bildirgec.org

bsa hakkında tüm yazılar

Yasadışı Download ???

atakner | 27 May 2007 08:52

Amerikada 8 – 18 yaş arası 1196 genci kapsayan bir araştırma yasadışı download (müzik, video ve oyun) oranının geçtiğimiz senelere göre keskin bir düşüşte olduğunu ortaya çıkardı. The Business Software Alliance‘ın söylediğine göre 2004 yılında %60 olan yasadışı download 2007 yılında %34 seviyelerine geriledi.

Ayrıca araştıma bu gerilemede virüs (% 62), yasa (%52) ve spyware (%51) korkularının büyük payı olduğunu gösterdi.

BSA Uslanmamış Anlaşılan

jamalgs | 28 November 2006 08:08

Geçen ay yüklü miktarda ceza kesilen BSA tekrar Tv’lere reklam vermeye başlamış. Korsana karşı mücadelesi ile Tv’lere reklam veren Business Software Alliance’ın Türkiye’deki varlığının ve faaliyetinin kanuni bir dayanağa sahip olmadığı ortaya çıkmıştı.

bsa
bsa

Korsanla savaşan BSA asıl kendi korsanmış

47 | 14 October 2006 15:58

Korsanla savaşan bsa‘nın faaliyetlerinin dernekler kanuna aykırı olduğu sonucuna varıldığı.Karar içişleri bakanlığı dernekler dairesi başkanlığı’na yapılan başvuru sonrasında alınmış.
Hürriyet’te “Korsanla savaşan BSA asıl kendi korsanmış” şeklinde verilen haberin devamında ;BSA ülkemizde artik korsan faaliyette bulunamayacak, bu ülkenin insanlarını ve kurumlarını daha yargılanmadan, savcılık aşamasında peşinen suçlu ilan edemeyecek” diyor.
Hürriyet’teki haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

XP mi, değil mi?

Gargius | 06 July 2006 16:12

Biliyorsunuz ki Linux kaynak kodu da dahil olmak üzere birçok versiyonu ücretsiz olarak kullanılan bir işletim sistemi. Kimileri sırf Microsoft’a olan anitipatileri yüzünden kullanırken, kimileri de Linux’u geleceğin işletim sistemi olarak gördükleri için kullanmaktadırlar. Fakat kanaatimce Linux’un son zamanlarda yaygınlaşmasının en büyük sebeplerinden biri birçok Linux versiyonunun, Windows’un yaptığı birçok işlemi yapabilmesi hatta bu konuda birçok seçenek sunması. Yerli, yabancı birçok yazılımcının yine bu konu üzerine eğilmesiyle Linux son kullanıcılar için eskisi kadar, gerek kurulum gerekse kullanım açısından, komplex olmaktan çıktı. Fakat hala Windows kullanımı çok yaygın ve Dünya’nın birçok yerinde milyonlarca insan lisanslı ya da lisanssız olarak Windows kullanıyor. BSA’nın görevi ise lisanssız kullanımları engellemek ve kullananların kanunlar tarafından cezalandırılmasını sağlamak. Fakat Linux artık Windows’a o kadar benzemeye başladı ki BSA’nın da işi çok zorlaştı. Bugün okuduğum trajikomik bir yazı bu tezimin ne kadar da doğru olduğunu ispatlıyor sanırım. İsterseniz siz de okuyup siz de bir değerlendirme yapın…

Open Office.org

Paga | 14 June 2002 00:33

Aslında; ne Microsoft karşıtıyım; ne Windows ve hatta zaman zaman, ‘Windows olmasaydı; hangimiz bilgisayar öğrenecek ya da edinecek ya da bugün yaptıklarımızı yapabilecektik ki?’ türünden savunmalar yapmak durumunda da kalmaktayım…
Gelgelelim; özellikle son dönem BSA isimli, lejyonerlerin; onur kırıcı etkinlikleri, beni lisanslı dahi olsa Microsoft yan ürünlerini kullanmamak konusunda çözümler aramaya ikna etti…

Serbest yazılım ile böylece daha yakın olmaya başladım. Özgür yazılım da denen bu akım aslında çok gelişmiş bir dünya idi. Türkçe destek de giderek artmakta… Kullanıcıları da… Sizin de üye olup, bilgi alabileceğiniz, bir bültenleri de var…
Linkleri takip ettiğinizde; pek çok maillist de var; ben çoğuna üyeyim ve çok şey öğreniyorum; ayrıca umutsuzluğumu yeniyorum…

Özgür bir gelecek için; özgür yazılımı kavramalı ve sahiplenmeliyiz…

Bu sürecin önemli ürünlerinden biri de aşağıda linklerini verdiğim yazılım: Open Office.org [Tam adı böyle…]
İngilizcesini de Türkçesini de kurdum; ikisi de sorunsuz şu an; ki sorun olsa dahi; önceki linklerden izleyeceğiniz, forum ya da maillistlerdeki, gerçekten fedakar insanlardan herhangi biri, sorununuzun çözümünü biliyorsa, bilgisini sizinle paylaşacaktır.

ADANA, ANTALYA VE KO

enigma | 21 September 2001 18:08

ADANA, ANTALYA VE KONYA’DA KAMPANYA SONA ERDi

Türkiye’de lisanssız yazılım kullanma oranını en aza indirmek amacıyla çalışmalar yürüten BSA’nın Adana, Antalya ve Konya’ya yönelik yürüttüğü lisanslanma kampanyasında, firmalara tanınan süre sona erdi. Bu süre içinde lisanslarını tamamlamayanlar, her an aranabilecek.

Yeni Yasal Düzenlemelerle Cezalar Çok Arttı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda yapılan ve 3 Mart 2001 tarihinde yürürlüğe giren düzenlemelere göre lisanssız yazılım başına 10-150 milyar lira para ve 2-6 yıl hapis cezaları öngörülüyor. Ayrıca; meslekten men cezası uygulanıyor ve yazılım kopyalamada kullanılan araçlara ve kopya yazılım yüklü bilgisayarlara el konuluyor.