar için mükemmel bir servisi hizmete sokmuş!

google inslights servisi galiba 2 hafta kadar önce hizmete girmiş, ama haberim olmamış, gerçekten muhteşem olan bu servis pek çok insana yardımcı olacaktır. google ayrıntılı arama sonuçlarını açıklamıyordu, ancak google insigts ile artık rekabet durumu hakkında bilgi edinmek ve pazar araştırmaları yapmak çok kolay, bu servisle son 1 ay, son 3 ay, son 1 yıl ve geçen seneler zaman aralığı, kategoriler ve en önemlisi ülkeleri filtreleme seceneği bulunuyor. mesela Türkiye’ye açılmak isteyen bir hafif ticari araç üreticisi “hafif ticari araç” ya da o ülkede çok satılan hafif ticari araç markalarının son bir yıldaki aranma oranlarına, hangi illerde daha çok aranmış olduğuna bakarak hangi bölgelere ağırlık vermesi gerektiğine karar verebilir, Türkiye’de hangi tip ticari aracın daha çok beğenildiğini markalar arasında karşılaştırma yaparak belirleyebilir ve o modele yakın yeni araçlar üretebilir v.b.

En Favori 5 Dosya Yöneticisi

kapuska | 25 July 2008 09:05

Bilgisayarınızda iş yaparken klasörlerle ve dosyalarla çok uğraşıyorsanız, işletim sisteminizin varsayılan dosya yönetim uygulamalarının zaman zaman size yetmediğini bilirsiniz. Lifehacker, bu sorununuza çare olabilecek en favori 5 dosya yönetim yazılımını aşağıda listelemiş, bize de yorum yazmak kalmış:

1. Xplorer2 (Freeware/Shareware):

Xplorer2 dizin ağacı ile beraber 3 gözlü arayüzünde sekmeli gezmeyi, yer imlerini, FTP erişimini, ileri dosya filtrelemesini ve kapsamlı kısayol tuş kullanımını tek çatı altında toplamış bir dosya yöneticisi. 30$ karşılığında pro versiyonuna geçebileceğiniz gibi standart özellikleriyle freeware olarakta kullanabilirsiniz. Xplorer2’nin hatta Lite adında freeware bir de portatif versiyonu bulunmakta. Daha detaylı bilgiyi ve Xplorer’ı Windows Explorer’la nasıl değiştirebileceğinizi burada bulabilirsiniz.

küçük çocuklar için video paylaşım sitesi

xerre | 25 June 2008 21:40

youtube‘un desteğiyle, yetişkinlerden sonra şimdi de çocuklar için bir video sitesi hazırlanmış. totlol adındaki bu site, 0-6 yaşları arası çocukların beğenecekleri şekilde tasarlanmış. ebeveynlere filtreleme ve dil seçeneği sunan site, çocuklara eğitici ve eğlenceli videoları izleme olanağı sağlıyor. sitenin kurucusu, bilgisayar hakkında meraklı olan oğlunu ve onun yaşındakileri düşünerek bu projeyi hayata geçirmiş.

Spam Tarzı Google Reklamlarından Kurtulun

Redingot | 20 June 2008 12:02

Öncelikle neredeyse her sitede gördüğümüz bedava melodi indir, tebrikler kazandınız, bilmem kaçıncı kişi siz oldunuz, tıklayınız gibi reklamları ve bu tarz reklamcılık anlayışını kınıyorum. Artık karşımıza facebook‘ta (hatta yahoo‘da) flycell’in reklamları çıkıyor.

Gözümüzün içine giren spam diye de adlandırabileceğimiz bu reklamlardan kurtulmak için google adsense‘in filtrelemesini kullanabiliriz.

Yahoo arama sonuçlarındaki tehlikeleri işaretlemeye hazırlanıyor

EWS | 08 May 2008 08:04

Yahoo uyarı mesajı
Yahoo uyarı mesajı

Yahoo bugünden itibaren McAfee ile ortak bir çalışma yürütecek ve arama sonuçlarından zararlı yazılım içeren sonuçları çıkaracak bir uygulamayı başlatıyor. bu uygulama ile ayrıca düşük seviye zararlı içeriği bulunan siteler de işaretlenerek kullanıcılara “Warning: Unsolicited E-mails” (Dikkat: Talep Edilmeyen E-Postalar) ve “Warning: Dangerous Downloads” (Dikkat: Tehlikeli İndirmeler) gibi uyarılar verilecek. detaylar için buraya bakabilirsiniz.

TurkTelekom Dünya’da spam birincisi

delizade | 20 February 2008 09:51

bir süre önce O’reilly radar* sitesindeki yorumlarda büyük bir terslik farkedilir. Bu sorun görülür görülmez mesele araştırılmış ve sonuçta bir spam atağı görülmüş.

>”nasıl olur da spam algılayıcı sistem geçilebilir?”

Kullandıkları sistem “reCaptcha” isminde ücretsiz bir insan-bilgisayar algılama aracı. Bu araç, hepimizin yakından bildiği “gör-ya da duy,algıla ve yaz” sistemi ile girişin insan tarafından yapılıp yapılmadığını tespit ediyor.

reCaptcha: robot musun, yoksa insan mı?

delizade | 13 February 2008 15:30

bir site girişi esnasında robot-insan ayrımı yapmak artık ir zorunluluk. Bu sorunun çözümü harika bir fikirdi: gördüğünü ya da duyduğunu algılayarak,seçerek giriş yapmak. Bunu ancak bir insan yapabilir çünkü.

reCaptcha bu araclardan biri. Captcha* sistemini oldukça ayrıntılı ve hassas olarak uygulamaya çalışan Captcha sisteminin ücretsiz bir versiyonu. Şu ana kadar 20.000 kadar sitenin kullandığı, 2000 insanın tam gün çalışması ile girilebilecek kadar kitabın dijital ortama alınarak analizinin yapılığı bir sistem.

daha önce girdiğim bir bildiride de reCaptcha ‘dan bahsetmiştim. Bu araç, bünyesinde barındırdığı metin okuma analizleri datası ile bu hizmeti kusursuz sunmaya çalışıyor. Nasıl mı?