
Audacity
Mükemmel bir dijital ses editörü olan audacity ‘nin hiçbir kısıtlaması yoktur ve ücretsizdir.
WAV ve MP3 başta olmak üzere diğer birçok dosya çeşitlerini destekler.
Mükemmel bir dijital ses editörü olan audacity ‘nin hiçbir kısıtlaması yoktur ve ücretsizdir.
WAV ve MP3 başta olmak üzere diğer birçok dosya çeşitlerini destekler.
Action’lar şüphesiz photoshop kullanıcıları için çok büyük bir nimet.Belkide yapımı saatlerce sürecek işlemi tek tıklama ile yapmanızı sağlayan bu elementler çok büyük zaman tasarrufu sağlıyor.
Aşağıdaki birbirinden güzel tam 50 adet actionsu ücretsiz kullanabilirsiniz.
müzisyenler tarafından yakından tanınan japon şirket roland’ın alt markası boss’un son ürünü eband js-8, elektrik gitarlar için çoklu efekt işlemcisi olmasının yanı sıra kayıt işlevi de görüyor.
bazı özellikleri:
Merhabalar, daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum, bir kaç gün önce denk geldi, çok hoşuma gitti, ufak bir konu paylaşmak istiyorum.
Örnek olarak;
Office 2007 Word’e bir resim ekliyoruz. (Insert->Picture). Veya Copy/Paste yaparak herhangi bir yerden ediniyoruz. Resmimizi seçili hale getirdikten sonra, üst menüden (Format)’ı seçiyoruz. Daha sonra Picture Styles arabiriminden “Reflected Rounded Rectangle” kutucuğunu seçiyoruz, resmimiz bu aşamada efektlenmiş oluyor. Bu halde Photoshop veya benzeri bir programa paste ettiğimize reflected ettiği kısım kendinden geçip bozuluyor. Bunun da önüne geçmek için (View) menüsünden “Web Layout” u seçiyoruz. Reflected olmuş resmimiz buraya import oluyor, daha sonra menümüzden Save as linkine tıklayarak, yapmış olduğumuz “bu hızlı çalışmayı” Web Page olarak kaydediyoruz, kaydederken resimlerin de kaydolması gerektiğini kutumuzu işaretleyerek belirtiyoruz, kayıt işleminden sonra klasörümüz içinde resmimiz “çok ama çok tatlı ve kolay bir şekilde”, PNG formatında kaydolmuş olacaktır.
Bilindiği gibi photoshop en çok kullanılan grafik editörüdür. Genellikle Grafiker ve Web Tasarımcılar tarafından kullanılır.
En popüler resim düzenleme programı olan photoshop’un alternatifi olarak kullanabileceğiniz 2 mb altı resim düzenleme programlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
1 – Fotografix (616 kB)
Fotografix, düzenleme, filtre ekleme gibi işlemleri yapabileceğiniz bir program. Katman ve arkaplan oluşturabilirsiniz.
Kurulum gerektirmeyen bu programı usb sürücünüz ile rahat bir şekilde istediğiniz bilgisayarda çalıştırabilirsiniz.
Farklı görüntü biçimlerini desteklemektedir. Sık sık tekralanan işlemleri hafızaya kaydetmenize olanak sağlar.
2 – Splashup Light (93.5 kb)
Bu program ile birlikte gelen harika araçlar ile fotoğraflarınıza efektler verebilirsiniz. Eğer web kameranız var ise program ile anında çekebilir ve düzenlemeye başlayabilirsiniz.
Bu yazıda photoshop ve benzeri programları kullanmadan, eğlence amaçlı fotoğraflarınızı düzenleyebileceğiniz web siteleri yer almaktadır.
Sadece birkaç adımda fotoğrafınızı dergi kapağı yapabilir veya dolar üzerine ekleyebilirsiniz.
1 – BeFunky
BeFunky, hiçbir teknik bilgiye ihtiyacınız olmadan sanatsal sonuçları yaratmak için kullanabileceğiniz bir site.
2 – FunPhotoBox
FunPhotoBox, fotoğraflarınızdan komik resimler oluşturabileceğiniz bir yerdir. Ücretsiz bir hizmettir. Özel efektler eklemenize olanak sağlar.
Belki görmüşsünüzdür, bazı fotoğraflarda polaroid fotoğraflar bir araya gelerek adeta bir puzzle gibi tek bir fotoğrafı oluşturur… Bahsedeceğim blogda, photoshop ile polaroidlerden oluşan bu görüntünün nasıl yapılacağı anlatılıyor ve anlatmakla kalmıyor çalışmanın photoshop dökümanını da sizlere sunuyor.İsteyen photoshop dosyasını indirip kendi fotoğrafını koyarak kısa sürede sonuca ulaşabilir.Polaroid eğitselini ve daha birçok sürpriz eğitseli burdan inceleyebilir.
Flash sitesi yapmak istermisiniz. Eğer bilmiyorsanız bu site size yardımcı oluyor. Aşama aşama göstermiş nasıl yapacağınızı. Site gitmek için bu linke tıklayınız.
Site ön izlemek için.
Bu sitede flash, photoshop ile ilgini birçok şey bulabilirsiniz. Flash ile oyun yapımı, site yapımı daha birçok şey bunlardan biride oyun yapımı.
Oyun yapmak için bu likten.
Photoshop programında yapılan resimler, aşağıda verdiğim sitelerde hayat buluyor.
Biraz hayal etmek, farklı şeyler düşünmek işte bunlar bir resmin Photoshop programında işlenmesi için gerekli aletler. Tabii biraz da programı bilmek gerekli.
işte resimlerin hayat bulduğu bir kaç site.
moo.rd, birçoğunuzun yakından tanıdığı MooTools kütüphanesi üzerinden geliştirilmiş küçük boyutlu bir eklentidir. Özellikle bazı efektleri, web geliştiricilerinin kolayca uygulayabilmesini amaçlamaktadır. Bu efektlerin ne olduğunu merak ediyorsanız examples sayfasına bakmalısınız.
moo.rd eklentisini indirmek için download sayfasına, dökümantasyona bakmak içinse docs sayfasına girebilirsiniz.