bildirgec.org

dna hakkında tüm yazılar

2012 FOTON KUŞAĞI VE SÜPER BİLİNÇ

admin | 28 December 2010 14:23

21 aralık 2012 gün dönümü ve maya takvimin sonu. mayalara göre 5.zamanın başlaması ışıltılı insanların dönemi.
peki bu nasıl olacak ?

ASTROLOJİ BİLİMMİDİR ?..

kozmik frekans | 08 November 2010 15:18

Binlerce yıl öncesinden beri mistik düşünürlerin ve bilginlerin üzerinde çalıştığı ve eserlerinde geniş yer verdiği, günümüzde ise özellikle gelişmiş ülkelerde,ünüversitelerde öğrenimi yapılan,birçok devlet adamından,işadamına kadar herkesin itibar ettiği ASTROLOJİ’nin temelindeki bilimsel gerçekler neler olabilir?

Astroloji’nin ne olup,ne olmadığını anlıyabilmek için öncelikle KOZMİK IŞIN’ların hücreleri meydana getiren DNA ve RNA molekülleri üzerindeki etkisine bakmak gerekir.Çok güçlü enerjiye sahip kozmik ışın dalgaları saniyenin binde,biri kadar bir sürede ,bir DNA molekülüne çarpar ve parçalarsa,DNA dizilimini oluşturan bilgi kaybolur,ve kopan parça başka bir yere eklenerek yeni bir GEN yapısı oluşturur. Ve bu gen yepyeni bir özellik kazanarak ortaya çıkar.

Fizik Yasaları Değişiyormu?

resolete123 | 15 July 2010 19:57

Bilim adamlarının yaklaşık 10 yıldan beri yaptığı araştırmada atomların yapı taşları arasında bulunan protonlar ile ilgili yeni bir keşifte bulundu.
Bu keşif fiziğin en önemli yasaları ve birçok fizik yasasını değiştirecek.
Daha önce yapılan araştırmalarda kabul edilen bir protonun yarı çapı 0,8768 femtometre (1 femtometre = 10-15 metre) idi.
Yapılan bu keşif sırasında bilinenden yüzde 4 (0,00000000000003 milimetre) daha küçük olduğunu gösterdi. Proton yarıçapı 0.8418 femtometre olarak ölçüldü.

Bu keşif sıradan insanlara önemsiz gibi gelebilir fakat fizikçiler ve bilim adamlar bu keşfi çok ciddiye alıyorlar nedeni ise burada yazlılı

Kayıp Otobüsün Yolcuları

oingo boingo | 26 May 2010 09:46

Gidişi olmayan bir ayrılış düşünün. Sabahın erken saatlerinde. Uyanmanız gerekti; her sabah olduğu gibi. Ve işe gitmek tabi ki. Bu da her sabah olduğu gibi.

Fakat o sabah ki, 13 Mayıs 1964 sabahındaki ayrılış, bir başka ayrılıştı ekmeğinin peşinde olan, Larnaka’nın Türk kesiminde yaşayan 11 Türk canı için. Geri dönüşün ne yazık ki olamayacağı bir ayrılıştı.

Yine her sabah olduğu gibi, otobüslerde yerlerini aldılar. İki otobüstüler; aynı anda aynı yere hareket eden iki otobüs. Fakat aynı yere ulaşamayacak iki otobüs.

suçlarla ilgili faydalı bilgiler

taha3045 | 12 March 2010 13:28

Yusuf Cemil Bey’in 1910 senesinde ülkemize getirdiği parmak izi tekniği polislik kavramında yepyeni bir çığır açtı,sonraki yıllar parmak izi tekniği polis okulu derslerinde teknik olarak gösterilmeye başladı.Polis Enstitüsü ilk açıldığında burada ufak bir kriminal labaratuvar açıldı.(1938) İkinci Dünya Savaşı’nda ülkemize getirtilen İsviçre’li uzman bu alandaki uzmanların yetiştirilmesine önayak oldu.

Ankara’da Alman büyükelçi Von Papen bir suikast sırasında öldürülünce bir silahın kazınmış numarası okundu ve bu olay ekspertiz işlemlerinin kapısını açtı.İkinci kriminal laboratuvarın açılması beraberinde Amerika’ya gidip ihtisas yapılmasını ve bu konuda gelişmeyi beraberinde getirdi.

Bir şehit in naaşı 17 yıl kaybolur mu ?

admin | 09 February 2010 10:37

Burası Türkiye herşey olur.

Bu sözü hiç sevmem. Kabul edilemez bir kabullenişi ifade ediyor.

Haber özetlerinde ilgimi çeken bir haber için haberleri izlemey başladım.

33 askerimizin şehit edildiği yolar önceki olayda bütün şehit cenazeleri ailelerine teslim edilirken , oğlunun cenazesini almaya giden bir babaya son derece umarsız bir edayla oğlunuzun cenazesini yanlış aile aldı. Cenaze Çanakkale de deniyor.

Bir evlat sahibi olmanın , onun belli bir yaşa getirmenin , onun varlığıyla mutlu olmanın ve huzur duymanın yerini kaplayan acı dolu yüreğiyle baba Çanakkale yolunu tutmuş.

Kromozomlar

admin | 08 February 2010 16:11

Her yeni doğan insanın 46 kromozomu bulunmaktadır.Bunların 22 X ‘i anneden 22 Y’si ise babadan gelmektedir.Bu kromozomların 44 adeti vücut özelliklerini diger 2 tanesi ise cinsiyeti belirlemektedir.Bu kromozomların üzerinde ise DNA şifreleri
Bulunmaktadır yani yeni doğacak olan canlının bütün fiziki ve ruhsal özellikleri bu kromozomlar üzerindeki şifrelerde saklı bulunmaktadır.

Bir kromozomda yeşil göz geni ve kahverengi göz rengi geni birarada bulunabilir fakat bunlardan baskın olanın özelligini görebiliriz.Aynı karakter için farklı olan genlerden etkisini gösterene baskın(dominant) gösteremeyen gene ise çekinik (resesif) gen denir.

Kalemin kılıçtan üstünlüğü!

Beacool | 20 January 2010 13:37

Sıradan bir kalem gibi
Sıradan bir kalem gibi

Dünyanın bin bir türlü hali var. Günümüzün yüksek sosyo ekonomik ve kültürel farkları yüzünden de bazen bu hallere istenmeyecek durumlar ekleniyor. Kim ne derse desin otuz kırk sene öncesinden çok daha tehlikeli bir dünyada yaşıyoruz.

Bu durumda kişisel savunma ön plana çıkmaya başlıyor. Eskiden yanımızda bulunan biber gazı, şok cihazları ve bunun gibi aletlerin artık çok bilinir oldu. Bu durum saldırganların bu aletleri görmesinde ters tepki yaratabiliyor. Günlük hayatta kullanılan ürünler ise dikkat çekmediği için daha bir başarılı.

3000 Yaşına Kadar Yaşayan Adam

mtkocak | 18 December 2009 14:05

Gel mantıklı bir şekilde düşünelim.

Bir bilgisayar ağındaki her paket bloğunun alında TTL adı verilen bir yaşama süresi var. Bu süre olmasaydı, her düğüm, bir sonraki düğüme veri paketini gönderecek, kaynaklar gereksiz yere kullanılacak, her geçtiği yerde verinin bozulma riski oranı daha da artacaktı. Bu aslına bir çember içinde oynanan kulaktan kulağa oyununa benzetilebilir. Hani o aradaki fırlamanın birisi, kelimeyi saçmalatır da, Haber diye başlayan şey Biçerdöver haline gelir ya, işte onun gibi birşey.

GDO NEDİR VE GDO HAKKINDA BİR ARAŞTIRMA

SERKANEHIR | 04 November 2009 12:40

Son zamanlarda konuyla ilgili yapılan yasal düzenlemeler ve ardından gelen tartışmalar nedeniyle konuyla ilgili olarak taraf olmadan konuya farklı açılardan yaklaşarak, hem kendim bilgi edinmek hemde okurlara özet ve daha anlaşılır bir şekilde bilgi verebilmek için GDO hakkında yaptığım bir araştırmadan bahsetmek istedim sizlere.. Organizma derken tüketiğimiz meyve ve sebzelerden dolayı konuya başta insan sağlığı açısından bakılacak, konu büyük oranda tükettiğimiz yiyecekler açısından değerlendirilecektir.
Genetiği değiştirilmiş organizma yani GDO, kısaca gen yapısının değiştirilmesi yoluyla genel karakteristik özellikleri değiştirilmiş olan organizma demektir. Genetik mühendisleri tarafından yapılan bu işlem, bir organizmanın DNA sından belirli bir gen parçasını keserek başka bir organizmanın DNA sına eklenmek suretiyle de yapılabilir, ya da sadece kendi DNA sından belirli bir özelliği temsil eden genlerin çıkartılması şeklinde de olabilir. Şimdi öncelikle neden bazı canlıların genetik yapısı değiştiriliyor ne gibi bir ihtiyacı karşılamak ya da neyi önlemek için bu işlemin gerçekleştirildiğine bakalım. GDO teknolojisi ilk olarak 1996 da ABD de bitkileri zararlı bakterilerden korumak amaçlı olarak uygulanmaya başlamıştır. Yani bitki bakterilere karşı genetik olarak güçlendiriliyor ve artık o bakteri o bitkiye olumsuz etki edemiyor.Bunun yanında üretimi artırmak, üretilen organizmayı daha kaliteli bir hale getirmek ve böcek ilaçlarının zararlı etkilerini ortadan kaldırma gibi yararlarınında olduğu söylenmekte. Ayrıca şu da var ki tohum bulma gibi bir dert olmayacak çünkü istediğiniz özellikte meyve sebze çeşidi ve tohumları laboratuvarlarda rahatlıkla üretilebilecek. Dünyada başta ABD,Kanada,Arjantin ve Çin olmak üzere toplam yaklaşık 67 Milyon hektar alanda GDO tarımı yapılmakta.