bildirgec.org

biyometrik hakkında tüm yazılar

sizi anlayan telefon; blackberry empathy

nazrdogan | 30 November 2010 12:32

blackberry empaty
blackberry empaty

Blackberry tasarım merkezi tarafından geliştirilen bu konsept telefon sosyal ağ kavramıyla insan duygularını birleştiren bir arayüze sahip. Telefonun gayet ilginç ve heyecan verici bir görünütüsü var.

blackberry empaty
blackberry empaty

Parmağınıza taktığınız biyometrik yüzük sayesinde sizin duygularınızı algılıyor. Ürünün diğer bir önemli özelliği ise “duygusal sağlık tablosu”. Bu tablo grafik şeklinde kullanıcıya gösteriliyor ve bir olayın veya telefonunuza gelen bir mesajın sizi nasıl etkilediğini görmek mümkün oluyor. Telefonun ön tarafı tamamen dokunmatik bir ekrana sahip, arka tarafında ise fiziksel bir klavye var.

FaceID ile yüzünüz her kapıyı açar

axanc | 18 November 2009 17:22

Son zamanlarda biyometrik güvenlik önlemleri git gide daha da çok popülerlik kazanıyor. Parmak izi ile çalışan kapılar, ki bazı ünlüler nedense bunları yatak odalarının girişine koyuyor. Bankalarda da, retina test cihazları son günlerin en gözde güvenlik sistemi olarak öne çıkıyor.

Ancak evinizin kapısını yüzünü ile açmak istemez misiniz? Birinin yüzünüzü kopyalaması pek de olasılıklı gibi durmuyor değil mi?

Yüzümüzdeki Kimlik ve Geleceğimiz

yenibirnickistiyorum | 27 July 2007 13:09

Teknolojinin hızlı adımlarına ayak uydurmaya çalışmak gittikçe zorlaşıyor. Gelişmeler ardı sıra duyurulur oldu, ürünleştirilmeleri için gerekli prototip – ARGE süreci mümkün olduğunca kısaltılmaya çalışıyor ki ticari ve kamusal fayda sağlayabilsin. Bu duruma iyi bir örnek güvenlik teknolojilerinde yaşanmakta. Peş peşe piyasaya çıkan elektromanyetik kartlı güvenlik sistemleri, parmak izi okuyucuları, retina tarayıcıları artık bir çok iş merkezinin geçiş turnikelerinde kullanılıyor.

Bundan, çok değil 5 yıl önce izlediğimiz Minority Report isimli bilim-kurgu filminde kullanılan merkezi yüz tanıma teknolojisi de güvenlik ürünü olarak kullanılmaya başlandı. Zaten vardı diyebilecekler için, evet kullanılıyordu ama geniş kamusal alanda değil. Ankara 19 Mayıs stadyumunda, TÜBİTAK‘ın geliştirdiği GAYE ( Güvenlik Amaçlı Yüz Eşleme) sistemi deneme amaçlı kurulmuş ve başarıya ulaşmıştı. Veritabanına girilen ve tesbit edilmesi gereken yüzler, stadyuma akın eden binlerce kişi arasından başarıyla ayıklanmıştı. Hong Kong’da ki gelişme ise farklı boyutlarda.

Hijyenik Parmak İzi Okuyan Fare

eminkeles | 27 June 2007 10:00

hijyenik fare
hijyenik fare

Bilgisayarının güvenliğine ve faresinin temizliğine ekstra önem verenler için, iogear tarafından tasarlanmış bu fare, üzerindeki biometrik tarayıcı sayesinde sizin ve sevdiklerinizin parmak izi bilgilerini tutarak, bilgisayarınızın güvenliğini sağlıyor. Ayrıca firma tarafından geliştirilen nano kalkan sayesinde fare yüzeyinde, bakteri ve benzeri mikropların üremesine engel oluyor. Bu ürünün kullanıcılarına maliyeti ise, 80 dolar civarında.

[Kaynak]