bildirgec.org

blip tv hakkında tüm yazılar

İşe Yarar Bir API: Embedly

algoz | 05 August 2010 15:47

Web’in popüler içeriklerinin başında gelen videolar, görseller ve slayt gösterimleri gibi “zengin içerikler” için açılmış yüzlerce web sitesi bulunmakta. Kimisi web’in en çok ziyaret edilen web siteleri arasında olan bu sitelerdeki bazı içerikleri, farklı amaçlarla kendi sitemizde veya blogumuzda yayınlamak (embed) isteriz. Bu tür içeriklerin sahibi olan web siteleri, kullanıcılarının bu isteklerinin farkında olduklarından ve de istediklerinden dolayı, bu işlem için çeşitli kolaylaştırıcı yöntemler kullanırlar (API, hazır kod vs.).

Desteklediği siteler arasında, YouTube, Daily Motion, Blip.tv, Flickr, Google Videos, Last.fm ve deviantART gibi popüler web siteleri (toplam 108 web sitesi/servis) bulunan Embedly, kullancılarının kendi web sitelerine veya bloglarına içerik ekleyebilmeleri için birbirlerinden farklı yöntemler belirleyen bu tür web sitelerindeki içeriği, her bir site için farklı bir yöntemi öğrenmeye gerek duymadan kendi web sitemize veya blogumuza ekleyebilmemizi sağlamakta.

Çin’de engellenen popüler siteler

mentira | 16 March 2010 12:32

Çin Halk Cumhuriyeti‘nde de ülkemizde olduğu gibi birçok siteye erişim engeli konulmuş.
ama çin’de gördüğüm kadarıyla facebook, twitter, blogger gibi popüler sitelerin hemen hepsi engellenmiş durumda.
bu siteler engellenme durumlarına ve kategorilerine göre şöyle sıralanmışlar;

  • kırmızı renkteki sitelere erişim tamamen engellenmiş,
  • sarı renkteki sitelere kısmen de olsa girilebiliyor,
  • yeşil renktekiler ise engelleme olmayan siteler.

3 mart 2010 tarihi itibariyle çindeki erişime engellenmiş popüler siteler kategorilerine göre şöyle

Erişime engellenmiş sosyal networklar ve iletişim siteleri
facebook, twitter, blogger, tumblr, WordPress (hosted blogs), TypePad (hosted blogs), FriendFeed, Posterous, Technorati

Erişime engellenmiş fotoğraf ve video siteleri
YouTube, vimeo, dailymotion, twitpic, imageshack, google picasa, ustream, blip.tv
kısmen engellenen iTunes Store

kendi videoblogunu oluştur – bölüm 2

escorpior | 12 August 2009 13:19

bu bildirge kendi videoblogunu nasıl oluşturursun konusunun ikinci parçası. birinciyi okumadıysanız buradan ulaşabilirsiniz.

yaratıcılığınızı herkese gösterin
yaratıcılığınızı herkese gösterin

söz verdiğim gibi, bugün hazırladığımız videonun montajını nasıl yapacağımızı ve hangi sitelerde videoblogumuzu oluşturabileceğimizi konuşacağız.

montaj

çekimini yapıp bilgisayarımıza yüklemiş olduğumuz videomuzun montajını yapmalıyız. yani videomuzun bir kısmını kesmek, bazı bölümlerine eklemeler yapmak, alt yazı eklemek veya müzik eklemek isteyebiliriz. bunun için montaj yapmamıza yardımcı olacak bir programı kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor. bunun en basit yolu bilgisayarımızda zaten kurulu olan windows movie maker.

Videolarınız Sahipsiz Kalmasın

algoz | 29 May 2009 14:03

MetaCafe *, DailyMotion * ve Blip.tv * gibi en popüler 15 video paylaşım sitesindeki videolarınızın istatistiksek verilerini alabilmenizi sağlayan TubeMogul firması, videolarınız ile ilgili; kaç kişi izlemiş, ne kadar süre izlenmiş ve izleyenler nereden gelmiş gibi daha kapsamlı analizler yapabilmeniz için TubeMogul 2.0’ı duyurdu.

Ticari olmayan kullanıcılara ücretsiz olarak hizmet veren TubeMogul’ın desteklediği video paylaşım sitelerinin listesine buradan ve en iyi TubeMogul kullanıcılarına da buradan ulaşabilirsiniz.

Videoizm – Ara | Bul | İndir > Üçlüsü şimdi sadece tek yerde …

ErrorLog | 03 June 2008 21:27

Videoizm
Videoizm

Videoizm,popüler video sitelerinden kolaylıkla video aramanızı ve indirmenizi sağlayan bir servis {script}.Ücretsiz olarak sunulan bu script hakkında yapımcının açıklaması ise şöyle ;

Videoizm Nedir ?

Videoizm,aslında şu zamanlar internet’te popüler olan youtube indirme sitelerinden ilham alınarak yapılmış popüler video sitelerinde video : arama , bulma , indirme işlemlerini tek bir site üzerinden yapan bir script.

Hangi siteleri destekliyor ?

Google Herkese Karşı

wanadooo | 25 February 2008 00:34

MFÖ‘nün çok güzel parçası ele güne karşı , google için söylenebilir. İnternetin en büyük şirketinin her alanda çok önemli rakipleri bulunuyor bunlara bi göz atalım:

1. arama (search) konusu

arama google’ın en büyük kozu ve diğer şirketleri alt etmesine yarayan en büyük güç. Artık aramak googlelamak demek. Zamanında Bill Gates msn (Microsoft network) kurma fikri yerine aramaya inansaydı Microsoft internet pazarında şimdikinden çok farklı yerlerde olabilirdi. şimdi Live search diye arasın dursun bakalım. neyse gelelim yahoo cephesine; bir zamanların en iyisi olan yahoo hakkında benim görüşüm evde kalmış kız kurusu modeli. Ya kimseyi beğenmiyor ya da cidden kötü, acınakacak durumda. bence ikinci seçenek, zaten gelen haberler de bunu doğrular nitelikte. Microsoft satın alması firmayı belki kurtarabilirdi ama yapılan teklifi yetersiz bulup(!) beğenmediler, kendileri bilir şunu hatırlatmakta fayda zamanında turk Telekom altın yumurtlayan tavuk olarak nitelendirilirken özelleşme esnasında kaç paraya gitti dikkat etmek gerek yahoo için de bu çok geçerli. Diğer firmaları saymaya bile gerek yok bence. Hey gidi altavista hey. Ne güzel günlerdi değil mi?

Web 2.0 ve Açık Kaynak

diskotek | 18 July 2007 11:43

venturacake‘ten bir takım insanlar web 2.0’la hizmet veren sunucuların ne tür bir sistem kullandığını merak edip küçük bir script ile favorileri olan bazı servislerin sistemlerini sorgulamışlar.

sık kullandıkları digg, myspace, flickr, youtube gibi servislerin incelenmesi sonucu açık yazılım kullanan serverların çoğunlukta olduğu sonucuna ulaşmışlar. ayrıntılı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz. ayrıca aynı sayfadaki scripti kullanarak (linux kullanıcıları için) kendiniz de deneyebilirmişsiniz.