bildirgec.org

demokrat parti hakkında tüm yazılar

CHP’de Halkla Bütünleşme Çabaları

xvolvox | 26 September 2007 11:08

Chp 22 temmuz seçimlerinden istediği oyu alamamış ve haklı olarak halktan kopuk bir siyaset güttükleri eleştirisiyle karşılaşmışlardı.Şimdi Chp’de bu konunun çözümü aranıyor.İlk olarak kendi tek parti dönemimde faaliyete geçirdiği halkevleri projesini yeniden canlandırıp böylece halka daha kolay bütünleşme amacına ulaşmak istiyorlar.Halkevleri ilk olarak 1932 yılında kurulmuş,1950 yılına dek 478 halkevi,4332 halkodası sayısına ulaşmış fakat 1951 Demokrat Parti döneminde bunların tümü kapattırılmış.Haberin Devamı

2007 Seçimi Karasız Oyları Hangi Partiye Daha Yakın

eminkeles | 11 July 2007 10:36

Bilincli Oy
Bilincli Oy

2007 seçimlerine iki hafta gibi çok az bir süre kala kararsız seçmenlerin bir karar vermelerine yardımcı olmak için bir anket hazırlanmış. Anketi hazırlayan ve sunan arı hareketi.

Bilincli Oy kendi anlatımlarıyla şöyle işliyor;

Bilinçli Oy Projesi, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde oy kullanmadan önce daha bilinçli oy kullanabilmemiz ve tercihlerimizi sandığa daha doğru yansıtabilmemiz için tasarlandı.

Parti Yakınlık Anketi’nin amacı, hepimizin çeşitli konularda olan görüşlerine iktidara yürümek için uğraşan farklı siyasi partilerin ne kadar yakın olduğunu göstermektir. Bir partiye oy vermemizi sağlayacak bir çok faktörün yanı sıra partilerin ülkemiz sorunları hakkında görüşleri de önem taşır. Her ne kadar partilerin önerdikleri çözüm önerileri konusunda tam bir fikir elde etmek kolay olmasa da, geliştirdiğimiz aracın bir fikir vermesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.

Birleşmek ya da birleşememek

aggali | 05 June 2007 10:23

Siyasi partiler birleşmeli mi? Sorulması gereken sorulardan biri, belki de en önemlisi bu. Aslında sorulması gereken daha önemli bir soru var. Partiler neden birleşir?
İsterseniz önce bu soruya cevap arayalım. Efendim denilen o ki: partiler barajı aşmak için birleşir. Tamam da adama sormazlar mı; madem tek olarak barajı geçemeyeceksin, neden partileşiyorsun? Bu sorunun karşısındaki cevabı da sanırım hepimiz biliyoruz.
Siyasi partilerin oy kaygısının ayyuka çıkma zamanı nedense hep seçim dönemlerine denk geliyor. Diğer zamanlarda vatandaşa ve isteklerine pek sıcak bakmayan siyasi partiler; seçim zamanlarında ‘Müşteri velinimetimizdir.’ sloganından hareketle, seçmenin isteklerini göz önüne alarak birleşirler.(Seçimi kazandıktan sonra bölünürler ama konumuz o değil.) Bunun adına istediğniz şeyi diyebilirsiniz, karar tamamen size ait.
Şimdi, sormamız gereken şu aslında. Hem sağda, hem de solda neden birleşmeler oluyor? Kaygı duyulması gereken nedir ki; bu birleşmelerin yapılması için elden gelen herşey alelacele yapıldı. bu siyasi parti birleşmeleri bu kadar önemli mi? Birleşmezlerse kıyamet mi kopacak, ya da rant gelirlerini başkaları mı kapacak.
Sonuç olarak ülkemizde adet olduğu üzere, seçim öncesi siyasi parti birleşmeleri dönemi başlamış bulunmaktadır. Memleketimize hayırlı, uğurlu olsun efendim