bildirgec.org

database hakkında tüm yazılar

Yeni Siteler İçin Ufak Seo İpuçları

admin | 02 August 2010 14:02

Yeni bir site açtıysanız ve ne yapacağınız konusunda bir fikriniz yoksa o zaman yazımızı okumaya başlayın.

Eğer sitenizi yeni açtıysanız ilk yapmanız gereken onu sürekli özgün içeriklerle güncel tutmanız gerek. Özellikle son yıllarda google’nin özgün içerik konusuna normalinden daha fazla özen göstermesi bu maddeyi en önemli madde yapıyor. Tabi ziyaretçinizin de kaliteli ve özgün içeriği görünce sitenize bağlı kalmasıda unutulmamalıdır. Ancak yinede özgün ve güncel içerik zamanınız yoksa kopyaladığınız içeriklerin aralarına 1-2 cümlelik kendi yorumunuzu katabilirsiniz.

popüler S.E.O yasaları – 3

lazaronnie | 09 July 2010 10:07


toplamda 3 bölüm sürmesini planladığım seo dökümanına kaldığımız yerden devam ediyoruz. önceki 2 bölüme ulaşmak için;

bölüm 1
bölüm 2

  1. sayfa içi seo
    • sayfa başlığı (<title></title>)
      sayfalarınıza başlıklar yazıyor olmanız, muhtemelen arama motorları için son derece önemli bir avantaj diyebiliriz. sayfa başlıkları, sitenizin kalitesini belirlemede büyük bir rol oynar.

      ancak başlık seçerken de dikkat edilesi hususlar var. mesela başlığınızı fazla uzatmayın, kısa kesin. dökümanda geçen anahtar kelimeleri içermesini sağlayın. rekabet amaçlamayın, agresif olmayın, makul cümleleriniz olsun. bu bir ölçüde kalitenizi arttıracaktır.

      marka isminiz başlıklarda geçsin. marka isminizin şık durduğundan eminseniz, muhtemelen önce marka ismini yazmayı tercih edersiniz. çekinmeyin, yazın! başlıklar önemli dedik ama başlığın ilk kelimeleri de başlıbaşına önem arz eder. bu nedenle cilalı ve müşteri gözünde değerli bir marka yaratabildiyseniz, şimdi bunu kullanma zamanı geldi demektir. çekinmeden önce markanızı yazın. bu tıklanma oranınızı arttırır.

      elbette markanızın tanınmadığından eminseniz başlıkların son kısmına marka isminizi iliştirmeniz daha yararlı olacaktır. sonuçta başlıklar marka algısını yükseltecek alanlar değil, içeriğinizi tanıtan yerlerdir. marka yaratmak için değişik yöntemlere yönelin. mesela reklam gibi…

popüler S.E.O yasaları – 1

lazaronnie | 01 July 2010 12:21

arama motoru optimizasyonu günümüzde çok önemli bir sektör halini aldı. bunda elbette google‘ın büyük bir başarı elde etmiş olması ve web‘in geleceğini neredeyse tek başına yazmaya başlaması büyük rol oynamıştır. ünlü arama motoru google’ın en son hamlesi caffeine adını verdiği yeni alt yapıyı faaliyete geçirmesi oldu. ancak her zamanki gibi caffeine hakkında bilinenler google’ın resmi açıklamaları ve ortalıkta dolaşan şehir efsanelerinden ibaret. henüz…

üstelik dünyadaki tek web arama motoru google değil elbette. yahoo, bing gibi arama servislerinin kullanıcı sayısı hiç de azımsanacak sayıda değil. öyleyse bugüne dek bilinen ve fayda sağladığı kanıtlanmış seo teknikleri hala tedavülde diyebiliriz. her ne kadar caffeine ile birlikte sosyal içeriğin ve içeriğin tazeliğinin artık hiç olmadığı kadar önem kazandığını bilsek de eski seo taktiklerinin rafa kalkıp kalkmadığı belirsiz ve diğer arama motorları şimdilik herhangi bir altyapı değişimi açıklamıdıklarına göre eski seo mekanizmasının kökten bittiğini iddia edemeyiz.

öyleyse şimdi en önemli birkaç seo çalışmasından bahsedelim. böylece web sitenizdeki içeriği daha görünür kılabilir, ziyaretçilerin sitenizi kolay bulmasını sağlayabilirsiniz.

  1. arama motoru dostuluğu (s.e.f web development)
  • kopya içerik

arama motorları birbirinin tıpkısı içerikleri görmekten nefret eder. sokakta baktığınızda gördüğünüz halley veya biskrem ambalajları gözünüze ne kadar çöp olarak görünüyorsa arama motorları da benzer içeriği o kadar çöp biçiminde görürler.

kopya içerik durumu bazen bir paradoksa dönüşür. içerik yönetim sistemleri (cms), kategoridir, üründür, özelliğidir derken çoğu zaman bir tek içerik için farklı farklı url‘ler oluşturabiliyorlar. bu durumu çözmek için robot.txt dosyaları, tâli linklerinizi noindex olarak etiketlemek veya 301 durum kodu ile yönlendirme yapmak en geçerli çözüm yollarıdır. ayrıca bir geliştiriciyseniz linkler için google’ın resmi öznitelik raporlarına bakmalısınız.

Olmazsa Olmaz 10 Adet WordPress Eklentisi!

algoz | 25 March 2010 12:18

Her beğeniye uygun tasarımları ve her derde deva işlevsel özellikleri ile oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Wordpress, zengin eklenti çeşidiyle, kullanım alanını her geçen gün daha da genişletmekte.

Wordpress ile hazırlanmış web siteleri veya blogların, olmazsa olmaz eklentileri arasından sayılabilecek 10 adet eklentiyi bu listede bulabilirsiniz.

1-All in One SEO Pack :WordPress blogunuzu, arama motorları için optimize etmenize yardımcı olur.

2-WP Super Cache: WordPress blogunuzdaki dinamik içeriklerden ürettiği static Html dosyaları ile bir önbellek (Cache) oluşturur.

3-Google XML Sitemaps: Arama motorları için, Google XML Sitemaps oluşturur.

4-Akismet: Yönetim panelindeki Yorumlar sekmesinden, spamlerle ilgili bir rapor sunar.

5-WP-DB-Backup: WordPress veritabanınızı kolayca yedekleyebilmenizi sağlar.

6-WP-PageNavi: WordPress blogunuzun navigasyonunu geliştirmenizi sağlar.

7-WordPress Automatic upgrade: WordPress blogunuzu otomatik olarak güncellenmesini sağlar.

8-cforms II: Ajax destekli iletişim formları hazırlayabilmenizi sağlar.

9-Broken Link Checker: Blogunuzdaki kırık linkleri görebilmenizi sağlar.

10-FeedBurner FeedSmith: FeedBurner eklentisi.

[Bonus+++++++]
+The Best E-Commerce Icons All In One Place

+Google’dan Webmaster’lara İpuçları
+SEO’yu Google’dan Öğrenmeye Başlayın
+Google Wave Davetiyesi Nasıl Edinilir?
+Tasarımcılar İçin Ücretsiz, Legal ve Kaliteli Kaynaklar
+Portfolio için 13 Adet Muhteşem Wordpress Teması
+jQuery ve CSS ile Page Peel Effect’i

WordPress’inizin hayatını kurtaracak 10+ SQL sorgusu

siriusbee | 25 February 2010 10:02

Wordpress’inizin düzenlemesi, bakımı ve yaşadığınız sorunlarda anında müdahale etmek istediğiniz zamanlarda ihtiyacınız olan hızlı ve pratik SQL sorguları çok işinize yarayacak.

Şifrenizi Elle Değiştirmek
UPDATE ‘wp_users’ SET ‘user_pass’ = MD5(‘PASSWORD’) WHERE ‘user_login’ =’admin’ LIMIT 1;

Spam Yorumları Toplu Halde Silme
DELETE from wp_comments WHERE comment_approved = ‘0’;

Eski Yazılardaki Yorumları Kaldırın
UPDATE wp_posts SET comment_status = ‘closed’ WHERE post_date < '2009-01-01' AND post_status = 'publish';

toy story- lasseter

massay | 17 December 2009 16:57

Yıl 1996.
Film teknolojisinde ilk adım atılır,
gösterime giren “Toy Story” filmi ile…
Tamamen bilgisayar teknolojisi ile ortaya konan filmde kamera yok, film yıldızı yok, film yok…
Herkes şaşkın.
Dijital sahnelerin arkasına dikkatlice bakılır, her şeyin nasıl bu hale getirildiği bulunmaya çalışılır.

Beş Hollywood yıldızı, Oakland California’da buz gibi bir odanın içinde tebrikleri kabul etmek için 24 saat beklerler. Oda sıcaklığının bu kadar düşük tutulması, serinlemeleri için değildir; bu yıldızları yöneten 300 yüksek güçlü Sun bilgisayarının, San Francisco Körfezi üzerinde parlayan güneşin saçtığı sıcaktan etkilenmemesi için…

Kimsenin oyuncuların rahatıyla ilgilendiği yoktur aslında.
Görevlilerin derdi bilgisayarları korumaktır.
Çünkü anabellekte, “Toy Story” adıyla gösterime giren ve gişe hasılat rekorları kıran filmin “master” ı saklıdır.

“Toy Story”, Pixar adlı şirketin şahaseri olarak değerlendirilir. Çünkü o, tamamen bilgisayar destekli canlandırma tekniğiyle yapılmış olan ilk uzun metrajlı filmdir.

En Kolay Kullanılan Veritabanı Yönetim Araçları

angelsdemos | 24 November 2009 17:34

mySQL günümüzdeki en popüler veritabanı. Karmaşık programlar kullanmak ya da daha da karmaşık kodlara dalmak istiyorsanız kolay kullanımlı programları kullanabilirsiniz. İşte bu programlardan en çok kullanılan 7’si;

1 .TurboDbAdmin

Ücretsiz web tabanlı ajax ile kullanımı kolay bir uygulama. Veritabanını yedekleyebilir, dosya halinde tutmanız gerektiğinde indirebilirsiniz. ya da Web sunucunuza dosya yüklemesi yapabilirsiniz.config.php dosyasını düzenleyebilmenizi sağlar. Veritabanını rahatça kontrol edebilirsiniz. Apache ve IIS HTTP olan sunucularda çalışır ve yanlızca php etkin ise sunucuda çalışabilir.

2 . EMS SQL Manager for MySQ

Veritabanı geliştirme ve yönetimde birinci sınıf bir grafik uygulamasıdır. Tam sürümü ücretli olarak dağıltımakta. Komut satırı ile kolay kullanımlıdır ayrıca sql editörü de bulunmakta.
Not: İng. olarak resmi web sitesinde özellik listesi için tıklayın

En iyi 5 Veritabanı Yönetim Aracı

admin | 20 November 2009 12:01

Bir veritabanı yönetim aracı hızlı, verimli ve kullanışlı olmalıdır. Ayrıca güvenilir.Burada en iyi 5 veritabanı yönetim araçlarını göstermiş;

5- Microsoft SQL Server Management Studio

Microsoft’un kendi kullanıcıları için hazırladığı sql veritabanı yönetim aracı. Ücretsiz olarak kendi web sitesinden indirilebilir. Kolay kullanımlı ve grafiksel arayüzleri ile oldukça verimli.Fakat .NET Framework 2.0 yüklemesi istiyor.

4 – Sequel Pro

Mac OS kullanıcıları için yapılmış açık kaynak kodlu oldukça verimli ve hızlı veritabanı yöneticisi.

SQLite Sunucusuz veritabanı uygulaması

mglass | 24 July 2009 18:22

SQLite
SQLite

Sunucu olmadan çalışan hafif, kullanıcıdan hiçbir ayarlama yapma gereksiniminde bulunmayan, hızlı tek bir dosyadan oluşan SQL komutlarını kullanarak veri alış-verişi yapan gömülü bir veritabanıdır. uygulamalar ile SQLite kullanmak için tek bir dosya ile basit bir kitaplık yeterli. SQLite hiçbir şekilde Sunucu kurulumu gerektirmez ve sunucuya bağlı değildir. detaylı bilgi ve SQLite’ı indirmek için buraya bakabilirsiniz.

SQLite
SQLite

SQLite kitaplığı 500kb’dan daha az yer kaplar. Tek bir dosyayı veritabanı olarak kullanması ve sunucu istemci mantığıyla çalışmaması nedeniyle pek çok avantajı var. birçok platform üzerinde çalışabilir bunlar: Linux, windows, Mac OS Xvb…

Windowssürümünü burdan indirebilirsiniz. ayrıca SQLite’ın açık kaynak kodlarının tamamını da buradan indirip inceleyebilirsiniz.
SQLite C programlama dili kullanılarak geliştirilmiştir… orjinal kaynak için bakınız pdf