bildirgec.org

bit hakkında tüm yazılar

Djlere kolaylık: Samsung Zoom R8 !

Beacool | 06 June 2011 11:32

Dj lere kolaylık! Artık heryer şov alanı!

Samson Zoom R8 Dj lere büyük kolaylık!
Dj lere büyük kolaylık!

Günümüzde herşey ufalıyor. Hernekadar bazılarımız bazı şeylerin ufağını sevmeyenlerden olsak da iş taşınabilirliğe gelince herşeyin ufağının daha işlevsel olduğu aşikâr.

Bugüne kadar hemen hemen her şeyin taşınabilir versiyonları ile karşılaştık. Klavye ve mouse ile başlayan bu hikaye; bilgisayarların, kişisel amfilerin hatta uydu antenlerinin bile taşınabilir olmasına kadar geldi. Ama iş profesyonel müzik ve miksaja gelince şahsen ben bu dalda böylesine ufak ve işlevsel (!) bir ürünle daha önce karşılaşmamıştım!

USB EKRAN KARTI!

Beacool | 04 April 2011 10:33

USB EKRAN KARTI!

Sunix Vga2788
Sunix Vga2788

Sunduğu yüksek hızlar sayesinde Usb3 ile hayatımızda birçok şeyin değişeceği kesin. Şuan piyasada çok yaygın olmasa da zamanla usb2 nin tahtına kurulacağı da aşikâr. Gün geçmiyor ki yeni ve ağız sulandıran teknolojik oyuncaklar usb3 ile duyurulmasın. İşte bunlardan biri de şuan size tanıtacağım dünyanın İLK USB3 HARİCİ EKRAN KARTI!…

Sunix firmasının ürettiği VGA2788 ekran kartı süper hızlı USB3.0 arabirimi kullanarak edindiği I/O bant genişliği ile (kendi deyimleri ile) devrimsel bir şekilde pclerin yüksek hız ihtiyaçlarına çözüm üreterek tüketici elektroniği ve iletişim cihazlarına yepyeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor. Usb2’den 10 kat daha hızlı Usb3.0 arabirimi ile Sunix‘in VGA2788 isimli kartı vga performansında işlemlerde cpu yükünü önemli ölçüde azaltıyor.

Merak ettiğimiz internet terimleri

akbelen79 | 10 March 2011 12:39

Hepimizin günlük hayatında kulladığı internet terimleri bazen önümüzü tıkayabiliyor. Muhakkak biliyorsunuz ama kısaca terimler ve anlattıkları.

  • 56 K line ; 56.000 bitlik telefon hattı. Bu hızda bir hızda 1 mb’lik dosya yaklaşık 3 dk . alınır.
  • Applet; HTML sayfasına eklenen küçük java proğramıdır.
  • Bit; en küçük veri birimi, byte’lerden oluşuyor.
  • Bps; iki bağlantı arasındaki verinin hızını gösteren gösterge.
  • Browser; Şuan nette okuduğunuz sayfayı okuma proğramıdır
  • Byte; tek bir karakterden oluşan bit kümesidir.
  • FAQ; sık sorulan sorular kısmı
  • Domain name; Bir internet sitesinin ismi örneğin; www.bildirgec.org
  • Ethernet;LAN’daki bağlantı işlemleri kullanılan metod,
  • internet; bildiğimiz net,
  • ISDN; kapasitesi gelişmiş özel telefon hattı,
  • Leased line; normal telefon hattımız
  • host;network üzerinden diğer makinalara servi veren makina.
    Evet daha da uzanır belki liste ama güncelleniyor zaten ilerleyen zamanda yeni bilgileri de eklerim.

Böcek ısırıkları tatilinizi mahfetmeden…

Beacool | 24 June 2010 16:19

Bu resmin birilerini mest ettiğine eminim :)
Bu resmin birilerini mest ettiğine eminim 🙂

Güneşin bizi kavurmaya devam ettiği bu günlerde yazlık beldelere hücum edip kendini kurtarabilen kesimin (hayat zorlukları dışında) en büyük dertlerinden biridir sivrisinekler. Onların gece yatarken kulağınızın dibinde vızıldaması mı daha sinir bozucu dersiniz, yoksa onlardan kurtulmak için harcanan onca emek ve paramı?(bkz yazı sonu notu)

Kullanım...
Kullanım…

Üstünüze konup sizi “Hüp!” diye içine çekmekten pek bir keyif alan bu canlıları ani bir refleksle üzerinize dekoratif bir şekle büründürmeniz dahi onlardan tam anlamıyla kurtulmanız için yeterli değildir. İçi dışına bir şekle girmiş bir sivrisinek dahi sizi etkileriyle delirtmeye devam eder. Isırılan yer kızarır, şişer ve kaşınır. Kaşındıkça da daha çok…

Ürün usb portu yoluylada çalışabilmekte...
Ürün usb portu yoluylada çalışabilmekte…

Yaşayanlar ve de normalden biraz daha hassas bir cilt yapısına sahip olanlar bilirler. Bu inanılmaz derece rahatsız edici bir durumdur. Çeşitli koca karı ilaçlarının etkili olduğu söylense de bende bugüne kadar hiçbirinin bir işe yaramaması beni değişik çözümler aramaya sevk etti. Bu sayede USB Itch Remover’ı keşfettim.

ANT İÇERİM

lavinya76 | 02 April 2010 10:54

bu ben değilim:)
bu ben değilim:)

İlkokul günlerini herkes hatırlar. Beyaz yakalıklar, cebinize üçgen biçimde katlanıp konulmuş mendil, özellikle pazartesi gününe mahsus tırnak kontrolleri, istiklal marşı ve saygı duruşu sonra bahçede sıra olurken kolların tren biçiminde öndeki arkadaşın omzuna değecek biçimde uzatmalar… Her gün yeniden iki belik şeklinde örülen saçlar.

Her sabah neye yemin ettiğinizi bilmeden hep bir ağızdan okunan andımıza eşlik etmeler ve aceleci bir koşuşturmayla hapsolduğunuz sınıflar. Beyaz tebeşirin kara tahtada çıkardığı o acayip ve tüylerimi hala diken diken eden o ses. Tahta silme yarışında tavşan sıçrayışları. Çöp kutusu kenarında kurşun kalem açma sevdalıları…

Eski bir tanıdık

FEYZAN | 22 April 2009 10:00

Bu kış, birdenbire kızım kulaklarının arkasının ve ensesinin kaşındığından şikayet etmeye başladı. Bir kaç kez baktım ama, kepek dışında pek bir şey göremedim. Bir gece yatağında uyurken de kafasını kaşıdığını görünce, cildinde bir egzama ya da tahriş olduğuna kanat getirerek, cilt doktorundan randevu aldım. Sabah ilk randevu bizimdi, böylece doktordan çıkınca okula gidecekti. Doktor şikayetimizi sordu. Ben de kulaklarının arkasının ve ensesinin kaşındığını ve kızardığını söyledim. Kızımı muayene iskemlesine oturttu, bu bize genellikleee ‘sirkeyi’ işaret eder dedi. Saçının dibinde bir yeri gösterdi, ve işte dedi. Ben öyle şaşkın bakıyorum, saçının dip kısmına yakın beyaz bir noktacık var. Ben nasıl yani dedim, kızınız bitlenmiş dedi.
Hem kızım hem ben şok olduk. Nasıl olur, bu çağda ne biti var mı hala öyle şeyler dedim. Eğer bir yerde bit varsa bunun bulaşmama olasılığının olmadığını söyledi. Kızım ağlamaya başladı, ben de ağlamaklı oldum. Kızımın koca bir demet beline kadar saçı var, ne yapacağız dedim. Kwel şampuan alacaksınız dedi. Hala mı kwel dedim. Evet hala dedi. 3 gün üst üste şampuanı sürüp, 20 dakika bekleyip yıkayın, haftaya gelin göreyim dedi.

Huffman Algoritması

admin | 17 March 2009 11:11

Bilindiği üzere günden güne dijital bir çöplüğe dönüşen yaşantımızda dosyalarımızın sıkıştırılmış olması bile bazen yetersiz gelebiliyor. Terabyte kapasitelerine erişmiş hard disc’ler dijital alan ihtiyacımıza bir nebze de olsa ferahlık sağlamış olsa bile dinmek bilmeyen bu alan ihtiyacımız sürekli artış eğilimi göstererek sınırları zorlar hale geliyor. Üstelik bu kötü duruma dosyalarımızı sıkıştırdığımız halde giriyor olmamız da üzerine ayrıca düşünülesi bir durum.

Ama her şeye rağmen sıkıştırılmış bir dosya hiç sıkışmamış bir dosyadan daha hayırlı olsa gerek.

adtec ad-mp15a

schizophrenia13 | 03 December 2008 09:15

adtec ad-mp15a
adtec ad-mp15a

adtec’in cep boyu projektörü ad-mp15a ocak 2009’da satışa sunulacak. 27x58x90mm boyutlarında ve 147gr olan ürün küçük boyutlarının artısını 40dk gibi kısa pil ömrüyle eksiye çeviriyor. vga çözünürlük, 200:1 karşıtlık oranı, 20000 saat lamba ömrü ve 15 lümen parlaklık diğer özellikleri. satış fiyatı ise japonya için 343 euro.

Haşarı İlacı

aRRoGaNTe HoMbRe | 18 March 2008 15:08

Efendim, size konusuz konusuz yazılar yazdım son dönemlerde. Sonra bir durup düşündüm. Niye durduysam? Halbuki (‘Halbuki Takamuro’, Japon savunma bakanı, yuuuh. halbuse var bi de) Ne diyordum, evet halbuki ben durmadan da, hareket halindeyken de düşünme yetisine sahip (Yetiiiiiii, huuuuuu..!) bir modelim. Model 348-ARX. Evet, düşündüm ve size haksızlık yaptığıma karar verdim. En azından bu yazımda bir şeyler anlatmalıyım, bir konum olmalı, unutmamalı, sevgiyle anmalı dedim kendi kendime. Bakın bir anı anlatayım o vakit size. Valla laaan, bak aşağıda..!

bir daha yazmayayım diye yapıyorlar, biliyorum. ama sen duuu, daha duuu..!
bir daha yazmayayım diye yapıyorlar, biliyorum. ama sen duuu, daha duuu..!

Ben küçükken…Bak ya anlatamıyorum. Aklıma yine bir şey geldi. Sen küçükken kaç yaşındaydın diye de embesil bir soru vardır ya, küçük çocukları ambale etmek için sorulur.(ambale de ne acayip bir kelimeymiş) Ulaaan esas sensin o ambale, küçücük çocuğa o soruyu sorduğun için. Ambaleeee. Ayıp be ayıp. Kaç yaşında adamsın, eğlencene bak. O çocuk sana şimdi senin ben muğa koim, böyle soru mu olur, allağaaan gerizekalısı dese iyi mi olur?