bildirgec.org

bilkent hakkında tüm yazılar

Bilkent Sözlük

candide2023 | 25 June 2009 12:52

Bilkent Üniversitesi Öğrencileri de sözlük camiasından uzak kalmamak için sözlük oluşturdular. Site 2 yıldır yayında olmasına rağmen kendilerini yakın zamanlarda sözlük olarak lanse etmeye başladılar. Alan adı içerisinde sözlük geçmeyen ender sözlüklerden biri ayrıca, klasik sözlüklere ek olarak, avatar desteği, çeşitli kategorileri de barındırmaktadır. Sitede ayrıca, Bilkent Üniversitesi’ne dair hemen her bilgi bulunmaktadır.
http://www.bilkentkampus.com

Recep İvedik ve Samimiyet

universideli | 22 March 2009 10:23

Kim inanırdı ki magandalardan bu kadar nefret eden bir ülkede en çok sevilen karakterlerden birisi maganda olacak ve filmi milyonlarca insan tarafından izlenilip, esprileri ağızlara sakız olacak? Recep İvedik tabir yerindeyse magandalığın dibe vurumudur ve öyle inanıyorum ki ondan ötesi gerçek hayatta mümkün değil barınamaz. Peki, nedir onun bu kadar sevilmesinin ve neredeyse bir halk kahramanına dönüşmesinin sebebi?

Türk sinemasının son yıllarda çok güzel ve özgün filmler ürettiğine şahit olduk. Vizontele, Gora ve Arog, Güneşi Gördüm, Beyaz Melek, Issız Adam ve daha onlarca güzel filmi büyük beğeniyle izledik. Bu filmlerde senaryoların hep kuvvetli olduğuna dair genel bir kanımız vardı ve yerindeydi de. Öte yandan Recep İvedik 1 ve 2’nin her ikisinin de senaryolarının zayıf olduğunu inkar etmenin diğer filmlere haksızlık olacağını kabul etmek gerekirse, Recep İvedik’in bu kadar izlenmesinin ve bu karakterin her hareketinin sempatik görülmesinin nedeni nedir diye sormak istiyorum? Bir diğer ve asıl soru: Şahan Gökbakar bu karakteri hangi kaynaktan beslenerek üretmiştir?

Toplumsal bir çöküşün son yıllarda hızlandığı ve batılılaşmanın yanlış anlaşıldığı ülkemizde, sanıyorum çarpık kişilik oturmaları gerçekleşiyor. Buna hergün ve her ortamda şahit oluyoruz. Lise ve ilköğretim okullarımızda bile flörtlerin olduğunu, her türlü körelmenin ve bayağılaşmanın yaşandığını görmemek mümkün değil artık. Teknolojinin getirdiği iletişim imkanlarını kullanma şeklimiz neredeyse tamamen kişiliklerimize ve zihinlerimize tecavüze yönelik. Evet, çok şey biliyoruz gençler olarak ama bildiklerimizi kimden öğrendiğimiz meçhul olan bir sanal dünyanın içinde yaşıyor, erken yaşlanıyoruz. Sezen Aksu’nun deyimiyle “Bebeler ergen doğuyor” artık ve erken ergenleşen bizler, gerçek ergenlere kulak asmıyor, kendimizi herkesten üstün görüyor, erken ölüyoruz. Ortaya çıkan genç, samimiyetsiz ilişkiler yumağında erken yaşlanmış, ne için yaşadığını bilmeyen, alabildiğine serkeş ve gamsız. Bugünlerde tabir edilen ‘tiki’ tiplemesi ise gençliğin yuvarlandığı çukurun en dibinde uyarı niteliğinde yanıp sönen enkaz feneri gibi. Ve tabir yerindeyse samimiyetsizliğin zirve noktasında duran insan modeli.

Yaklaşan Girişimcilik ve İnternet Seminerleri

mbtemiz | 21 December 2008 15:09

inetd
inetd

Türkiye’de internet girişimciliğinin son yıllarda hızlanması ile birlikte girişimcilere yön vermeyi amaçlayan kuruluşların konferansları da sürekli artıyor. Bunların başında inetd gelirken, e-tohum, webrazzi ve birçogu önemli bir yerde bulunuyor.

Bu yıl 13. oturumu yapılacak olan inet-tr konferansı 22-23 Aralık tarihlerinde ODTU‘de gerçekleştirilecek. Oturumların ana konusu “internet ve demokrasi” ile “internet yasaklar” olacak. 22 Aralık günü siyaset konulu ilk bildiriyi Mustafa Akgulyönetecek ve

  1. belediyelerimiz ve internet,
  2. e-siyaset uygulamaları: türkiye nerede duruyor?
  3. mobile democracy platform project

konuları işlenecek. Diğer bildirilerin konuları ise web eğitimleri, teknik konular, Civic Web Projesi, oyun ve yeni teknolojiler olacak.

Programın son gunu olan 23 Aralık’da e-ticaret, e-devlet, e-çevre, internet yasakları ve bilişimde örgütlenme konuları işlenirken Turksat ve Turkcellseminerleri yer alacak.

21 Aralık pazar gününde ise konferans öncesi seminerler bulunuyor. Seminerlerden bazıları şöyle:

  1. google maps ve kurumsal mashup geliştirme
  2. güvenli web kullanımı
  3. linux/pardus bireysel kullanim
  4. ajax ve diğerleri

görme engellilere öss dershanesi

wowo | 17 November 2008 18:12

hacettepe, bilkent, ankara, odtü üniversitesi öğrencilerinden gönüllüler “Engelsiz Dershane” kapsamında görme engellilere yönelik üniversiteye hazırlık kursları veriyor. gönüllü öğrenciler “engelsiz dershane” de öğretmenliğe başlamadan önce “Engelsiz Bilinç” eğitimi alıp öncelikle stajyer olarak birkaç derse girdikten sonra ders anlatmaya başlıyorlar. diğer öss hazırlık dershanelerinden farksız çalışan “engelsiz dershane” şuan 60 gönüllü eğitmeniyle, farklı illerden gelen 14 görme engelli öğrenciye eğitim veriyor.

google bizi kandırıyor mu?

candide2023 | 27 September 2008 19:07

google aslında iddia ettiği kadar arama sonucu bulmuyor, en fazla 1000 tane arama sonucu buluyor ama bize milyonlarca bulmuş gibi gösteriyor, tabi kimse 1000den fazlasını görmek istemiyor, ya da o kadar ileriye gitmiyor, google da bundan faydalanarak daha fazlasını göstermiyor. hani bir saniyeden daha kısa sürede milyonlarca sonuç buluyor gibi gösterip bize vay be dedirtiyor ya, işte bunu bu şekilde yapıyor galiba.
kaynak

PASO Öğrenci Filmleri Festivali

zabun | 08 August 2008 09:28

PASO Öğrenci Filmleri Festivali (Pasofest), Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencilerince 1999 yılında düzenlenmeye başlanan bir film şenliği. Festival katılımcılara, kısıtlamaların cenderesinde sıkıştırılmaksızın ve yarıştırılma endişesine kapılmaksızın, ürünlerini sergileme fırsatı sunuyor. Beraberce yapılan eğitim ve atölye çalışmaları, fikir etkileşimine katkıda bulunuyor. Festivale katılımın ana koşulları; eser sahiplerinin üniversitelerde eğitim görüyor olması ve eserlerin bağımsız olarak üretilmiş olması. Eserin başka bir yarışma ya da festivale katılmış olması ise sorun teşkil etmiyor. Festivalin farklı sponsorları arasında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve festivale ev sahipliği yapan Ankara Alman Kültür Merkezi de bulunuyor. Tüm katılımların ve gösterimlerin ücretsiz olarak gerçekleştiği festival hakkında, ayrıntılı bilgiler organizasyonun sitesinde her yıl güncellenerek yeralıyor.

Özel Üniversite Ücretleri

sku | 26 June 2008 10:38

ÖSS stresi sona eren arkadaşlar bu sefer de tercih stresi yaşayacak. devlet üniversitelerinde istediği bölüme puanı yetmeyen ya da direk olarak özel üniversitelerden birine kayıt yaptırmak isteyen kardeşlerimiz için yıllık ücretleri belirtmek istedim.

Atılım Üniversitesi
4 yıllık fakülteler: 12.000 $
2 yıllık Meslek Yüksekokulları: 3000 YTL + KDV

Arel Üniversitesi:
4 yıllık fakülteler: 14.000 YTL + KDV
2 yıllık Meslek Yüksekokulları: 6.000 YTL + KDV

türk dünyası 1. ankara öğrenci kurultayı

maskapsiz | 08 April 2008 21:46

bilkent üniversitesi öğrenci konseyi türk dünyası araştırmaları topluluğu 12-13 Nisan arasinda türk dünyası 1. ankara öğrenci kurultayı’ni duzenlemektedir.
Katilimcilar

Bağımsız Türk Devletleri

Azerbaycan
Kazakistan
Kırgızistan
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Özbekistan
Türkmenistan

Özerk Türk Toplulukları

Karaçay-Balkar
Başkurdistan
Doğu Türkistan
Gagauzya
Kırım
Tataristan
Tuva
Yakutistan

Diğer Türk Halkları

Afganistan Türkleri
Ahıska Türkleri
Batı Trakya Türkleri
Bulgaristan Türkleri
Dağıstan Türkleri
Irak Türkleri
İran Türkleri
Kafkas Türkleri
Kosova Türkleri
Makedonya Türkleri
Romanya Türkleri
Suriye Türkleri

en küçük türk bayrakları

ubuntu | 02 January 2008 21:42

işte en küçük türk bayrakları:

1) İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) NanoIzTech Grubu tarafından hazırlanan türk bayrağı 250nm’lik boyutuyla dünyanın en küçük türk bayrağı ünvanını almaya hak kazanıyor.

2) Bilkent Üniversitesi Taramalı Uç Mikroskopları Grubu tarafından hazırlanan türk bayrağı 700nm boyutunda

3) İsveç Kraliyet Yüksek Teknoloji Enstitüsü (KHT) Fizik Bölümü doktora öğrencisi Adem Ergül tarafından yapılan türk bayrağı 1000nm boyutunda