bildirgec.org

dinazorlar hakkında tüm yazılar

Paleocoğrafya…

stromboli | 10 August 2011 11:37

Paleo: Eski yani eski coğrafya anlamına gelir. Yani coğrafyanın ve tarihin birleşimi diyebiliriz, çünkü paleocoğrafya dünyanın oluşumundan günümüze kadar olan bütün coğrafi olayları inceler, yorumlar.

Paleocoğrafya zor ve karmaşık bi konudur çünkü yapılan araştırmalarda bulunan eski kemik, taş vb. maddelere bakarak yorumlanır. Küçük bir kalıntı paleocoğrafya için çok önemlidir.

Paleocoğrafyanın başlıca ilgilendiği konular: Kıtaların oluşumu ve geçmişten günümüze iklim değişiklikleridir. Araştırmalar tektonik levha hareketleri sonucunda Dünya’nın bugünkü halini aldığını düşünmektedir.

Duyamadığımız sesleri duyalım

aircool35 | 17 September 2010 13:26

print swith purpose şirketi seslerle ilgili çalışmalar yürütüyor. Çalışmalar ilgi çekici ve başarılı. Şirketin her biri birbirinden güzel 4 çalışması var. Daha fazla bekletmeden hemen başlayalım.

1) ilk olarak dinosaurs sounds (dinazorların sesleri) adlı sitelerine
değişik dinazor sesleri eklemişler. Dinleyince hemen resimlerini görmek istiyorsunuz. Ancak resimleri sitede sergilenmiyor.

2) sıradaki sitemiz space sounds (gezegenlerin sesleri) sitesinde değişik yıldızların ve gezegenlerin sesleri bulunuyor. En çok bu sitelerinde bilgi var. Burada Apollo’ların test konuşmalarını, programlarını anlatan konuşmaları içeren bir bölüm bulunuyor. uzun konuşmalar da var bazıları 2 saatten fazla.

Evren’in kalp atışlarını dinleyin

hasantsc | 25 February 2010 17:10

Artık gezegenlerin sesleri kaydedilebiliyor ve bu sesler NASA tarafından internette yayınlanıyor. Eğer bir hoparlöre sahipseniz hiç vakit kaybetmeyin.
11 adet gezegen+Güneş’in kalp atışlarını dinleyebilirsiniz. özellikle güneşi şiddetle tavsiye ediyorum, yüksek sesle dinlemezseniz iyi olur çünkü çok fazla gerilim yapıyor.

site görünümü
site görünümü

sol taraftaki space sounds yazısının etrafındaki küçük topları tıklayarak istediğiniz gezegeni seçebilirsiniz
Space Sounds

Nesli Tükenen Hayvanlar

24black mamba24 | 03 August 2009 10:43

Dünyanın varoluşandan bugüne kadar birçok canlı türü gelip geçmiştir. Bunlar dünyanın doğal dengesidir. Ama bu olaylara insanoğlu girince, doğal dengeye müdahale etmekten başka birşey olmamaktadır.

Şehirleşme, sanayileşme ve av, hayvanlarımızın yok olmasına neden olmaktadır. Dünya üzerinde 500’den fazla hayvan türü yok olmuştur.

NESLİ TÜKENEN HAYVANLAR:

Anadolu Panteri(Pantherea Pardus Tulliana):

İran leoparı olarakta adlandırılan hayvan, Orta Doğu ve Batı Asya’da yaygın olarak bulunmaktaydı. Anadolu parsının şimdi de yaşadığı iddaa edilmekte olsada 30 yıl önce nesli tükenmiş olarak kabul edilmektedir. Anadolu panterinin son olarak 1974 yılında Ankara/Beypazarı‘nda vurularak nesline son verildiği kabul edilmiştir.

Piramitler Mısır’a Türkiye’den kaçırılmış!

neandertal | 03 November 2007 02:39

Her sabah mahalle muhtarı eşliğinde koşmaya var mısınız?
Her sabah mahalle muhtarı eşliğinde koşmaya var mısınız?

Şaka sanıyorsunuz ama değil! 1996 yılında Tgrt’de yayınlanan bir tv programının yapımcılarının aklına müthiş bir fikir gelmiş, ellerine kamera ve mikrofonları alarak İstanbul’da ciddi ciddi sokak röportajları gerçekleştirmişler! Sorulan çok garip sorulara insanlar o kadar garip cevaplar vermiş ki kendileri de şaşkınlıktan ne yapacaklarını bilememişler! İzlerken “nasıl olur?!” diyor insan!
Soru: Bugünden itibaren (yıl 1996) kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmaya başlanıyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Halkımızın cevabı burada!
Soru: Mısır Piramitleri Türkiye’den kaçırılmış, biliyor muydunuz?
Halkımızın cevabı burada!
Soru: Yeni çıkan yasaya göre okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla herkesin haftada bir kitap okuması ve bunun özetini çıkararak mahalle muhtarına vermesi gerekecek, sizce bu faydalı bir uygulama mı?
Halkımızın cevabı burada!
Soru: Bugünden itibaren ekmek yalnızca eczanelerde satılmaya başlanacak, bu konudaki fikriniz nedir?
Halkımızın cevabı burada!
Soru: Sokağa çıkmak ücretli olacakmış, sizce bu doğru bir uygulama mı?
Halkımızın cevabı burada!
Soru: Soyu tükenmekte olan dinazorların koruma altına alınma projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?Halkımızın cevabı burada!
Soru: Sağlık Bakanlığı’nın çıkardığı yeni yasaya göre herkes sabahları mahalle muhtarı eşliğinde toplu koşuya katılacak, sizce bu doğru bir uygulama mı?
Halkımızın cevabı burada!
Soru: Hükümeti kurmak için milletvekili sayısı yeterli olmazsa yurtdışından millet vekili transferi yapılacakmış, sizce bu sağlıklı olur mu?
Halkımızın cevabı burada!

Cevaplarımız hazır da, biz neredeyiz acaba?!

Egemen Türlerin Hazin Sonu

elfiya | 08 February 2007 14:00

Hindistan’da 100 civarında dinazor yumurtası bulunmuş. Kretase dönemine ışık tutacak bir keşif olarak nitelendiriliyor.

Soyu tükenmiş ve insanoğlunun en çok ilgisini çeken tür zannımca dinazorlardır. Peki neden böyle? Bu soruya benim cevabım dinazorların da egemen bir tür olması ve soylarının bir anda tükenmesidir.

İnsanoğlu hergün egemen tür olmanın verdiği hırsla eylemlerini planlıyor ve icra ediyor, ama bir taraftan da soyunun tükenmesi endişesini taşıyor. Bu ikilem arasında gidip duruyor. ve bu med-cezirdir ki dinazorlara olan ilgiyi daha da artırıyor.