bildirgec.org

dağıtım hakkında tüm yazılar

avira antivir güncelleme yöntemini değiştirdi

admin | 23 November 2009 18:24

son günlerde pek çok ücretsiz antivir kullanıcısı virüs tanımlama veritabanını indirmeklte sorun yaşıyordu ve farklı çözümler arayışında iken avira‘dan açıklama geldi. 19 Kasım 2009’da yayınlanan açıklamada virüs tanımlama veritabanı formatını iVDF’ten nvdf formatına çevirdiklerini ve bu şekilde güncelleme için daha az dosya transfer ettiklerini belirtmişler.

Mini Pentoo’ nun Sanal Olarak Kurulması

arago | 05 February 2009 21:29

bu sayfada hızlı çalışan ve az yer kaplayan bir hacker dağıtımının nasıl sanal olarak kullanılabileceği anlatılmış. eğer bilgisayarınızın performansı yetiyorsa bence onlarca hacker aracını windows’a tek tek kurmaktan daha iyi bir yöntem. tabi bu yöntemle driver sorunuda çözülüyor. aynı dağıtımı pc’ ye normal olarak kurduğumda wifi kartımı tanımıyor. ama bu şekilde bağlantı kurabiliyorum.

Bir Linux Dağıtımı ne kadara mal oluyor?

mturkmen | 23 October 2008 08:14

Linux vakfındaki birileri bugün şu soruyu sormuşlar: Sıfırdan tekrar başlasaydınız, bir linux dağıtımı kaç paraya mal olurdu?

Kısa cevap, Linux tabanı için yaklaşık 1.4 milyar $, bu yaz son sürümü çıkan red hat fedora 9 için ise 10.8 milyar $.

Linux açık kaynaklı bir yazılım olduğundan rakam hesaplamak oldukça zor. Çünkü geliştirmeye gönüllü olarak katılan birçok şirket ve şahıs var. değerleme tahmin edilirken bu güne kadar yazılmış kadar yazılmış kod satırı, kaç kişinin katkıda bulunduğu, kaç yıl sürdüğü gibi veriler dikkate alınmış.
Ayrıntılı bilgi burada. Kaynak

İllere Göre Linux Dağıtımları Değiş/Tokuş

yunusss | 22 February 2008 01:39

http://wiki.linux-sevenler.org/index.php/Linux_Da%C4%9F%C4%B1t%C4%B1mlar%C4%B1_De%C4%9Fi%C5%9F/Toku%C5%9F_-_illere_g%C3%B6re#Linux_Da.C4.9F.C4.B1t.C4.B1mlar.C4.B1_G.C3.B6n.C3.BCll.C3.BC_CD_Temini_ve_De.C4.9Fi.C5.9F_.2F_Toku.C5.9Fu

Linux’un PC piyasasındaki fiyat düşüşündeki kaçınılmaz etkisi

Guardian | 12 December 2007 10:32

Son yıllarda kuşkusuz ki “linux” dediğimizde “o da nedir?” cevabına pek rastlamıyoruz. Artık neredeyse son kullanıcı bile –ülkemizdeki pardus gelişiminin bunda büyük etkisi olduğu şüphesiz– linux deneyimi olmasa bile ne olduğunu az buçuk kavramış niteliktedir.

Linux’un gelişmesi tabiki piyasalara da kullanıcı yönünden artı sağlamaktadır. Bu konuyla ilgili desktoplinux‘daki yazılan şu güzel makaleden edindiğim bilgileri kendi dilim döndüğünce biraz irdelemek istiyorum:

Video ve ses içeriklerinizi SesameVault ile değerlendirin

spy1983 | 06 November 2007 19:00

SesameVault, video ve ses içerikleri için depolama, yönetme ve dağıtım web servisidir. SesameVault API size kendi uygulama veya servislerinizde SesameVault kullanmanıza da olanak sağlayabiliyor. Bu site bireysel kullanıcılar, şirketler ve kar amacı gütmeyen şirketler tarafından sundukları hizmetleri geliştirmek amaçlı kullanılıyor.
SesameVault ‘da ücretsiz, sınırsız depolama, yenilikçi yönetim araçları, multi-format şifreleme, özelliklerle donatılmış API ve daha birçok özellik bulunmakta. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.