bildirgec.org

cüneyt gökçer hakkında tüm yazılar

Vatan ve Namık Kemal (1951)

elizabethtaylor | 08 November 2011 13:59

1957 senesinde yitirdiğimiz Talat Artemel, Sami Ayanoğlu ve Türk Sineması’nın ilk kadın yönetmeni Cahide Sonku‘nun birlikte çektikleri sinema filmi “Vatan ve Namık Kemal“, 1951 senesinde gösterime girdi. Sinemamızın usta aktrislerinden Fatma Girik ile usta aktör Cüneyt Arkın‘ın başrollerini paylaştıkları filmde Yıldırım Önal, Cüneyt Gökçer, Münir Özkul, Sadri Alışık, Pola Morelli, Muazzez Lutas, Orhan Elmas, Aydemir Akbaş, Müfit Kiper, Hüseyin Baradan ve Kemal Ergüvenç gibi isimler de rol alıyor. 1840 ile 1888 tarihleri arasında yaşamış olan usta şair/ yazar Namık Kemal’in yaşaımını anlatan film, Türk Sineması’nın az bilinen değerli eserlerinden biri.

Cüneyt Gökçer hayatını kaybetti

queennothing | 24 December 2009 11:04

Türk Sinema ve Tiyatrosu’na senelerdir emek veren 1920, Ankara doğumlu Cüneyt Gökçer, bugüne kadar “Gılgamış”, “Van Gogh”, “Nusrettin Hoca”, “Yusuf ile Züleyha”, “Romeo ve Juliet”, “Salome” gibi başarılı operaların yönetmenliğini üstlendmiş, “Faust”, “Hamlet”, “Fareler ve İnsanlar”, “Gülünç Kibarlar”, “Kral Lear”, “Don Kişot” gibi yapımlarda rol aalmış ve “Lale Devri”, “Mektup”, “Süreyya”, “Büyük Sır”, “Yaşlı Gözler” gibi bir çok sinema filminde yer almıştır. Tiyatro ve sinema sanatçısı Ayten Gökçer ile evli olan Gökçer, 23 Aralık 2009 Çarşamba günü hayatını kaybetti.
89 yaşında olan sanatçının ölüm sebebi, solunum yetmezliği olarak açıklandı.

ses eğitimi ( şan ) ile ilgilenenlere…

biSGen | 30 January 2008 21:00

pavarotti
pavarotti

i. tatlıses
i. tatlıses

hem ünlü hem tenor denildiği zaman çoğu kişinin aklına belki de popülarite‘lerinden kaynaklı olacak, yabancılardan Luciano Pavarotti , yerlilerden ise kimilerince yerli pavarotti ( ! ) denilen “ibrahim tatlıses” geliyor. bu tür benzetmeler bana hep garip gelmiştir. (…. / …. )
hazır yeri gelmişken pavarotti ile ilgili olarak şurada yazılan şeyin gerçek olup olmadığını da hep merak etmişimdir.
pavarotti 1950’lerin sonlarında (ya da o civar) genç ve tığ gibi bir delikanlıyken ankara’ya davetli gelmiş, filhakika tek bir temsilden sonra memleketine geri yollanmıştır. bir kısım kaynaklar bunu pavarotti’nin dönemin devlet tiyatro ve operasının genel müdürü cüneyt gökçer‘in genç, güzel ve zarif zevci ayten gökçer‘e sulanmasına ve gökçer’in bunu kaldıramamasına; bir grup başka kaynak da yine pavarotti’nin temsilden sonra bu sefer dönemin cumhurbaşkanı olan celal bayar‘ın özel olarak yanına gitmeyişi bağlamında gelişen politik sebeplere bağlar.” bu söylenti müzik camiasında dolanır durur nedense! sadece merak ediyorum yoksa kimsenin günahını almak istemem.

türk tenorlardan bazıları :
http://www.hakanaysev.com/

hakan aysev
hakan aysev


http://burakbilgili.com/

burak bilgili
burak bilgili

http://www.bulentbezduz.com/

bülent bezdüz
bülent bezdüz

son zamanların popüler şarkıcı / yorumcularından “ferhat göçer“i de unutmak olmaz, her ne kadar artık farklı kulvardaysa da…

ferhat göçer
ferhat göçer

buradaysa Álvarez‘den Placido Domingo‘ya, Antonio Cortis‘den Renato Zanelli‘ye yabancı pek çok tenor hakkında bilgiler verilmiş.
orada neden Andrea Bocelli, Jose carreras yok diye de düşünmeden edemiyorum. bu arada türk tenorlardan bülent bezdüz‘de o listede
şan eğitimi ( …. / …. ) ile ilgilenenlerin ilgisini çeker diye düşündüm.
son dakika burada ilginç bir yazı okudum !!!
unutmadan, bir de buraya ( görüntülü anlatım ) bakın