bildirgec.org

ekonomik hakkında tüm yazılar

Elimizde Bulunan Kaynaklarımız

akbelen79 | 28 February 2011 19:23

Ekonomik değerler insanı yakından ilgilendirir. Niye mi? Yaşantısını ona göre şekillendirir. İhtiyaçlarını ona göre belirler ama hepsinin de sınırı vardır değil mi? Sınırı olmayan yaşamın içine yerleştirilmiş kaynaklar vardır. Bunların bilim ve teknoloji ışığında bulunması ve işlenmesi sayesinde insan bulunduğu ortamdan daha çok istifade eder.
Kaynakların kullanımında dikkat edilmesi gereken;
Kaynak tesbiti ve verimi,
Kaynağın rezervi, kullanım yerleri,
Alet ve teknoloji ile işlenmesi,
İnsana ve canlılara faydası,
Doğaya verilecek zararlar,
bunları açalım birazda.

Toplama Bilgisayar Sistem Önerileri

Pcvolki | 08 February 2011 09:46

2011 Toplama bilgisayar sistem önerileri. Sizlere Bilgisayar teknik servis elemanı olarak çeşitli donanım ve teknoloji sitelerinden ince eleyip sık dokuyarak derlediğim almayı düşündüğüm ama ekonomik nedenler dolayısı ile alamadığım Toplama Masaüstü Bilgisayar Sistem önerimi en ucuz fiyata bulduğum, ürünleri alabileceğiniz güvenilir ve kaliteli yerleri belirterek sunacağım.

Bilgisayar toplamak bir sanattır ama her önüne gelen parçayı toplamak değil.
Bilgisayar toplamak bir sanattır ama her önüne gelen parçayı toplamak değil.

Serinlemek mi? Artık sorun değil!!!

Beacool | 26 July 2010 17:02

Böyle giderse yakında resimdeki gibi olmamız olası...
Böyle giderse yakında resimdeki gibi olmamız olası…

Sıcaklar geldi geliyor derken derecelerin tavan yaptığı günleri yaşıyoruz. Gerekli önlemleri almadan evden çıkmanın ciddi sağlık sorunlarına gebe olmasının yanında ev içi önlemlerinizin yeterli düzeyde olmaması veya yanlış önlemler hem ekonomik hem de sağlık açısından uygulayıcılara pekte iyi olmayan geri dönüşlerde bulunabilmekteler…

Segula GmbH Double Circulator
Segula GmbH Double Circulator

Daha önceki bir yazımda size kışın ısınmanın alternafif yönelerinden bahsetmiştim. Şimdi ise yaz aylarında klima sevmeyen ya da kullanacak durumda olamayanlar için daha ekonomik bir şekilde serinlemeyi sağlayabileceğine inandığım bir üründen bahsetmek istiyorum.

godaddy İndirim Kuponu domain Promo Codes hosting yahoo name register vb

NLPMaster | 09 July 2010 13:00

Domain indirim kuponu domain promo codes hosting promo codes yani promosyon kodu daha da doğrusu indirim kuponu arayanlar için pek çok sitede geçerli domain indirim kuponları burada.
Godaddy, Yahoo, register, name gibi domain vce hosting firmalarında geçerli indirim kuponları aşağıda.


Godaddy indirim kuponu Godaddy pormo codes go dady domain kuponu nereden bulabilirim?

godaddy indirim kuponuarayanlar için godaddy indirim kodubulabileceğiniz bir siteden haber vermek istedim.
Goddady promo kodes isimli sitede godaddy ddomain indirim kuponu ya da godaddy hosting indirim kuponu kodu bulabilirsiniz.
Böylelikle ucuz domain ucuz hosting seçeneklerine bir yenisini daha eklemiş olabilirsiniz. burada

Çocuğunuz hız yapamayacak

guv2000 | 29 April 2010 17:56

Otomobilinizi çocuğunuza verdiğinizde aklınızda artık “acaba hız yapıyor mu?” diye bir soru kalmayacak. En fazla kaç km hız yapmış, kaç kilomtre sürüş yapmış ve hatta kaç kere ani fren yapmış bileceksiniz.

Safe Driver
Safe Driver

Aracınıza kendinizin monte edebileceği safedriver‘ın 4 haneli şifresi var. Anahtarlığınıza takacağınız diğer parçası ile bir gözünüz de çocuğunuzun üzerinde olacak.

Geleceğin yazıcısı! Mı?

Beacool | 07 February 2010 10:51

Yeşil rengin kullanımı iyi bir seçim...
Yeşil rengin kullanımı iyi bir seçim…

Küresel ısınmanın etkilerini tartışmaya gerek yok. Hepimizin yaşam “lüks” leri sayesinde artan bu tehlike için alınan önlemler giderek artmaya başladı. Ya biz bu önlemlerin neresindeyiz?
Genel olarak insanların “ben ne yapabilirim ki?” düşüncesinin aksine alabilecekleri küçük ve basit önlemlerle bu tehlikenin önüne geçilebilir. Şimdiki zamazingomuzda bu mantıkla hareket ediyor. Kendisi bir yazıcı ama yazdıklarını silebilen ve üzerine başka şeyler yazabilen bir yazıcı. Ayrıca ne mürekkep nede toner~drum gibi şeylere ihtiyacı var.
Özel kağıtları üzerine ısı dağılımı tekniği ile yazım işlemini gerçekleştiren bu ürün ilk olarak aklıma fax makinelerini getirdi. Lakin onların eski ısı tekniğinde kağıtlar tekrar yazılamadığından ve güneşte bırakıldıklarında kağıtların simsiyaha dönmeleri bu yazıcının (aynı tekniği kullansa da) daha efektif bir çözüm ürettiğini söyleyebiliriz.

Isınmak mı? Artık sorun değil!

Beacool | 27 January 2010 15:57

Isınmak mı? Artık sorun değil!

Kış günlerinin en şiddetli yaşandığı şu günlerde en büyük problemlerin başında sanırım ısınma ve maliyet sorunları gelmekte. Artan elektrik, doğalgaz ve yakıt fiyatları birçok insanın ısınamama sorunuyla baş etmeye başlamasına yol açıyor.

Neyse ki yeni teknolojilerle eskiden sorun olan şeyler daha az sorun olmaya başladı. Son zamanlarda Vortex teknonojisiyle üretilmiş bir sürü ürün görmekteyiz. Bu kervana Vortex Whole Room Space Heater da eklendi ki bana soracak olursanız aralarında en alınabilir ve birey için yararlı olanı da bu.

Petrolle Birlikte Biz deTükeniyoruz. Peak Oil

Koraben | 31 December 2009 17:27

Petrol ile birlikte tükenen dünya
Petrol ile birlikte tükenen dünya

Petrol Zirvesi (Peak Oil) Nedir?

Peak oil, küresel petrol üretiminde meydana gelen kaynak sıkıntısıdır. Başka bir değişle, petrol üretiminde meydana gelen zirve/tepe olayıdır.
Son yüzyılda kapitalist sistemin tetiklemesiyle birlikte sürekli büyüme gösteren insan nufusu, beraberinde tüketim fazlalığını da yaratmıştır. Üretimin yapılabilmesinin en büyük kaynağı olan petrol ise düşüncesizce kullanılmış ve tüketilmiştir. Günümüzde yaklaşık 84 milyon varil civarında olan petrol üretimi, daha yukarıya çekilememekte ve bunun sonucunda da sürekli büyüme isteği duyan dünya ekonomik sistemine sekte vurmaktadır.

iiyama eco prolite e1906s/b

schizophrenia13 | 24 August 2009 13:44

iiyama eco prolite e1906s/b
iiyama eco prolite e1906s/b

iiyama japonya ofisi tarafından duyurusu yapılan eco prolite e1906s/b, artık sıklıkla duymaya başladığımız geniş ekran 22 ve 24 inç monitörlerden birisi değil. tam aksine 19¨büyüklüğünde ve tam kare tasarımlı ekranı farklı kılan üzerinde bulunan eco seçeneği. standart kullanıma göre %34.4 enerji tasarrufu bu monitörün niye eco olarak adlandırıldığını açıklıyor.
1280×1024 piksel çözünürlüğe sahip ekran 10000:1 karşıtlık oranı sunuyor, parlaklık seviyesi ise 250cd/m2 olarak belirtilmiş. hdcp destekli dvi-d ve vga ise bağlantı arayüzleri.

e-ko(no)mik kriz

beyrek | 20 March 2009 11:45

bildiğiniz gibi son günlerde dünyada ve türkiye’de bir ekonomik kriz var. bu kriz yüzünden birçok dev şirket iflas etti, bir çoğu iflasın eşiğine geldi. ancak bizim milletimiz herşeyde olduğu gibi bu trajik durumdan da gülünecek birşey bulmuş kendine. işte bir kaç örnek size:
değişen marka logoları, amblemler, televizyon proğramları, resim, video
kriz hakkında karikatürler: 1, 2, 3